Z tą dywidendą bardzo dobre posunięcie. Nie jest za duża, żeby kasa w spółce jakaś była, ale też spółka pokazuje że z akcjonariuszami też chce się dzielić zyskiem.
O tym co się dzieje w spółce decyduje większościowy akcjonariusz i to od niego zależy jakie decyzje podejmuje zarząd. Bez zgody większościowego akcjonariusza zarząd nie mógł podjąć decyzji ani o niewypłacaniu dywidendy ani o jej wypłacie. Zmiana decyzji o wypłacie dywidendy mogła nastąpić w związku ze zmianą sytuacji finansowej spółki w ostatnim czasie. Jeżeli spółka podpisuje duże kontrakty, to jej sytuacji finansowa się zmienia i można zrezygnować z tworzenia rezerw. Ja nikogo nie oszukuję, ja stwierdzam fakty: kontrakty są, dywidenda będzie, kurs akcji rośnie - co mnie bardzo cieszy bo mam akcje tej spółki. A ty próbuj dalej jątrzyć, licząc na to że ktoś się na to nabierze. Na co liczysz, że kurs wróci na 6 zł?
Tutaj nie ma tak niskiego FF to po pierwsze. Po drugie Atrem by musiał mieć spory-potwierdzony udział w budowie elektrowni jądrowej, aby pójść w górę o ponad 1000%