Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć.
MERIT ? ? ? to ci co zajmują się usługami pogrzebowymi ? ? ? faktycznie jak padlina (snw) cuchnie , to jest niezłe rozwiązanie ,... mogli by też się zająć pogrzebami tych kotów o których rozpisuje się nasz "niezastąpiony" w tych tematach wcpunk
A zjazd kursu i powrót do BAZY po 1-dniowej podbitce to NORMA na snw
Dnia 2023-06-27 o godz. 10:47 cmpunk napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć. > > Zobaczymy, jaki kurs ta niepadlina Merit będzie mieć za 2-3 miechy. > Dziś jest 5,40.
Dnia 2023-06-27 o godz. 10:49 cmpunk napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:47 cmpunk napisał(a): > > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > > > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć. > > > > Zobaczymy, jaki kurs ta niepadlina Merit będzie mieć za 2-3 miechy. > > Dziś jest 5,40. > > C/WK- 525 > Rzeczywiście okazja x-D.
WK Będzin (-)491 mln PLN, kapitalizacja 207 mln PLN, dziękuję za uwagę.
Dnia 2023-06-27 o godz. 11:35 ~Analityk napisał(a): > Ten Merit to jakaś wydmuszka. > > WK na akcje dla SNW to 3,4 zł. > Dlatego zakup akcji po 1,4x - 1,5x PLN to sama przyjemność. > > Pozdrawiam wszystkich cierpliwych akcjonariuszy. > Jutro WZA, może dowiemy się czegoś ciekawego.
Bardzo głęboka analiza jak na "Analityka" przystało, gratuluję. Średnio rozgarnięty właściciel RM wie, że WK do wartości rynkowej na naszej giełdzie papierów bezwartościowych ma się tak jak pięść do nosa, a powodów jest co najmniej kilka. Ta wydmuszka przez ostatnie 6 miesięcy dała zwrot 80%, a holding ok 25%. Problem leży przede wszystkim w mentalności właścicieli. Projekty uchwał na WZA są znane, krótkie pytanie- co takiego "ciekawego" chciałbyś się dowiedzieć?
Cena akcji zawsze podąża za wartością (księgową) a kurs akcji od skrajnego niedoszacowania do skrajnego przeszacowania.
Pisałem o tym na forum MSZ przy kursie 1,9x PLN.
Obecna cena akcji MSZ to 4,3 PLN.
Dnia 2023-06-27 o godz. 10:47 cmpunk napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć. > > Zobaczymy, jaki kurs ta niepadlina Merit będzie mieć za 2-3 miechy. > Dziś jest 5,40.
Jeśli Twoje przewidywania dot. zgonów mają się sprawdzić to proponuję sprawdzić kurs za co najmniej rok, nie interesuje mnie okres 2-3 miesięcy; właścicielom Merit zależy na wzroście wartości spółki, czego nie można powiedzieć o patologicznym podejściu właściciela holdingu.
Dnia 2023-06-27 o godz. 10:58 ~jj napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:47 cmpunk napisał(a): > > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > > > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć. > > > > Zobaczymy, jaki kurs ta niepadlina Merit będzie mieć za 2-3 miechy. > > Dziś jest 5,40. > > Jeśli Twoje przewidywania dot. zgonów mają się sprawdzić to proponuję sprawdzić kurs za co najmniej rok, nie interesuje mnie okres 2-3 miesięcy; właścicielom Merit zależy na wzroście wartości spółki, czego nie można powiedzieć o patologicznym podejściu właściciela holdingu.
Wzrost jest nieunikniony. Przykryty będzie plandemią. Wtedy nie będzie mieć znaczenia, kto stoi na czele spółki. Ale jakoß tak za rządów Buchaja wartość realna firmy wzrasta, nieprawdaż? Firma ma rating AAA, czyli najwyższy z możliwych. Merit m najniższy, czyli D. Oznacza to zagrożenie bankructwem. Tutaj cytat: "Wskaźnik ocenia kondycję finansową spółki oraz jej ryzyko bankructwa. Na podstawie obliczonej wartości wskaźnika przyjmuje się rating w skali od AAA do D, gdzie rating AAA oznacza najlepszą kondycję finansową. Przyjmuje się, że wartość wskaźnika powyżej wartości 5.5 (powyżej BB+) oznacza niskie zagrożenie upadłością."
Dnia 2023-06-27 o godz. 12:05 cmpunk napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:58 ~jj napisał(a): > > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:47 cmpunk napisał(a): > > > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:33 ~jj napisał(a): > > > > Trzeba sprzedać i mocniej wejść w Merit, padlina zaczyna cuchnąć. > > > > > > Zobaczymy, jaki kurs ta niepadlina Merit będzie mieć za 2-3 miechy. > > > Dziś jest 5,40. > > > > Jeśli Twoje przewidywania dot. zgonów mają się sprawdzić to proponuję sprawdzić kurs za co najmniej rok, nie interesuje mnie okres 2-3 miesięcy; właścicielom Merit zależy na wzroście wartości spółki, czego nie można powiedzieć o patologicznym podejściu właściciela holdingu. > > Wzrost jest nieunikniony. Przykryty będzie plandemią. Wtedy nie będzie mieć znaczenia, kto stoi na czele spółki. Ale jakoß tak za rządów Buchaja wartość realna firmy wzrasta, nieprawdaż? Firma ma rating AAA, czyli najwyższy z możliwych. Merit m najniższy, czyli D. Oznacza to zagrożenie bankructwem. > Tutaj cytat: "Wskaźnik ocenia kondycję finansową spółki oraz jej ryzyko bankructwa. Na podstawie obliczonej wartości wskaźnika przyjmuje się rating w skali od AAA do D, gdzie rating AAA oznacza najlepszą kondycję finansową. Przyjmuje się, że wartość wskaźnika powyżej wartości 5.5 (powyżej BB+) oznacza niskie zagrożenie upadłością."
Ciągle patrzysz w przyszłość i teraźniejszość, a kupuje się przyszłość, Merit będzie konsolidował rynek usług funeralnych i podobnie jak Ty sądzę, że prawdziwe żniwa dopiero przed nami, więc pracy chłopakom nie zabraknie, stąd ostatnia krakowska akwizycja. Nie patrz na te nieaktualne dane ratingowe. Spójrz chociażby na Zortrax z ratingiem AAA, rozumiesz teraz, że nie ma to znaczenia?
Dnia 2023-06-27 o godz. 10:58 ~jj napisał(a): > > Jeśli Twoje przewidywania dot. zgonów mają się sprawdzić to proponuję sprawdzić kurs za co najmniej rok, nie interesuje mnie okres 2-3 miesięcy; właścicielom Merit zależy na wzroście wartości spółki, czego nie można powiedzieć o patologicznym podejściu właściciela holdingu.
wcpunk , w końcu znalazł godnego "wolnego słuchacza" swoich teorii szczepionkowo-wirusowo-zgonowych ,.... wg wcpunk co najmniej połowa populacji (tych zaszczepionych) niebawem zejdzie z tego Świata , do tego dochodzą KOTY, jednym słowem wc**** powinien ze swoimi teoriami przenieść się na ten MERIT najlepiej z nijakim para-analitykiem , tam straszenie masowymi ZGONAMI wpisuje się w działalność operacyjną spółki i sukces bardziej pewny .
A na "perełce" jak zwykle po 1-dniowej podbitce powrót do BAZY i szukanie nowych (niższych) dołków
Dnia 2023-06-27 o godz. 12:16 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 10:58 ~jj napisał(a): > > > > Jeśli Twoje przewidywania dot. zgonów mają się sprawdzić to proponuję sprawdzić kurs za co najmniej rok, nie interesuje mnie okres 2-3 miesięcy; właścicielom Merit zależy na wzroście wartości spółki, czego nie można powiedzieć o patologicznym podejściu właściciela holdingu. > > wcpunk , w końcu znalazł godnego "wolnego słuchacza" swoich teorii szczepionkowo-wirusowo-zgonowych ,.... > wg wcpunk co najmniej połowa populacji (tych zaszczepionych) niebawem zejdzie z tego Świata , do tego dochodzą KOTY, jednym słowem wc**** powinien ze swoimi teoriami przenieść się na ten MERIT najlepiej z nijakim para-analitykiem , tam straszenie masowymi ZGONAMI wpisuje się w działalność operacyjną spółki i sukces bardziej pewny . > > A na "perełce" jak zwykle po 1-dniowej podbitce powrót do BAZY i szukanie nowych (niższych) dołków
Bo zejdą. Nie wiem, czym się łudzisz scett, ale naprawdę namieszali ci tak, że dopiero s momencie zejścia skumasz, że coś jest nie tak ;-). Jj, fakt, że branża funeralna rozkwita, w kolejnej plandemii jest szansa. Ale Sanwil też będzie beneficjentem. Każda fota dotycząca pandemii, żeby podnieść wagę zdarzenia, przedstawia elegancko ubranych gości, więc o przyszłość się nid martwię.
Dnia 2023-06-27 o godz. 12:30 cmpunk napisał(a): > > Bo zejdą. Nie wiem, czym się łudzisz scett, ale naprawdę namieszali ci tak, że dopiero s momencie zejścia skumasz, że coś jest nie tak ;-). > Jj, fakt, że branża funeralna rozkwita, w kolejnej plandemii jest szansa. Ale Sanwil też będzie beneficjentem. Każda fota dotycząca pandemii, żeby podnieść wagę zdarzenia, przedstawia elegancko ubranych gości, więc o przyszłość się nid martwię.
wc**** ty o "przyszłość" snw się nie martwisz już od 17 - 18 lat ,.... nic nowego pod słońcem
przenieś się na ten Merit , tam mógłbyś dopiero rozwinąć skrzydła ze swoimi teoriami nt. nagłych i masowych zgonów
A ja na SUNDRAGON dziś już mam + 10% (kupione w poprzednim tygodniu) i nie trzeba czekać 2 -3 miesięcy ani 1 roku , żeby się przekonać i wyliczeń Wk/c robić nie trzeba ,.... HAHhhhhaaaaaaaaaa
Dnia 2023-06-27 o godz. 12:57 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 12:30 cmpunk napisał(a): > > > > Bo zejdą. Nie wiem, czym się łudzisz scett, ale naprawdę namieszali ci tak, że dopiero s momencie zejścia skumasz, że coś jest nie tak ;-). > > Jj, fakt, że branża funeralna rozkwita, w kolejnej plandemii jest szansa. Ale Sanwil też będzie beneficjentem. Każda fota dotycząca pandemii, żeby podnieść wagę zdarzenia, przedstawia elegancko ubranych gości, więc o przyszłość się nid martwię. > > wc**** > ty o "przyszłość" snw się nie martwisz już od 17 - 18 lat ,.... nic nowego pod słońcem > > przenieś się na ten Merit , tam mógłbyś dopiero rozwinąć skrzydła ze swoimi teoriami nt. nagłych i masowych zgonów > > A ja na SUNDRAGON dziś już mam + 10% (kupione w poprzednim tygodniu) i nie trzeba czekać 2 -3 miesięcy ani 1 roku , żeby się przekonać i wyliczeń Wk/c robić nie trzeba ,.... > HAHhhhhaaaaaaaaaa
HAHHHHHAhahahaaaaaaaaaaa A na SUNDRAGON już + 15% i to chyba nie koniec ! ! ! !
Ktoś dzisiaj ładnie postraszył z rana PKC +65% 1.500.000 akcji
Dnia 2023-06-27 o godz. 14:14 ~Analityk napisał(a): > J-23, znowu kupujesz akcje sundragon na górce po sprzedaży ze startą akcji Cdprojekt ??? > > Ile ci kasy zostało 200-300 zł ???
HAHAHHHahaahaaaaaaaaa paralityk jeszcze bardziej nakręcony niż wcpunk kupiłeś dziś "po taniości" snw
Dnia 2023-06-28 o godz. 09:14 ~Analityk napisał(a): > J-23, ja zawsze kupuje tanie akcje (na bardzo długi termin). > > Z jaką stratą sprzedałeś "rekinie" CDPROJEKT? :)
to kupuj dalej na te 'długie terminy' podobnie jak inny "orzeł" z snw tzn. wcpunk, on tu już siedzi 17 - 18 lat ,...
Nie wiem dlaczego przyczepiłeś sie i wmawiasz mi ten CDProjekt * ??, ja już ci pisałem , że nigdy (a przynajmniej ostatnio) tego nie miałem, ale ci co to kupili po np. 170 mają większe szanse na odrobienie straty niż ci co tu siedzą na holdzie snw od 18 lat
Ps. Lepiej zerknij na SUNDRAGON ,... dziś tam znów zaraz GÓRNE widły , może coś kup i coś zarób w końcu ,...
----------------------------- ( * ) pokaż chociaż 1 MÓJ wpis , że mam ten CDProjekt
Dnia 2023-06-27 o godz. 12:57 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2023-06-27 o godz. 12:30 cmpunk napisał(a): > > > > Bo zejdą. Nie wiem, czym się łudzisz scett, ale naprawdę namieszali ci tak, że dopiero s momencie zejścia skumasz, że coś jest nie tak ;-). > > Jj, fakt, że branża funeralna rozkwita, w kolejnej plandemii jest szansa. Ale Sanwil też będzie beneficjentem. Każda fota dotycząca pandemii, żeby podnieść wagę zdarzenia, przedstawia elegancko ubranych gości, więc o przyszłość się nid martwię. > > wc**** > ty o "przyszłość" snw się nie martwisz już od 17 - 18 lat ,.... nic nowego pod słońcem > > przenieś się na ten Merit , tam mógłbyś dopiero rozwinąć skrzydła ze swoimi teoriami nt. nagłych i masowych zgonów > > A ja na SUNDRAGON dziś już mam + 10% (kupione w poprzednim tygodniu) i nie trzeba czekać 2 -3 miesięcy ani 1 roku , żeby się przekonać i wyliczeń Wk/c robić nie trzeba ,.... > HAHhhhhaaaaaaaaaa
Scettuś, masowych jeszcze nie ma :-). Jeżeli zwłoki będą leżeć i śmierdzieć na ulicach, to wtedy będą masowe.
Z J-23 nie ma sensu dyskutować. Pisał na forum sundragon, że sprzedał akcje na samym dołku żeby kupić Cdprojekt (na górce) bo wszyscy kupują :) Po sprzedaży CDR ze startą odkupuje na podbitce sundragon (bo wszyscy kupują). :)