Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła prospekt Drago Entertainment, sporządzony w związku z zamiarem przeniesienia notowań akcji spółki z rynku NewConnect na główny parkiet GPW w Warszawie - poinformowało Drago Entertainment w komunikacie prasowym.
A tak straszyli emisją akcji, obrzydzali by tylko zbic kurs jak najniżej, a tu taka miła niespodzianka :-) Stacja benzynowa nawet po zakończeniu obniżki radzi sobie bardzo dobrze, w okolicach 300 miejsca na Steam.
Czy Drago skupiło już akcje? Mam wrażenie że przez to kurs jest blokowany. Można to gdzieś sprawdzić na jakim etapie jesteśmy? bodajże Trigon zajmuje się skupem
Dnia 2023-06-22 o godz. 13:52 ~Alu napisał(a): > Czy Drago skupiło już akcje? Mam wrażenie że przez to kurs jest blokowany. Można to gdzieś sprawdzić na jakim etapie jesteśmy? bodajże Trigon zajmuje się skupem
Wg mnie będzie info zbiorcze skupu. Nie jest podawane, bo chcą skupić tanio z rynku.
Komunikat z 22.05. „Emitent zgodnie z obowiązującymi przepisami (...) będzie przekazywał informacje dotyczące przeprowadzonych transakcji najpóźniej na koniec siódmej dziennej sesji rynkowej po dniu przeprowadzenia danej transakcji.” Brak komunikatu = brak skupionych akcji = brak wzrostu.
Do 26 kwietnia Emitent nabył 3098 akcji własnych Spółki. Skup akcji nie będzie trwał dłużej niż do 21 sierpnia. Do skupienia pozostaje nie więcej niż 16986 akcji, chyba że zarząd podejmie decyzję o wcześniejszym zakończeniu skupu.
Póki co cisza, idealny moment na akumulację. Rekordowe przychody, które będą jeszcze wyższe przez wysoki kurs dolara oraz wyższa cenę Gas Station Simulator na platformie Steam. Czekamy na oficjalny komunikat o dacie premiery Winter Survival oraz wyznaczenia pierwszego dnia notowań na rynku głównym.