Jeżeli ma dalej rosnąć, to wypadałaby korektę zrobić :) Zamkniemy lukę na godzinowym - 1945 pkt i dopiero wtedy dalszy up? Czy aż tak nisko nie wypada schodzić?
na razie to nic misiowatego nie widać ani korekty nie czuć :) patrząc na kontynuacyjny to być może 2025/szczyt możemy skorygować i tu bym podpiął fibo będzie to flaut kolejny tydzień zamyka kwartał więc też może premie będą w grze :) pln mocny sesji w usa brak kaszana się zapowiada ...
mnie się wydaje że teraz mniejsze spółki spekulanci popodbijają i PPK a wig20 z kilka sesji odpocznie ale zobaczymy ... po 1 lipca napływy znowu szarpną wig20 :)
Witam, 77777777777777 dziękuję za open wątku :) Mam podobne zdanie do Ciebie, jak będzie zobaczymy, ale w tej chwili jesteśmy na rozdrożu, czy dalej up , czy większa korekta. Pewnie do końca miecha jeśli nawet będą chcieli skorygować, ściema i podtrzymywanie rynku, co by premie za kwartał i półrocze się zgadzały..., Zobaczymy, może zrobią w ostatnim tygodniu psikusa?:)
A wg mnie powoli rozhuśtają rynek (trójkąt rozszerzający) - to będzie trwało kilka tygodni... A potem - po ostatnim mocnym dole - zrobią mocne up aż do rozliczenia wrześniowego...
To właśnie ostatni kwartał jest przede wszystkim przeznaczony na rakietę w górę - więc protestuję :)))))
Powinno być wtedy ostateczne pożegnanie tzw. kryzysu, koniec wojny na Ukrainie (w toku ofensywa właśnie), pojawiać się powinny w końcu dobre dane lub ostatnie takie sobie.
W moim przekonaniu nie przekroczyliśmy 2114 na w20 więc mamy co mamy. Od dołu do tesu 2020 a we wzrostach docelowo 2180-2200. Wg mnie nie można traktować wzrostu z 1890 (nie jestem tak odważny aby traktować taki wzrost jak goniącą korekcyjną, to musiałoby być na prawdę "grubo") jako goniącej B zwłaszcza że poprzedza ewidentna 3spadkowa. Zobaczymy co będzie przy 2020 -jak tam dojdzie - na razie jednak schodzimy stopniowo w dół zarówno na wsk jak i wg układu fal. Muszę pomyśleć na dziennym i tyg jednak miejsce na pewno jest na znaczne ruchy.
Tak próbowałem zapytać @igen o koncepcję rozszerzajacego się trójkąta osobiście po 3ce na 1890 spodziewam się 5ki w górę tak że nie widzę szans na wybicie 2020 nawet w 30% :) powinniśmy moim zdaniem wybić szczyt zanim zaczniemy korektę ruchu z 1890
Czy czasem obecnie nie jest grana linia trendu pociągnięta od dna korpusu świecy dziennej z 17 marca i i korpusów świec z 1-2 czerwca? Bierzecie pod uwagę poziom RSI oraz występującą na nim dywergencję?
Jak sobie to narysowałeś nie wiem. ale przeniosłem -powiedzmy- równoległą na wyższy poziom z dołkami. Traktuję to jako przyspieszony kiedyś i ta będzie testowana zapewne.
Z ostrzeżeń dla misia... Mimo że Jankes coraz niżej u nas praktycznie od pól godziny nie poprawili min. (niby 2 pkt. niżej ale to jak nic). Banki nie reagują panicznie. Czas po otwarciu Jankesa nie pasuje do poprzedniej bardz słabej postawy banana. Może tąpnie jeszcze w końcówce ale to zatrzymanie jest podejrzane.
Nie wiem czy można do tego przywiązywać jakąś prognostyczną wagę, ale na razie to obecne zachowanie wykresu wygląda jak lustrzane odbicie tego co się działo przed i po 17 kwietnia przy zmianie serii.
Masturbant bo wg mnie powinno polecieć ale to banan i zwody będą robione poprostu spadło 70p to liczę na odbicie z 15p chyba że banan się zbierze to może na 2150 którego mi brakuje.
Ciężkie jest życie kibica gdy jego hm.... niby "reprezentacja" już po pierwszej połowie pojechała na wakacje. Do końca eliminacji powinni grać za darmo i wtedy byś się okazało kto nie przyjedzie i gra tylko dla kasy a kto ma zamiar nas reprezentować i gryź trawę choćby za darmo.
2200 to może przesada ale 2100 by się należało i byłoby w stylu kierownika by znów namotać wszystkim w głowach. Główne pytanie czy kierownik od wyciągów dalej jest na bananie. Szybko nam się pojawił duży LOP ponad 71 tyś na nowej serii. Ktoś duży to ma i bardziej pytanie na jaką stronę docelowo postawił. Ale jeśli jakaś pozycja ma docelowo mu zarobić nie znaczy że nie zacznie od zwodu w drugą stronę nowej serii. I pytanie czy dwa dni spadku to było markowanie ruchu i zwód (ruch na małych obrotach) czy może udawany ruch przed nami w górę.
Mogę dostawać minusy, możecie się obrażać na to co kierownik rozgrywa ale cwaniak sprytnie to robi. Może zmienili algorytmy i cwanie wszystkich rozgrywają opierających się na dawnych schematach z GPW.
Sam nie wiem co z tyłu L po 2062 robić czy jak pójdą trochę do góry to sprzedawać czy zostawić i liczyć na wyciąg? Niby pachnie wszędzie korekta głębsza.