• Zaskoczyli i mnie Autor: ~ja61 [194.150.197.*]
    Nie myślałem, że nawet do mnie przyjdzie pismo "Szanowny akcjonariuszu". A mam tylko 500 akcji.
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Pejsaty [172.56.112.*]
    I co ? Przyjąłeś zaproszenie ?
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~ja61 [194.150.197.*]
    nie ma pośpiechu, poczekam
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~vvv [195.116.144.*]
    Dnia 2023-06-26 o godz. 20:30 ~ja61 napisał(a):
    > Nie myślałem, że nawet do mnie przyjdzie pismo "Szanowny akcjonariuszu". A mam tylko 500 akcji.

też przyszło, treści w tym tyle co kot napłakał, firma kasę wydała, poczta zarobiła...tylko po co właściwie to zrobili? jedyny sens w tym widzę wtedy, gdy trafiłby się ktoś, ktoś kiedyś założył konto w biurze maklerskim,kupił akcje Dudy a potem o nich zapomniał, tylko ile właściwie mogłoby być takich osób?
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~arturro [89.151.40.*]
    Czyli wiedzą kto ile ma akcji? Do mnie też napisali i nie wiem skąd wiedzą, że mam ich akcje. Czy to jest zgodne z prawem, myślałem, że mamy rodo...
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~vvv [195.116.144.*]
    Dnia 2023-06-27 o godz. 12:57 ~arturro napisał(a):
    > Czyli wiedzą kto ile ma akcji? Do mnie też napisali i nie wiem skąd wiedzą, że mam ich akcje. Czy to jest zgodne z prawem, myślałem, że mamy rodo...

raczej wiedzą, kto ale niekoniecznie ile, to dwie różne informacje, a co do RODO, poczytaj to co dołączyli, przecież podałeś w biurze maklerskim swoje dane i stamtąd je mają
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Loczo [193.109.225.*]
    Zgodnie z ustawą, Zarzad społki akcyjnej wie kto i ile posiada ich akcji. Adresy email otrzymuja od biur maklerskich.
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Max [89.228.101.*]
    Loczo jaki jest wasz target sprzedaży ,o ile możesz to podać .
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Loczo [193.109.225.*]
    Jaki target? Każdy u nas decyzje indywidualnie podejmuje, ale nastroje są takie, że przy tej cenie nie oddadzą, bo i dlaczego za tak niską wycenę. Liczymy, ze biegły będzie miał tu szanse wycenić prawdziwą a nie zaniżoną wartość za akcję. Cedrob wie doskonale, że kupił 90% akcji za 200mln i jestem pewien, ze inni są świadomi jak bardzo tanio oddano im te akcje. Kapitalizacja tej spółki powinna być minimum 2mldPLN. Zostali tu najbardziej wytrwali i co cieszy pojawiają się ci nowi z dużymi pakietami. Jest nas dużo więcej niż w trakcie pozwu. Kilka lat temu oddaliby za 1xWK, a teraz to jest nie do zaakceptowania.

• Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~max [89.228.101.*]
    Dzięki za odpowiedz .
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Technic [188.146.114.*]
    Bodaj 2-3 lata temu weszło nowe prawo, że Zarządy wszystkich spółek z GPW (chyba Newconnect to nie obowiązuje) mają wgląd do pełnej listy akcjonariuszy choćby ktoś miał 1 akcję.
    W skrócie tutaj:
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/prawo/20200122/zmiany-prawa-identyfikacja-akcjonariuszy

Natomiast druga kwestia to listy tradycyjne lub e-maile do akcjonariuszy w kwestii "poinformowania" , że jest zaproszenie. Przecież to spółka publiczna to wszystko jest oparte o komunikaty, dostępne dla wszystkich, nie trzeba ad persona. Ba, a skoro to wszystko publiczne i powielają dokładnie to samo co w ESPI i wysyłają do akcjonariuszy to jest to swego rodzaju nękanie. To przeczy fundamentalnemu istnieniu spółek publicznych, które komunikują się przez ESPI i na WZA.

Jeśli wyślą jeszcze jeden list to potraktuję to jako stalking i założę sprawę w sądzie.

A jeszcze inna kwestia, każdy akcjonariusz, który ma choć 1 akcję musi mieć identyczne prawo do dostępu do informacji (stąd ESPI) i jeśli coś robi się dla jednego akcjonariusza to trzeba dla wszystkich. Niech no tylko znajdzie się ktoś, kto jest akcjonariuszem a jego pominęli :)) Z uśmiechem będę patrzył na ich przedstawiciela w sądzie jak się będzie tłumaczył.
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Technic [188.146.114.*]
    Spółka na ten moment warta ca 2,5mld. Mogę dać im dyskonto góra 15-20%. Niżej niż 70 ziko nie oddam, a trochę tego mam.
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Kufel [37.248.168.*]
    A Ty wierzysz w polskie sądy?
  • Re: Zaskoczyli i mnie Autor: ~Mm [37.128.1.*]
    Na pewno bardziej niż w KNF!!!
[x]
GOBARTO -2,30% 21,20 2025-12-01 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.