Możesz mieć ten sam problem jak ja i jest to celowe działanie biura. Nie robią zapisu internetowego, poniewarz ciągną 3 razy tyle na prowizji telefonicznej lub w POK. Ja w pekao - Makler24 mam prowizję przy zleceniu internetowym = 0,37%, ale nie ma takiej zakładki przy wezwaniu, muszę zrobić to poprzez telefon, a tu niespodzianka, prowizja = 0,99%. Sam sobie policz i będziesz wiedział, że nie są zainteresowani aby było inaczej.
Niestety, w PKO BP ta sama sytuacja, w POKu lub telefonicznie prowizja 0.5% + 109 zł. Bandytyzm w biały dzień. Przy obecnej cenie trzeba sobie policzyć, czy nie lepiej sprzedać na rynku, jak się ma wysoką prowizję w POKu.
Ja mam dwa sklepy na osiedlu. Moje ulubione browary w jednym są droższe w drugim tańsze. Jak chce się napis browara to idę do tego gdzie jest taniej. Raczej nie myślę o drugim sklepie jako o bandytach ..... Tam mam tańsze bułki .....
Problem w tym, że tu nie możesz iść do drugiego biura bo to ekonomicznie się nie opłaca- oczywiście możesz ale przeniesienie akcji na inne konto kosztuje 0,5% + prowizja nowego biura i jesteś w plecy.
Jest, odnalazłem. Teraz po kolei wchodzisz: 1. Serwis informacyjny 2. Obsługa rachunku 3, Wnioski 4. Wezwania / zaproszenia do sprzedaży 5. Wypełniasz wniosek i wysyłasz. W mojej ocenie to jest utrudnienie chyba po to, aby zapisać się telefonicznie i zgarnąć większą prowizję jak pisał mc25. Ja jednak nie składam wniosku i zostaję z akcjami.
Podobnie jest w bm Alior - wysoka prowizja przy sprzedaży przez linię tel. W BOŚ złożyłem zapis za kwotę tj 50zł bez względu na wartość transakcji. Myślę, że warto rozważyć zmianę bm w ramach karania tych bm, które zdzierają z nas kasę.
Niestety, jest już za późno by to wykorzystać. Założenie konta to 15 minut, ale przeniesienie akcji z biura do biura to 8 dni, więc niewykonalne aby zapisać się z BOŚ.