• Giełda-wezwanie Autor: ~piszpanjan [83.21.91.*]
    Podejrzewam że chcą zdjąć spółkę z giełdy ciekawe jaka cena na wezwaniu licze na 45
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~Antek [93.105.178.*]
    Po czym niby tak sądzisz?
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~anowy [176.221.107.*]
    Ja sądzę, że kurs zmierza na 40 i właśnie po te 45-50 zbiorą ostatnie resztówki akcji, po co im koszty bycia na giełdzie przy takim małym FF?
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~123 [93.105.178.*]
    Jak zapewne zauważyliście, na koniec sesji, jest tutaj próba zbicia kursu wystawiając pakiet ze znacznie niższą cena. Z reguły tak się robi aby obniżyć średni kurs z danego okresu przeliczonego, poprzedzającego np. cenne wezwania.
    Taka ciekawostka, w przypadku HMINVEST, sprzedający i kupujący przy tych końcowych manewrach, które obniżają kurs na zamkniecie sesji ,w moim przekonaniu jest ta sama osoba... :)
    Jeszcze dodam w kontekście wcześniejszego mojego wpisu dla zainteresowanych, że z reguły pod koniec sesji i na dogrywce, jest taniej...
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~hix [46.215.12.*]
    Nie tylko sprzedający kupuje. Brałem na zamknięciu i wczoraj i przedwczoraj. A średnia do potencjalnego wykupu jest chyba nie z zamknięcia tyko ważona wolumenem z danego dnia. Wg mnie akcje są cały czas zbierane (ciekawostka, że sukcesywnie rośnie ilość u Hm holding), a zbijają na koniec tracąc część wcześniej kupionych, żeby startować na następny dzień z niższego poziomu, żeby trochę zniechęcić i skłonić do sprzedaży oraz żeby nie wywołać silnego trendu wzrostowego. Akcji w obrocie zostało jak na lekarstwo, trzeba się nieźle napracować, żeby kurs nie wybił.
    Na marginesie: zysk po 3 kw 23 będzie potężny - to tylko moje szacunki, na koniec listopada będzie miła niespodzianka.
    Tak, wczoraj kurczę nie zdążyłem przerzucić kasę żeby trochę skubną na dogrywce...
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: aczuk [178.215.200.*]
    Wiszę na 45 zł, a mam zasadę, że na stracie nie oddaję :)
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~anowy [213.134.168.*]
    A ja miałem sporo zebrane po 8.8. Niestety trochę musiałem wywalić bo kasy na podatek za ubiegły rok brakowało, pewnie gdyby nie to to kurs byłby jeszcze wyżej bo to było ponad 30k...Ale resztę trzymam do drugiego wezwania, jak podwyższą cenę. Może nawet do 70.
    Pogratulować dochodu za 2022 !
    Tutaj jest tak mały free float, że ktoś z większym kapitałem może tu cuda zrobić.
    Przyjmijmy dane wg Bankiera, to: ff wynosi 4,37%, czyli niespełna 102 tys. akcji, tj. po obecnym kursie 26,20 PLN, ktoś z kasą 2,8 mln PLN rozbija Bank..
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~GOSC [89.64.111.*]
    85 tys tys nie 102 tys. A powyżej 20 zł w ostatnim mc obroty 60 tys akcji. Zostały resztki. Będzie drugi bedzin
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~Luzak [93.105.178.*]
    a niby dlaczego mieliby dać nawet te 45 skoro bierze się pod uwage cenę z 6 ostatnich miesięcy, bardzo rzadko jest to cena wyższa
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~hix [5.174.232.*]
    chyba wczoraj minął 3 miesięczny termin na przeprowadzenie przymusowego wykupu przez większościowych. teraz tylko dobrowolny (z premią?).
  • Re: Giełda-wezwanie Autor: ~Anka [93.105.178.*]
    czyli mówicie trzymaj :)
    no zobaczymy co z tego wyjdzie.
[x]
HMINWEST -47,92% 25,00 2025-04-28 15:02:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.