• ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~Ziomek [85.128.77.*]
    Z tą dywidendą bardzo dobre posunięcie. Nie jest za duża, żeby kasa w spółce jakaś była, ale też spółka pokazuje że z akcjonariuszami też chce się dzielić zyskiem.
  • Re: ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~tom [31.183.166.*]
    Ziemek, kogo chcesz okłamać? Przecież spółka nie chciała wypłacić dywidendy. To akcjonariusze na WZA zdecydowali o wypłacie.
  • Re: ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~Atremista [89.64.49.*]
    a co mówi Prezes?
    https://www.youtube.com/shorts/apPGM3Q3sB0
    Kto jest głównym akcjonariuszem Atremu?
  • Re: ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~Ziomek [85.128.77.*]
    Prezes potwierdza to co napisałem wyżej. Po podpisaniu nowych kontraktów spółka jest w dobrej kondycji, więc nie ma potrzeby kisić pieniądze.
  • Re: ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~Ziomek [85.128.77.*]
    O tym co się dzieje w spółce decyduje większościowy akcjonariusz i to od niego zależy jakie decyzje podejmuje zarząd. Bez zgody większościowego akcjonariusza zarząd nie mógł podjąć decyzji ani o niewypłacaniu dywidendy ani o jej wypłacie. Zmiana decyzji o wypłacie dywidendy mogła nastąpić w związku ze zmianą sytuacji finansowej spółki w ostatnim czasie. Jeżeli spółka podpisuje duże kontrakty, to jej sytuacji finansowa się zmienia i można zrezygnować z tworzenia rezerw.
    Ja nikogo nie oszukuję, ja stwierdzam fakty: kontrakty są, dywidenda będzie, kurs akcji rośnie - co mnie bardzo cieszy bo mam akcje tej spółki.
    A ty próbuj dalej jątrzyć, licząc na to że ktoś się na to nabierze. Na co liczysz, że kurs wróci na 6 zł?
    Zgadzam się i dodałbym tylko, że akcjonariusze prawdopodobnie oprócz mega perspektyw kupują znacznie wyższą dywidendę za rok.
  • Re: ATH i opór na 9,6 zł Autor: ~Staszek [178.159.167.*]
    Te ruchy to nic ciekawego. Jak zabawa się zacznie to zawiśnie jak bedzin
    Bez sensu wpis, jak większość naganiaczy.

Tutaj nie ma tak niskiego FF to po pierwsze.
    Po drugie Atrem by musiał mieć spory-potwierdzony udział w budowie elektrowni jądrowej, aby pójść w górę o ponad 1000%
[x]
ATREM 2,08% 63,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.