Coś mi się wydaje (czuję w kościach) ze w Piątek po walnym możemy poznać nowego akcjonariusza w spółce. Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i nie należy się kierować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne.
Jezeli bedzie jakas rewolucyjna uchwala albo ogloszenie, nieznane publice a tylko malej garstce ludzi z wtykami, to taki wzrost na tydzien przed walnym to najczystszy na swoecie insider trading i przestepstwo:) Ale wiecie, NC to dziki zachod a takich malych spoleczek nikt nie kontroluje jak Orlenu czy KGHM, i dopoki nie ma 1000%, to nikt sie nie przejmie. A pare osob przy zarzadzie, z wiedzą wewnetrzna sie oblowi. Tak to dziala. Nie ma w tym nic z logiki, nic z planowania, nic z wielkich strategii:)
Nie przyszło ci do głowy kleks, że po ponad roku czasu i bardzo zaniżonej wycenie czas akumulacji dobiegł końca. O perspektywach, dorobku itd. już pisałem wiele razy, jest pod co grać. Kto miał sprzedać ten sprzedał, ty odpadłeś z gry, akcji jest mało stąd skokowe wzrosty. Sam mógłbym być spółdzielnią przy takim arkuszu i zrobić taki pump, że nie mógłbyś zasnąć. Typowe dla takiego elementu/od padu jak kleks. Zamiast siedzieć w ciszy to wymyśla teraz insider trading, bo go żółć zalewa, ale spokojnie życie ciebie tak przetrąci za to, że jeszcze ci się odechce trollowania.
Coraz bardziej przypominasz mi takiego tomka króla teorii spiskowych. Bardzo dobre oceny gry Crimen - kleks twierdzi, że oceny i komentarze zostały kupione. Kurs w końcu odbił od potrójnego dna i rośnie bo ma pod co, kleks twierdzi, że ktoś coś wie i insider trading XD Co jeszcze wymyślisz? Może czas na wizytę u specjalisty kleksiu reksiu XD
Tak, twierdzilem, ze oceny z pierwszych 12 godzin byly przynajmnjej w czesci kupione, i podalem powody- pojawialy sie np 45 minut po premierze i zawieraly kody znizkowe:) pozniejsze oceny, jak rowniez pisalem, sa naturalne i przez to bardziej wiarygodne, jak pisalem. Ale przeciez ty wiesz, co dojladnie pisalem i tylko tak pie**lisz tutaj:)
Carbuś, twoje ignorowanie mnie naprawdę nic kompletnie nie zmieni w moim zyciu, a nie bylo ani jednego momentu, zebys byl ciekawym rozmowcą w merytorycznej rozmowie o giełdzie, a pisanie z tobą było czym innym niż śmianiem sie z ciebie:)
Oj, Karbuś, tyle razu mialem rację, od 8 miesiecy kurs sie zachowywal dokladnie tak jak mowilem, ppdobnie sprawdzil sie CDPR, a teraz tez poczekajmy dwa tygodnie na uklepanie soe po tych dzownych ruchach przed walnym. Raxzej malo kto sie nie smieje, tylko takie wyjce jak ty mi ubliżają, bo uwazają, ze z jakiegos powodu kurs nie idzie na 90, 100, 200 czy ile tam sobie wymyslili:)
I teraz tez bede mial rację, ze to chwilowy podskok, albo ktos podbija, zeby wyjsc, albo jakies wewnetrzne zakupy pod info. Nic w fundamentach, wiec nic trwalego, ot historia na tydzien-dwa.
Przy takim wybiciu korekta musi być.Sądząc po niskich obrotach potwierdza zmianę trendu na wzrostowy.Rynek wyczyszczony więc musi się znów uzbierać towar do przejęcia.Po co przepłacać,prawda John?
Ile ty masz lat dziecko? Bo obstawiam ze nie więcej niż 28-30,a co to niby dla ciebie jest giełda i nie ma znaczenia czy w USA czy na Bananie. Giełda to jedna wielka spekulacja,jak tego nie rozumiesz to musisz zanieść pieniążki do banku i przy większej sumie dostaniesz 2% -19% podatki Belki. ps. już to kiedyś pisałem ze nie potrafię zrozumieć ludzi którzy nie mając akcji siedzą na danej spółce i plują jadem wszem i wobec.
Niżej niż obecna cena nikt nie sprzeda, nawet w tej cenie sprzedawać to bez sensu skoro wiadomo że do premiery coopa będzie wyżej. Obstawiam minimum 40, jak dobrze pójdzie 50+.
A skąd to wiesz? Większość z was gra pod multi i większość z was popłacze się jak przy premierze wh. Prawda jest tak,że jak multi wyjdzie to i tak będzie trzeba poczekać na wyniki
Jak widzę, że ktoś piszę o płakaniu to wiadomo że dziecko, jakbyś miał >30 lat to byś nie miał takich skojarzeń. Też zapytasz skąd to wiem... zgadnij. Także komentarz zbędny.
Szczerze mówiąc liczę że VR i AI zostanie w końcu ograne jak bańka internetowa więc do zebrania powinno byc kilkaset jak nie kilka tysięcy % ale nie potępiam tradingu. Maxymalizacja dochodów jest jak najbardziej ok ale trzeba uważać ;)
Ja im jeszcze dam z 2-4lata. Od 19-23r zrobili mega progres. Kto sprzedał poniżej 20zl to dziękuję a nie dziękuję leszcze oby więcej takich. Pozdrawiam stara ekipę
John,jak rozumiem naganiałeš na spadki żeby kupować tanio,ok.I co uzbierałeš akcyjek i trzymasz?Nie przypuszczam,pewnie zaraz puszczałeś o parę groszy drożej.A teraz jaki masz plan,lewy do prawego,prawy do lewego?jesteś daytraderem czy longtermem?W każdym razie nie ufam Ci.
Jesteś tak bystry, że nawet nie potrafisz zobaczyć, że to nie moje ip.Widać, że tęsknisz cw33 lu i lubisz jak ciebie wyzywam. Jedyne miejsce, gdzie otrzymujesz atencje.
Ale to niesamowite:)) Ten typnie potrafi sie pohamować, znowu mu się stopił procek i powypisywal jakies obelżywe teksty, ktore moderator usunął, przez co typ wypadł jeszcze śmieszniej i żałośniej, a i tak startował z poziomu, który cięzko pobić:))
Jak by tu rzec - jeszxze nie w tym tygodniu:))) Jest super zabawne sledzenie tych mitomańskich dywagacji, co to MOZE sie stać, na co to są PERSPEKTYWY, i ze kurs na pewno wskoczy na 90, 120, 150zl, bo jakis czlowiek napisal sobie tak w planie motywacyjnym w szczycie bańki na gamingu. Tymczasem wyniki sa znane i nienajgorsze, ale nie wiadomo, czy do utrzymania przez 2-3 kolejne kwartały, plan wydawniczy jest nieznany. Wssyscy brandzlują się faktem, ze zyski wzrosły o x% ale nie biorą pod uwagę wartosci bezwzglednych. A one są takie - na razie Carbon jest na drodze do zrobienia od moze 2 do moze 4 milionów zysku rocznego, przy ok 30 milionach kapitalizacji. Nic nie uzasadnia wyzszej kapitalizacji. Bedzie 2 mln rocznego- kurs w okolicach 15-16, bedzie 4 mln rocznego - kurs w okolicach 20-kilka