" ... Nowy prezes firmy będzie miał za zadanie doprowadzić do końca budowę bloku gazowo-parowego EC Czechnica we Wrocławiu. – Na teren budowy EC Czechnica-2 dostarczono już główne urządzenia technologiczne i obecnie trwają prace związane z ich montażem, jak również montażem układów pomocniczych. Działania dotyczące tzw. rozruchu zimnego instalacji bloku gazowo-parowego powinny się rozpocząć pod koniec III kwartału br. – informuje nas PGE. Koszt tej inwestycji to 1,28 mld zł. ..."
A cała spółka jest wyceniana na obecnie na 587 060 000 zł To jakiś paradoks . Ich jedna inwestycja duzo więcej warta niż cała spółka Do tego ogrmne zyski. Ja skupuję a wy róbcie co uważacie i co wam podpowiada AT, AF i inne AAA :) Róbta co chceta
Dnia 2023-06-28 o godz. 10:20 ~Realista napisał(a): > No Ok. > > Ale to wcale nie znaczy, że akcje muszą zaraz być skupowane.
Ja tam skupuję a ty rób co chcesz twoja sprawa. Pogadamy za jakiś czas kto miał rację. Zapiszę tego posta i jak już sprzedam to odpowiem za ile poszło :)
mam konkretny pakiet ale ciągle dobieram jak pojawia mi się wolna kasa jutro dobiorę 250 nawet jak bedzie wyżej a pewnie bedzie kierownik pociągu blokuje z ukrytego wzrost na 39,4 ale to pewnie chwilowe bo nikt dziś nie rwie sie do oddawania taniej
Dnia 2023-06-28 o godz. 10:20 ~fantay napisał(a): > mam konkretny pakiet ale ciągle dobieram jak pojawia mi się wolna kasa > jutro dobiorę 250 nawet jak bedzie wyżej a pewnie bedzie > kierownik pociągu blokuje z ukrytego wzrost na 39,4 ale to pewnie chwilowe bo nikt dziś nie rwie sie do oddawania taniej
Jak daj(ą) to powoli dobieram tylko żeby nie szarpać kursu
Mozna odniesc wrazenie, ze przyszedl "swojak" skoligowacony z pge, bo jest im dobrze tak jak jest, czyli bez dzielenia się zyskiem ze szystkimi akcjonariuszami.
Tylko w IQ23 Kogeneracja odnotowała 213 mln zł zysku netto. Jako główny argument braku dywidendy podają... sezonowość dochodów xd.
Dnia 2023-06-28 o godz. 10:09 ~Tia napisał(a): > https://www.parkiet.com/energetyka/art38665331-nowy-prezes-stare-plany-wobec-kogeneracji > > " ... Nowy prezes firmy będzie miał za zadanie doprowadzić do końca budowę bloku gazowo-parowego EC Czechnica we Wrocławiu. – Na teren budowy EC Czechnica-2 dostarczono już główne urządzenia technologiczne i obecnie trwają prace związane z ich montażem, jak również montażem układów pomocniczych. Działania dotyczące tzw. rozruchu zimnego instalacji bloku gazowo-parowego powinny się rozpocząć pod koniec III kwartału br. – informuje nas PGE. Koszt tej inwestycji to 1,28 mld zł. ..." > > A cała spółka jest wyceniana na obecnie na 587 060 000 zł > To jakiś paradoks . > Ich jedna inwestycja duzo więcej warta niż cała spółka > Do tego ogrmne zyski. > Ja skupuję a wy róbcie co uważacie i co wam podpowiada AT, AF i inne AAA :) > Róbta co chceta
czyli w PGE pracują najwięksi idio..i na świecie , bo zamiast skupić spółkę zależną to walą w nią kasę zanim skupili :DDDD