Dnia 2023-06-29 o godz. 10:11 ~maker napisał(a): > Bardzo podobna sytuacja była niedawno na akcjach XTB. Kurs dosłownie w ciągu dwóch tygodni wrócił na poprzednie poziomy...
Nie kłam, przed ogłoszeniem ABB kurs był ponad 43zł:)
tutaj nie jest to najważniejsze. total miał akcji za dużo, trzeba było wyjść. najważniejsze jest to, w co zamierzają zainwestować. jak dobrze traficie, to spokojnie odzyskacie kasę z scpfl, jeśli teraz ze strachu sprzedajecie
Kurs xtb był tylko jeden dzień 43,30 zł po ogłoszeniu sprzedaży przez ABB kurs spadł na 38 zł a dzisiaj jest po 42 zł czyli 3% poniżej historycznych max.
Przemielili w 4 godziny już 1/5 papieru z tego co Total i Rutek chcą upłynnić, wszystko dobrze, słabe ręce oddały plus spekułowe sępy krążą, tydzień góra dwa i to będzie tylko ogon na tygodniowej świecy :) Ten papier ma ogromny potencjał.
Ludzie przecież oni jeszcze nawet ceny nie ustalili żeby sprzedać a i tak ktoś sie wysypał z akcji, idzie w góre i owszem ale znowu spadnie na łep na szyję jak Total zacznie sprzedawać ;))
wcale nie ---To poszla paczka zbudowana w BOOK BUILDINGU ---potem te akcje bedą dzielone ---dlatego wcale nikt nie musi sie ujawnic
Te dodatkowe pakietowe transakcje to byla nadwyzka ---i byly dodatkowo sprzedawane poza bookbuildingiem .
W kazdym razie wczoraj na rynku przeszlo 33 K akcji i 178 K w pakietach to znaczy ze wczoraj ---Przeparkowano w sumie 210 K akcji --- to moze być ten PUNKT ZWROTNY --- gdzie po slugich tygodniach dolowania kursu ---w koncu moze nadchodzi czas puszczania lejców
zbyt wiele się nie pomyliłem co mamy, niby spokój ale to pozorny spokój jeszcze nie czas i pora, można spodziewać się okolic testów 160 tam się zadzieje i puszczą stopy a dalej to już z górki nie w poniedziałek, to będzie ot tak z nie nacka obym się mylił
Dnia 2023-06-30 o godz. 23:03 ~rusek napisał(a): > zbyt wiele się nie pomyliłem > co mamy, niby spokój ale > to pozorny spokój > jeszcze nie czas i pora, można spodziewać się okolic testów 160 > tam się zadzieje i puszczą stopy > a dalej to już z górki > nie w poniedziałek, to będzie ot tak z nie nacka,centralnie w samo kakało. > obym się mylił