Panowie i Panie, jestem akcjonariuszem od pewnego czasu. Z kursem było raz lepiej raz gorzej. Zaufanie, średnie wyniki itd. Ale w obecnej chwili spółka pokazuje przyzwoite wyniki a pomimo tego kurs spadł. Z czego to może wynikać waszym zdaniem? Zauważyłem że w ostatnich dniach spadki były na niskich obrotach (czasami nawet 1 szt akcji) ale teraz z 50 % obrotu w wysokości <20 000 szt. Dziennie to sprzedaż na kursie poniżej 1,65/szt. Wiem że niektóre wątki dyskusyjne na forum były skupione na wzajemnej szyderze czy obelgach. Dlatego proszę o merytoryczne odpowiedzi, chciałbym poznać zdanie innych akcjonariuszy. Nie ukrywam że w najbliższym czasie chciałbym sprzedać około 10000 szt z puli. Ale po takim kursie mi się to nie widzi i się wstrzymam. Jak długo ta tendencja może się utrzymać?
Zgadza się, jak pokarzą informację o przychodach za 2 kwartał to wtedy kurs wystrzeli a to już będzie w lipcu, tu może być kurs 3zł. jak i 5zł. Teraz kurs szoruje po samym dnie
Tu może być drugi Sunex. Ale raczej nie do poziomu 27 zł. Choć patrząc na Będzin to takie wrażenie robi tylko spekulacja. Jeśli bedą mieli 6 m przychodu w Q2 to naprawdę warto iść w longa przy zapowiedziach o dywidendach. Kapitał główny 69% do jednego funduszu należy. Po latach inwestycji chcieliby odzyskać nakład pewnie. Ale to na razie spokojna inwestycja. Ja pcham się powoli dalej. Ps jak ktoś lubi rakiety to niech tu ni pisze bzdur.