Patrz szerzej i porównaj z kapitalizacją innych spółek, gdzie nie ma często zysków.
Zysk za 1Q CRB to niemal 1 mln zł, rynek VR jest dynamicznie rosnącym rynkiem i Carbon ma dobre perspektywy. Obejrzyj ostatni wywiad z Cabanem, popatrz na umowy jakie zawarli chociażby ta najważniejsza z Vertigo Games. Ostatnia ich gra ma bardzo dobre komentarze na Quest i najważniejsze co tutaj może zaskoczyć to The Wizards z trybem dla wielu graczy.
To nie tlumaczy wzrostu 045% w kilka godzin, dlugo po wydaniu raportu i premierze Crimen, przy braku nowych espi ani zapowiedzi. Nie iest to tez strategia fundów, fundy kupują powoli nie podbijajac sobie kursu. Prawdopodobnie sa to czyjes spekulacyjne zakupy w celu rozkrecenia popytu leszczy z ulicy („dawaaajcie na carbooon, 45% w jednen dzien). Taka akcje mozna zrobic majac tylko jakies 20k. Stawiam, ze to maks 2 tygodnie i wszystko wroci do fundamentow, ktore sa gdzie indziej.
Takie uroki NC.. ale musi też być odpowiedź ulicy..Pomaga ja też dziury w arkuszu.. Zawsze też może być insider info ... Może akcja z będziemy rozpaliła umysły a było sporo akcji zebranych po 15.. No ciekawe...
Mówi to toksyczny człowiek co kupił spekulacyjnie CDR i to mu nie przeszkadzało, chociaż wg niego cyt. Wszystko w gamingu c/z powyżej 5 to spekulacyjny balon. To tak tylko dla przypomnienia jakim dziwnym człowiekiem jest element kleks.
Jeśli popatrzymy na wskaźniki, dorobek, perspektywy na tle innych spółek z sektora to nie jest drogo. Kapitalizacja jest niewielka i jeśli ktoś wierzy VR, Carbon to kupuje akcje, a że free float jest bardzo mały, a arkusz dziurawy to takie skoki kursu możemy obserwować. Fundamenty plus spekulacyjne rajdy podczas hossy na NC mogą wywindować CRB na nowe ATH i nie będzie w tym nic dziwnego, tak działa giełda.
Kupilem „spekulacyjnie” 9 miesiecy temu, bo spolka zapowiedziala i pokazala produkt, ktory uznalem za bardzo dobry, i liczylem, ze w perspektywie roku to przyniesie zyski?:))) To jakie zakupy dla ciebie sa niespekulacyjne?:)) perspektywa roku czy 16 miesiecy to „spekulacja”?:)) Co za pałka:))
Nikt nie ma szklanej kuli i nie zna przyszłości. Jednym pociągiem jedzie Firma, która ma swoje sukcesy i porażki. Te wycenia klient, a my widzimy rezultaty w raportach. Innym pociągiem jedzie spekulacja, która ma wiele wagonów: ( strach, marzenia, kapitał, wiedza, czas ...). Pociągi mogą jechać w tym samym kierunku, ale nie muszą. Myślisz analitycznie, ale zamykasz się na otwarte kierunki. Wycieczka odbywa się bez Ciebie, a przygoda jest przednia.
Poza oczywistymi fundamentami tutaj możemy mieć swing wzrostowy tak jak napisałeś związany z wiarą w sukces The Wizards z trybem dla wielu graczy ze współpracą z Vertigo Games to ma przesłanki, żeby się udało. Warto posłuchać najnowszego wywiadu z Cabanem. Carbon to nie tylko gry VR, jest pod co grać i tyle. Piękno giełdy, gdyby było inaczej i bez emocji to rynki kapitałowe nie przyciągałyby inwestorów i spekulantów i byłoby strasznie nudno. Każdy marzy o złapaniu takiej spółki jak 11BIT czy CDR na samym początku jak ich kapitalizacja wynosiła kilkadziesiąt mln zł. Carbon jest w takim miejscu, ma na wydanych kilka gier, jest rentowny, działa w niszowym ale mocno rozwijającym się rynku, nawiązuje współprace z mocniejszymi partnerami i ma perspektywy na przyszłość. Mi to pasuje i czekam na przebicie dawnych szczytów.
A wiesz ile przez „spekulacyjne zakupy” firma Skotan poszła do góry między rokiem 2005-2006 około 7000%, a wiesz jakim majątkiem wtedy dysponowała? Miała jeden stół i jedno krzesło,i same straty w raportach! ps.tak jak kiedyś zdelegalizowali forum na Interi,tak i dzisiaj powinni to zrobić na Bankierze.
Liczycie na spekulantów jak kryptomaniacy?! Co-op to odgrzewanie kotleta...jak ktoś myśli że to drugi csr to niech mi powie gdzie jest wiedzmin... nie mówiąc o sprzęcie do grania...
No nie keks 500k obrotu to gęby Tym sobie nie można wytrzeć. Rynek zdecydował się zebrać papier bo widzą perspektywy wzrostu Rynku Vr. Czy widzisz jakieś pozytywne aspekty ich działalności?
W piatek walne, zobaczymy tydzien-dwa po walnym. Moze byc cos, o czym nie wiemy a wie tylko grupka uprzywilejowanych majacych wiedze o nadchodzacych uchwalach i ogloszeniach, i normalnie moze odchodzi tu jakies insider trading (przestepstwo)
Spekulacyjne zakupy,bo kurs skoczył z 13.00 na 23.00 spółki która zarabia i z kwartału na kwartał ma coraz lepsze wyniki finansowe? To czym w takim razie jest dla ciebie to co stało się na Bedzinie od dnia 29.05. -> 3000% procent? Spółka która miała stratę netto 200-milionów w 2022r.,a tylko w pierwszym kwartale tego roku stracila 70-milionów.,a kurs idzie z 6.75 na 200zł czyli 3000%?
To, co sie stalo na Bedzinie jest prawdopodobnie przestepstwem. Na Carbonie nie ma przetepstwa, nie ma tez niczego, co byloby wyjatkowe. Kurs podskoczyl pod czyjes wyjscie, teraz powoli wraca do bazy 15-20zl, pewnie blizej 20 dzieki Crimen, ktory okazal sie calkiem dobry. Spoko, zobaczymy, jak wyjda wybiki za Q2 i czy spolka jest na torze na 4 mln zysku rocznego, czy raczej 2.5-3. Jak 4 mln, to baza moim zdaniem przesunie sie na 20-25zl.
Ja mysle, ze nie, i gadalismy tu juz o stosowalnosci AT przy wolumenach na Carbonie i ich dziennej zmiennosci:) Zobaczymy, kto bedzie mial rację. Na CDProjekt wraca do bazy zgodnie z przewidywaniami, dzisiaj 144zl:) Który to łeb mi tu pisał, że się zapłaczę, bo sprzedałem za tanio i zaraz wystrzał na 250?
Flaga/chorągiewka/jest jedną z najbardziej sprawdzających się formacji.Kształtuje się przez 2-4 tygodnie i występuje po bardzo szybkim/prawie pionowym/ruchu cen.Flaga zapowiada kontynuację ruchu z prawdopodobieństwem 90%.Podczas kształtowania się flagi wolumen obrotów powinien bardzo wyraźnie maleć.Zasięg ruchu po wybiciu z formacji powinien być conajmniej równy wielkości ruchu dojścia do niej,czyli tutaj o ok.kolejne 40%.
To super, ze flaga sie ksztaltuje przez ileś tam tygodni, ale nie na spólce, ktora jednego dnia ma wolumen kilkuset tysoęcy, a mastepnego dnia rownowartosc dwoch playstation5. AT jest tu niestosowalne kompletnie. Poza tym, gdyby AT naprawde uniwersalnie działało, to tacy jak ty inwestorzy z wilipedii, ktorzy ROZPRACOWALI FORMACJĘ FLAGI juz dawno byloby milionerami:) Ajtuś, dlaczego noe stosujesz formacji flagi na 30 innyych spokach na gpw i nie jezdzisz jeszcze ferrari?:)
Właśnie tak wygląda flaga że w krótkim czasie rośnie na wysokich obrotach a potem przez kilka tygodni obroty są niewielkie.Tu teoria sprawdza się w praktyce.Oczywiście pan keks wie lepiej.
A na ile było prawdopodobne że BEDZIN wystrzeli z 5zł na 200zł wykazując straty?
Giełda nie jest logiczna dlatego nie szukaj tutaj logiki. Trend się odwrócił i czy tego chcesz czy nie będziemy szli w górę a ty będziesz rwał włosy z głowy bo oddałeś za bezcen akcje naprawde dobrej fundamentalnie spółki. Jeszcze nie zdążyliśmy wycenić aktualnego stanu spółki a gdzie przyszłość i przewartościowanie... ja widzę tutaj ATH jeszcze w tym roku
Ali, teraz sie bedzie brandzlował tym jednym Bedzinem, ktory jest taki super, ze as nadzor finansowy go bada. I co to znaczy „nie zdazylismy wycenic aktualnego stanu spolki”. Jakie „my”, jakie „nie zdazylismy”. Rynek zdazyl, kazdego dnia. Wycenil na aktualny kurs.
Tak, owszem, zdarzaja się takie przypadkowe (albo nieprzypadkowych - Bedzin ma sledztwo KNF na glowie, prawdopodobnie insider trading i zatajenie informacji) wystrzały. Ale budowanie swoje strategii na jakiejś nadziei, ze akurat moja spółka tez tak wystrzeli i jakoes zyczeniowe myslenie to naprawde dzieciniada. Tobie sie wydaje, ze gielda to kompletnie losowa ruletka, i moze kulka wpadnie akurat na twoje obstawione pole, magia i los, magiczny jednorożec bez wszelkiej logiki ci sie trafi. Tymczasem 99.9% wydarzeń na gieldzie ma przyczyny w biznesie, planach i wynikach spółek. Tak, moze sie zdarzyc, ze Carbon wystrzeli na 100zl, ale to bedzie to 0.01%. Ja tego nie obstawiam. Ty rob co chcesz, jestes dorosly - chyba:)
Po co ty w ogóle piszesz z tym oszu stem. Ostatnio napisał, że żadna spółka z gamingu nie zbliżyła się nawet do poziomów z 2020. Jeszcze jak podkreślił ŻADNA XD. Tylko taki mały człowiek jak kleks mógł dokonać takiego samozaorania. I ta wisienka na torcie, wszystko w gamingu z c/z powyżej 5 to spekulcyjny balon. Serio? Nie szkoda wam czasu na tego nie udacznika?
Riposta godna takiego ignoranta jak ty, jak to trollu leciało? Żadna spółka z gamingu nawet nie zbliżyła się do poziomów z 2020? XD No to lecimy błaź nie, 11BIT, CIG, STARWARD, BLOOBER...
Tylko kleks potrafi się sam zaorać i ośmieszyć i takie coś próbuje zgrywać eksperta w gamingu, bez żadnej wiedzy i twierdząc, że wszystko w gamingu powyżej c/z 5 to spekulacyjny balon. Serio, dużo widziałem na bankierze ale takiego zarozumiałego clowna nigdy.
Karbuś, ja nie musze udawać, od 7 miesiecy sprawdza się wszystko, co piszę. I naprawdę, pajacyku, przestań już z tym c/z 5. To tylko moja opinia, którą kieruję się przy wyszukiwaniu interesujących spółek - jezeli jest mała i bez własnego rozpoznawalnego IP, to przy takim c/z warto się przyglądać. Duze firmy o znanym IP mogą mieć wyższe, bo IP to czesc ich wartosci, a nie tylko ich przychody. Przeżywasz to już chyba z miesiąc, ch*ja rozumiesz, a zęby masz ciągle nieumyte.
Jak bardzo jesteś załosn y to wszyscy tutaj wiemy, oczywiście nie odniósł się do bzdur, które pisał znawca branży bez wyobraźni. Jak tam kleks ignorancie? To w końcu ŻADNA spółka nie zbliżyła się do poziomów z 2020 roku czy po prostu jesteś gamo niem bez żadnej wiedzy. XD
Największy clown bankiera, toksyk bez wiedzy, który sprzedał na ogromnej stracie, udaje znawce i przesiaduje na spółce, której nie ma XD
Karbuś, Karbuś. Jestem klaunem bez wiedzy, ale jakoś kurs kilku spółek przewidziałem trafnie od końca 2022. Tak to już jest, ze z niektorych nierokujących inwestycji wychodzisz ze stratą, zeby przenieść srodki na inwestycje rokujące - co zrobiłem w Q3 2022, przenosząć srodki między innymi wlasnie z Carbona na CDProjekt i kilka innych spolek. Pisalem p tym od lutego, mogles sledzic i samą inwestycję i moje plany. Co do CDPR moje przewidywania się (znowu) sprawdziły, wyszedłem niedawno z sporym zyskiem. Dwie inne inwestycje rokują, ale trzecia niestety prawdopodobnie do zaorania. Trudno sie mówi. Tymczsem ty- piszesz jakieś g*wno na ludzi, jestes chamem i głąbem, glebia twoich analiz to „wzrosty są mozliwe”, „skoczy do 150 bo formacja dupy” albo „na bank bedzie 100zl bo przeciez jest w programie motywacyjnym”. I zeby ciagle masz nieumyte.
Ja w marcu: jezeli Crimen okaze sie drugim Warhammerem z jego problemami, a Wizards multi nie wyjdzie do konca roku, to sądzę, że za Q4 Carbon wykaże juz strate. Ajtuś w lipcu: aahaha, Keks posał, że na pewno bedzie strata, i co i co? Co za łeb:))