• Dlaczego sprzedają? Autor: ~irra [148.81.190.*]
    Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego nadal są tacy co sprzedają akcje poniżej ceny wezwania? O co tu chodzi?
  • Re: Dlaczego sprzedają? Autor: ~Ketchup [188.147.9.*]
    Ło panie nic prostszego . Różnica to 0.7 0.8 procenta . W niektórych biurach za zapis w wezwaniu pobierają nawet 1 procent plus jakaś opłata stała 50 zł np. więc lepiej sprzedać na rynku po prostu wychodzi więcej . Do tego jeszce tydzień prawej 2 tyg na pieniądze trzeba poczekać w 2 tyg to można sporo zarobić. Ot cała filozofia. A swoją drogą ciekawy jestem kursu w czwartek jak już kupno akcji nie będzie uprawniało do zapisu . Pewnie zniżki ale niewielkie do 80 zł. A jak niżej to może to by była okazja jeszce na kolejne kółko dla tych co obstawiają 95 procent zebranych
  • Re: Dlaczego sprzedają? Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Raczej 95% nie bedzie .Zdziwie sie jak przekrocza 95%.
    Jezeli przekrocza 95% to przymusowy wykup okolo 3 mies trzeba czekac na kase bedzie jak sie kupi.
    Wiec premia by musiala byc wieksza niz kupno po 80zl. Chyba ze wystawi ktos duze zlecenie i nie pozwoli spasc.
    W sierpniu mamy jeszcze wyniki za 2 kwartal salbe wyniki jakby byly warto podkupuc, ale wszystko zalezy ile kupja w wezwaniu akcji.
  • Re: Dlaczego sprzedają? Autor: ~irra [148.81.190.*]
    Jak chcą wycofać z rynku, to może będa kupować i po wezwaniu, zeby miec te 95%. Ciekawie to wygląda, a mam niewiele, więc zostawię i zobaczę co będzie.
  • Re: Dlaczego sprzedają? Autor: mc25 [212.160.227.*]
    Też się zastanawiałem nad tym czy sprzedać na rynku, czy z zapisu. Aby cena była neutralna, cena sprzedaży na GPW musiała wynosić 81,5 (stawki mego biura). Zapis dawał nadzieję na większą kwotę przy podniesieniu ceny w wezwaniu (zależny to od tego ile zdołali kupić po 82). Mogą też jak na Timie przedłużyć zapis o 2 miechy i tu kasa w czasie odjeżdża.
  • Re: Dlaczego sprzedają? Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Zapisy mozna przedluzyc 7 dni wczesniej musial by byc komumnikat. Na timie przedluzyli bo nie maja zgody KE.
[x]
ALUMETAL 0,00% 81,30 2023-08-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.