• Ktoś był na WZA? Zadał jakieś pytania? Autor: ~oannes [79.191.252.*]
    Np takie jaka jest dokładnie struktura kosztów która powinna proporcjonalnie maleć razem z przychodami. Tymczasem przychody zleciały w dół a koszty pozostały niezmienione. Mariupol jeszcze nie odbudowano. Kurs Euro i Dolara jeszcze nie wzrósł do 10 zł za jednostkę stąd chciałbym wiedzieć dlaczego takie nikłe są zyski i co zarząd z tym robi?
    Ja nie mieszkam na Śląsku stąd miałbym dość daleko, ale na pewno jest ktoś kto mieszka niedaleko siedziby i też by chciał się czegoś dowiedzieć.
  • Re: Ktoś był na WZA? Zadał jakieś pytania? Autor: ~Miedzioryt [5.173.224.*]
    Mogles podjechac na parking to byś sie dowiedział
  • Re: Ktoś był na WZA? Zadał jakieś pytania? Autor: ~Esssyyyy [77.111.246.*]
    Koszty jak i zyski nie rosną liniową z przychodami - to elementarz :DDDDD
  • Re: Ktoś był na WZA? Zadał jakieś pytania? Autor: ~oannes [77.111.246.*]
    Na 2 mld zł przychodów 1,5 mld to są koszty stałe? (to taki przykład). Przecież tu za II kwartał może być 100mln zł strat!!!
    Koszty stałe nie mogą przekroczyć pewnej granicy. Mniej więcej liniowo się układa proporcja między wielkością kosztów a przychodów. Są pewne koszty które trzeba ponieść nawet jak firma nie ma przychodów. Powtarzam, że doszło do niebezpiecznej sytuacji w której koszty prawie się nie zmniejszyły pomimo spadku sporych przychodów. Gadanie, że to wina wojny albo pandemii jest przereklamowane i to jest dobre dla słuchaczy radia maryja. Mogą zdarzyć się jednorazowe operacje jak zmiana wyceny majątku trwałego i możemy mieć dodatkowy przychód albo koszt nie związany z podstawową działalnością gospodarczą. Może nie doczytałem wyjaśnień w sprawozdaniu ale raczej niczego nie znalazłem sensownego wyjaśniającego taki stan rzeczy jaki jest.
[x]
BOWIM 1,85% 5,50 2025-10-03 16:49:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.