Po dywidendzie nastąpi jej odcięcie więc ci co sprzedali nie muszą się tym martwić bo dywidende i tak dostaną. Dla pozostałych kurs musi wzrosnąć do 60 zł żeby byli w podobnej sytuacji jak ci co oddali sebie. Kto zrobił lepszy biznes pokaże przyszłość. Narazie lepszy zrobili ci co sprzedali...
Jak Ci odetna od aktualnego kursu dywidende to ile beda kosztowaly akcje?? Przeciez dobrze mowi, jesli nie wzrosie do 60, to Ci co nie odpowiedzieli na wezwanie sa w plecy o wartosc dywidendy. Mniej-wiecej. W sumie to troche słaba akcja.
cena zanurkowała bo cała giełda zanurkowała. Ludzie czy Wy czytacie raporty ??? czy Wy wiecie ile kasy Ciech będize miał na kapitale rezerwowym po wypłacie dywidendy ? dla mnie nie ma znaczenia czy kurs pojdize na 60zł czy spadnie na 40zł, bo spółka jest warta dużo więcej. Gdyby było inaczej to Młody nie robiłby wezwania.
wezwanie już się skończyło. Cenę trzyma fakt, że młody chce zdjąć Ciecha z giełdy i musi zaproponować lepszą cenę a nie jakieś ochłapy rzędu 54-60zł. Te ostatnie wezwanie do mogła być jakaś ustawka. Jak będzie dalej cwaniakować to nigdy z giełdy spółki nie zdejmie, bo ludzie specjalnie mu akcji nie oddadzą. A że pod odcięciu dywidendy może trochę spaść to normalne. H1 bedzie trochę słabszy, dopiero od Q3 może nastąpić poprawa wyników. Hossa wróci, cały indeks wystrzeli to tu będzie 80-90zł easy. Dlatego młody robi co może aby zdjąć teraz z giełdy za półdarmo. Zobaczysz, że będzie kolejne wezwanie z ceną 60zł.
Czopie do szkoły trzeba iść i matematyki i uczyć a nie dyrdymały opowiadać! Zresztą jaką kasą ty grasz na gpw pewnie 10 tys i jeszcze mnie uczysz co od 2004 gram...
Dnia 2023-06-22 o godz. 00:30 ~Car napisał(a): > Czopie do szkoły trzeba iść i matematyki i uczyć a nie dyrdymały opowiadać! Zresztą jaką kasą ty grasz na gpw pewnie 10 tys i jeszcze mnie uczysz co od 2004 gram...
Czas napewno pokaże wygranych i przegranych na tej spekulacji. Seba też może na tym przegrać z tego wzgledu że nikt nie wie co bedzie w wakacje a co po wakacjach.