• no i co inwestorzy?? Autor: ~thiago [79.191.5.*]
    PBG: Odstąpienie od Umowy Warunkowej Sprzedaży akcji RAFAKO S.A. oraz udziałów Multaros

i po co było się tak napinać ....?
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~thiago [79.191.5.*]
    milczenie ? tylko thiago ma jeszcze akcje tej pięknej spółeczki co niebawem da cztery złote bombki ?
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~greg [188.146.233.*]
    jeszcze ja mam jakieś drobne ilości...
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~Kufel [31.0.61.*]
    Ja też mam.
    Ale chyba spokojny sprzedał bo tutaj go nie widać, ale udziela się na Rafako
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [71.19.251.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~thiago [83.31.72.*]
    jeszcze wiele ciekawych rzeczy tu się wydarzy , i walne na początku sierpnia i Rafako jeszcze nie sprzedane , i dług zamieniony na akcje , jakieś należności za autostrady .... oj wiele
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~Felek [176.221.123.*]
    Jest tylko jedno ale...Jeśli Rafako zostanie w rękach PBG to upadnie. Firma potrzebuje stabilizacji wlascicielskiej i finansowej, bo po prostu zleceniodawcy omijają Rafako ze względu właśnie na możliwość upadku i nie dokończenia prac. Już pora się obudzić, a nie wiecznie myśleć życzeniowo.
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~Kierowca [46.199.71.*]
    Dokładnie jak piszesz. No to niech się interesariusze biorą za robotę bo dziś łatwiej uratować pbg niż samo Rafako a wtedy ścieżka otwarta do przyszłości.tylko tyle i aż tyle.
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: aboy [83.6.171.*]
    Spoko, mam 0,5 mln i spokojnie czekam :)

• Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~Mustafa [5.184.196.*]
    Przeciez Pbg może spokojnie istnieć i wznowić działalność. Dług jest rozłożony na akcje i wystarczy go spłacać regularnie w ratach. Wypuścić obligacje tak jak zrobił to pallikocik i pozyskać kolejne setki milionów . Nazwa Pbg jest znana do tego pakiet Rafako ...oni wiedzą że nie mogą tego pakietu oddać bo to byłby koniec . A wiedzą że w końcu ktoś Rafako przejmie bo Rafako musi serwisować kotły które kiedyś robiło. TO NIE MOZE SIE TAK ZAKONCZYC. dlaczego PKO PZU dalej trzyma ten papier . Ciekawe co się dowiemy 8 sierpnia. A te utajnione umowy? A deweloperka na Ukrainie? A sprawy w sądzie o odszkodowanie za drogi? Dalej cisza? W środę znowu sobie kupię pakiecik akcyjek śmieciowych tak dla beki.
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~Kufel [31.0.53.*]
    To jedziemy na tym samym wozku z takim samym obciążeniem :)
  • Re: no i co inwestorzy?? Autor: ~thiago [83.31.72.*]
    ....i co Wy na to?

Uchwała nr 6 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki PBG S.A. w restrukturyzacji w likwidacji z siedzibą w Wysogotowie z dnia 29 czerwca 2023 roku w sprawie pokrycia straty Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki PBG S.A. w restrukturyzacji w likwidacji z siedzibą w Wysogotowie, działając na podstawie § 28 pkt. 3 Statutu oraz art. 395 § 2 pkt. 2) ksh postanawia pokryć stratę netto wykazaną w sprawozdaniu finansowym za rok 2022 w kwocie 312.166.042,36 zł (słownie: trzysta dwanaście tysięcy milionów sto sześćdziesiąt sześć tysięcy czterdzieści dwa złote 36/100) zyskami z lat przyszłych.
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.