Nie wtrzymałem ciśnienia i dokonałem zapisu. Bałem się zostać, zbyt wiele niewiadomych co zrobi Hydro,ile udało im się skupić. Teraz to tylko czas pokaże czy decyzja była właściwa.
Właśnie wyszło info że mają ponad 90 procent . Ostrzegają też że mają wystarczająca ilość akcji do głosowania delistingu. Z tym że aby głosować ten delisting potrzebne by było osobne wezwanie dodatkowe to co jest nie uprawnia do głosowania . No ale to nic nie wnosi cena i tak była by ta sama .
No ale cena raczej będzie się kręcić w tych okolicach może trochę niżej nawet z 5 zł niżej ale to by trzeba czekać nie wiadomo ile. Ciekawe jaka cena będzie jutro bo to już będzie cena uwolniona od wezwania.
Jeżeli kupią poniżej 95% to wtedy ogłaszają kolejne wezwanie I robią walne o wycofanie z gpw w międzyczasie.
Wezwanie będzie trwać 2 mies + przymusowy wykup około 3 mies. Więc 6 mies trzeba liczyć gdzieś z jakoś jakby się przeciągnęło.
Niekoniecznie po 82zl. Kurs zacznie spadać , fundusze nie będą kupowac minie 6 mies i zmieni się średnia 3 mies. Jak przekroczą 95% kupowanie jest bezpieczne na conajmiej 3 mies jakby bylo z 5% taniej to się oplaca
Nie wiem na 100%, ale zdaje mi się że cena przymusowego wykupu nie może być mniejsza niż najwyższa z wezwania czyli = 82 zł. I w tym przypadku średnie nie mają znaczenia.
Kto uważa że przekroczą 95% może kupowac już jutro taniej, jeżeli nie przekroczą będzie zwala może nawet na 70 zł bo przeciągnie się to bardzo w czasie i cena może być inna. Chyba że jak pisałem wcześniej ogłoszą niedlugo kolejne wezwanie zależy jak im się spieszy.
Teori to w ciągu ostatnich 2 miesięcy to najwięcej napisałeś Ty po kilka dziennie. A jeszcze kwestia tych 6 miesięcy o których piszesz. Skąd Ty to bierzesz . Cena wezwania i cena przymusowego to art między innymi 72 a . Więc co Ty tu wypisujesz . Obowiązuje cena tutaj 82 przez następny rok czy to w przymusowym czy to w następnym wezeaniu. Więc na 70 nie spadnie
I jeszce taka kwestia jest ze jak dla mnie oni będą starać się dobrnąć jednak do 95 procent bez wcześniejszego wychodzenia z giełdy . Jak wyjdą z giełdy a potem chcieli by robić przymusowy to wtedy cenę wyznacza już biegły. No i samo następne wezwanie mogą zrobić w wyższej cenie i nie będą musieli wyrównywać tym z obecnego wezwania więc może się się pokusza o większą cenę . Ale to się chyba nie zdarzyło i w przypadku tych skąpców to tym bardziej.
Faktycznie jest 12 mies, pomyliło mi się jeżeli by kupowali powyżej 82zl w ciągi 6 miesiecy musieli by wyrównać cenę innym z wezwania. Jeżeli brakuje im niecałe 10% to nie sprzedały wszystkie fundusze jeszcze albo Elemental swoich 4%.