• Kierunek 60zł? Autor: ~ja [159.192.40.*]
    Jak myślicie?
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    całkiem możliwe, jeśli inflacja spada i nie będzie znowu wakacji kredytowych to ja nie widzę przeszkód aby 60 złotych było jak w 2021
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Jaś [83.26.167.*]
    Będzie i 60 pln , ale nie wcześniej jak pod koniec września.
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~ja [159.192.40.*]
    Dnia 2023-06-19 o godz. 10:56 ~Jaś napisał(a):
    > Będzie i 60 pln , ale nie wcześniej jak pod koniec września.

a to dlaczego?
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~ab [83.4.8.*]
    55 może podciągnie 56-58
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~inwestor [163.116.189.*]
    widzę że wszyscy zgodni co do tego ze jeszcze min 10-15% w górę i oby po 3 latach dał zwrot większy od inflacji
    Powinno być dobrze
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Ba [83.4.8.*]
    Alior jest lekki, niewiele trzeba kosztów żeby go przesunąć wyżej. złożone konstrukcje dają 55,50-56,50 może trochę więcej. na teraz, potem korekta (może większa i dłuższa) ale potem jeszcze jak najbardziej może być wyżej.
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~miłosz [83.20.228.*]
    no widzę tu wszyscy optymiści, oby nam się udało zarobić jak najwięcej , tyle czekania, cierpliwosc powiina zostac wynagrodzona, zycze wszystkim duzych zyskow i satysfakcji
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Rupertos89 [31.0.85.*]
    Ja obstawiam 76 w tym roku

2 lata temu się nie myliłem jak obstawiałem 64
    Jestem za :)
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Mirross [31.0.71.*]
    Uważam, że nie!!! Max kurs to 50zl. Wierzę, że GPW nie kieruje się żadną obiektywną zasadą czy obiektywnym prawami. Jedyne co nią kieruje to kilku znacznych graczy, którzy ustalają pomiędzy sobą kurs, na poziomie im odpowiadającym. Dzienny obrót tego typu akcjami to około 7mln, więc 3 graczy, dokonując pomiędzy sobą transakcjami o wartosci 2mln są w stanie swobodnie kształtować spadek czy wzrost +-2%. Przecież kurs Aliora to czysta spekulacja. Nie płaci dywidendy i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie płacił, więc dla akcjonariuszy czy kosztuje 10 czy 100 zł to bez znaczenia. Nikt ze znacznych nie ma żadnego interesu w podnoszeniu kursu. Od początku GPW idzie w trendzie spadkowy, Alior idzie wskaźnikiem 80%. Na początku szczyt był 100, potem 80, potem 65 więc teraz będzie 50. Nikt na GPW nie kupuje, obroty spadają więc trend tez jest spadkowy. Jednym słowem kapitalizm akcyjny w Polsce nie zdał egzaminu bo Polacy to naród proletariuszy.
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Mirross [31.0.42.*]
    Nie sądzę. Brak kapitału, spadek ilości inwestorów itp. Giełda w Polsce to schylkowa instytucja
    Ty tak na poważnie?
    Opublikowano przy kursie:  47,16 zł , zmiana od tamtej pory: 3,31%
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Mirross [83.27.219.*]
    Tak sadzę. Tzw inwestorzy instytucjonalni jak pzu, ofe itp nabyli ściśle określone ilości akcji i na tym koniec.Tzn nie będą zwiększać swojego zaangażowania bo nie mają za co i po co. Innych, nowych nie ma i na horyzoncie nie widać. Druga grupa to gracze. Ci nie są zainteresowani nabyciem większej ilości ponad dotychczas posiadane bo nie ma powodów. Alior nie płaci dywidendy, więc ten cel sensu nie ma. Ich zainteresowanie sprowadza się do ściągania gotówki od innych graczy dzięki ustawieniu kursu i spekulacji na tym. Ci mają tyle ile im potrzeba więc więcej nie ma sensu. Drugi aspekt, to lepiej spekuluje się na akcjach tanich i o dużych wahaniach. Dlatego Alior będzie długo się tym charakteryzował, niezależnie od zysku, trendu itp. Aby drobni kupowali i można od nich ściągać kasę akcje muszą zachęcać np niedowartosciowaniem, dużym zyskiem itp. Poza kilkoma spółkami będącymi pod kontrolą kapitału zagranicznego ( handlowy, ing, mbank) lub zagranicznych graczy (pko, kghm, PKN, pekao) całą reszta to martwe lub czysta spekulacja do których należy Alior.
    Ważne, że Alior wciąż rośnie
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Mirross [83.27.180.*]
    Po każdym spadku urośnie. Ale nigdy urośnie do tego poziomu z którego spadł.
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~Lol [37.248.169.*]
    Spada z reguły szybciej niż rosło
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~ja [159.192.41.*]
    Podobno cierpliwi zostaną wynagrodzeni...
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: krol_buffett_ii [185.128.157.*]
    Przed wybuchem wojny Alior i Handlowy miały rekomendacje DMmBanku z cena docelowa 75. Wiadomo, ze od tamtego czasu zmienilo sie wiele, ale ostatecznie dlaczego w dluzszej perspektywnie nie 75? Wszystko wskazuje na to ze idzie dobry czas dla bankow. Znow ludzie zaczna brac kredyty na mieszkania, developerka sie rozrusza, zacznie sie remontowanie, wykanczanie, kupowanie mebli, coz wiecej trzeba?
    No chyba ze jakis trzeci po pandemi i wojnie niespodziewany trigger zmiecie te skrzetnie ukladana konstrukcje. Raczej wyglada to pozytywnie.
  • Re: Kierunek 60zł? Autor: ~xx [27.145.177.*]
    Kierunek 100zł?
[x]
ALIOR 1,02% 104,00 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.