To nie było wezwanie z prawdziwego zdarzenia, a raczej oferta kupna. Fundusze nie skomentowały tego w żaden sposób. Przy wezwaniu był komunikat funduszy, że nie oddadzą. Możliwe więc, że nic więcej nie ogłoszą ani Ciech, ani fundusze w tej sprawie. Poza ogłoszeniem dywidendy dzisiaj. Zmiany będą widoczne w akcjonariacie dopiero.
Wiem ze to nie bylo wezwanie na 100%, ale skoro ktos nie przyjal oferty to akcje powinny byc natychmiast odblokowane. Na jakiej podstawie mozna komus blokowac akcje?
Nie mam pojęcia. Wczoraj ktoś pisał ze dzwonił do Santandera i akcje odblokują 28.06. Czy zostaną kupione czy nie tego nie wiadomo. Wynika wiec ze 28.06 się dowiesz dopiero. Podstawa - hmmm śledząc forum i Ciech od jakiegoś czasu - na podstawie widzimisie KI Industry by nie wskazywać konkretnej osoby.
Ja też wczoraj dzwoniłem do santandera i powiedzieli że odblokują 28 ,06 bo tak było w komunikacie wezwania ale co ma piernik do wiatraka jak akcje zostały zablokowane w dniu 20,06 choć okaże się że ich nie sprzedałeś dla mnie to jakieś jaja . Ja akurat dwa razy składałem zapis 19 i 20 i wszystkie są zablokowane
W ofercie 28 czerwca to byla data rozliczenia sprzedazy, a nie irracjonalnego blokowania akcji, ktore nie zostana kupione. Niech kupia wszystko to im sie problem rozwiąże.
a Ty wiesz ze jak Seba wyplaci dywidende to w funduszu rezerwowym na przyszle dywidendy bedzie ponad 1mld zł ? Seba te akcje teraz odbiera za półdarmo !!!
No tak ale też wiedz co musi zajść żeby np. wypłacić to w dywidendzie. Jak uzyska powyżej 80% sciagnie z gieldy i zrobi z tym co zechce może se jeszcze w tym roku wypłacić zaliczke na poczet np. 5 zł