Boje się, że autor posta ma rację, na otodom widzę, że próbują sprzedać swoje grunty, są oferty na sprzedazy z lubon tower, gościnna a nawet i tu uwaga...dzialka pod nowy zaklad produkcyjny tez jest na sprzedaz
Wydaje się, że sytuacja jest bardziej niż trudna. Kapitały własne minus 50 mln. Może wystawili na sprzedaż różne aktywa w nadziei, że coś uda się sprzedać, by spróbować odbudować płynność. Tak to bywa, jak próbuje się łapać 10 srok za ogon jednocześnie. Misiek miał rację.
A jeszcze w marcu wylewały się na tym forum "pomyje" w stronę osób, które już dostrzegały i ostrzegały jaka jest sytuacja. Poszkodowanych będzie mnóstwo, a zmartwiony jestem po prostu po ludzku, bo przyjaciel czeka na mieszkanie.
W sumie też nie wiem, co mam myśleć...Póki co nie histeryzuję. Zobowiazania rzeczywiście mogą budzic niepokoj, ale zobaczcie jak im wzrosły aktywa. Dobre Pole na ukończeniu. W raporcie za 1q podają, że sprzedano 8 domków, wystarczy sprzedać pozostałe 24 i sytuacja może się odwrócić o 180 stopni? Działki pod fabrykę prefabrykatów może rzeczywiście trochę szkoda, ale jeśli potrzebują finansowania na dokończenie pozostałych budów, to nie ma wyjścia. Zawsze można potem kupić inną. Tylko, czy znajdzie się kupiec? Myślę, że ciężko będzie to szybko spieniezyć, nie sprzedadzą. Zobaczymy, czy zgodnie z zapowiedzią uda się wykupić do końca czerwca obligacje. Zostało kilka dni i sporo się wyjaśni.
:)))To chyba dla ludzi, którzy potrafią zarządzać dużym ryzykiem. Ja zwykle zamiast gołębia, wybieram wróbelka, pewnie dlatego ciągle nie mogę zostać milionerką:)) Na miejscu prezesa nie spałabym chyba spokojnie ani jednej nocy. Gdzieś czytałam, że obywatele Ukrainy również mogą ubiegać się o kredyt na 2%, może zaczną kupować, chociaż ludzie oburzali się, że polskie państwo miałoby im współfinansować mieszkania. W sumie szkoda, że notowania zawieszone, może na czas tych perturbacji byłaby szansa 2-5 Zł?:) A może to celowo, żeby kurs nie poleciał? Hmm...:))))