"Niestety wczoraj o 22:10 UTC była awaria Steama, która nas dotknęła. Niestety odłączyło wszystkie nasze usługi. Duże gry poradziły sobie z tym faktem, niestety u nas efekt był taki jaki można było zauważyć.
Najważniejsze, że już wszystko działa i wraca do normy, a my staramy się odbudować zainteresowanie wśród graczy."
"Dysponujemy jeszcze jednym eventem podczas festiwalu, na którym możemy promować stream (jak na początku), więc mamy nadzieję, że jeszcze uda się zwiększyć dotarcie. "
Szybciej powrot nq 12-15 pln niz 20pln tak mi sie wydaje ale moge sie mylic..naprawde wszystko wyglada super...gra ktora ma wydane 4miliony i budowana kilka lat nie ma tyle zainteresowania co aztecs
Dokładnie, dziwnie to wygląda wręczenie nie naturalnie. Peak dużo powyżej oczekiwań, ale liczba osób grających raz bardzo wysoka raz niska, na HF2 wyglada to naturalnie szczyt u spadek tutaj jakieś skoki… ktoś wie czym to jest spowodowane?
No to jest spowodowane właśnie tymi wyłączeniami steam. Demo nie ma opcji Save więc pewnie większość graczy jak ich wywaliło to już nie miała ochoty zaczynać gry od początku. Przez te wyłączenia liczba oglądających stream osób też spadła z 4.5 k do 550
Podobne info otrzymałem po kontakcie ze spółka. Problem w tym, że wzrost napędzany jest początkowym miejscem na liście. Im wyżej na pocz. tym większe zainteresowanie później. Awaria usług już wpłynęła na widoczność. Mam nadzieję, że wieczorem ruszy.
Steam nam trochę spier.. sprawę. Niby peak 200 to też jest fajny wynik, ale kurde mogło być dużo więcej. Mam nadzieję że po następnym streamie spółki znowu ruszy
Mają jeszcze jeden slot i oby to wyszło. Gdyby nie rypnęło wczoraj dojechalibyśmy do 4-2 miejsca, a to dawało blisko 2k albo trochę ponad. Miejsce w czołówce listy nakręca wynik. Zagotowałem się wczoraj. Dziś 35 i widać różnicę. Szkoda, ale i tak jest nieżle.
Gdy to wyżej pisałem skoczyło na 28. Przyrost o 82 os. w 4 min. Zastanawia mnie ten mechanizm. Tak jakby całe "kontynenty" nagle uzyskiwały dostęp do Steama. To znaczy, że dziś w nocy możemy pobić 1014.
Generalnie na to wygląda. Godziny gamingowe są optymalne na zachodzie, gdy peak idzie w górę, ale trochę to twardo na licznik wchodzi.No hiszpański by się przydał. Ciekawe, czy zrobią też MP...