Jw i to gdzie w Polsce świetna wiadomość dla graphene bo już szuka firmy która produkuje graphene który będzie potrzebny do ich półprzewodników nie zły news dla GRAFEnu
Zaz masz rację mnie też ubawił ale on ma dobre intencje i tak w emocjach napisał najważniejsze że tak potężna firma Intel wchodzi na nasz rynek dla GRAFEnou też coś z tego tortu będzie
Też tak to widzę, graphen pojechał do usa a tym czasem usa przyjechało do graphenu. To będzie długa droga napewno ale intel był by ignorantem gdyby nie korzystał z lokalnych rozwiązań. A do tego taki intel to zielone światło dla innych firm. Polska wreszcie zaczyna gra w dobrej lidze.
Dodam, że ja osobiście nie jestem za wchłonięciem Graphene przez intel ponieważ będąc niezależną półką, ma wg mnie większe szanse na sukces. grafen może być wykorzystywany do produkcji akumulatorów, magazynów energii w stomatologii i wielu innych dziedzinach nie tylko do produkcji procesorów.
W niedługim czasie zakup jednej strategicznej akcji polskiego przemysłu jakim będzie Graphene będzie sporym wydarzeniem wydatkiem na którego nie wszystkich będzie stać
Morawiecki zapowiada kolejne inwestycje Intela w Polsce
publikacja 2023-06-19 10:45 Ogłoszona w piątek inwestycja Intela we Wrocławiu ma nie być ostatnią. Trwają uzgodnienia kolejnej fazy inwestycji Intela w Polsce - przekazał w poniedziałek premier Mateusz Morawiecki podczas VI edycji Forum Wizja Rozwoju.
Pat Gelsinger- szef firmy Intel powiedział, że Polska jest piątym krajem, gdzie zostanie ulokowany zakład integracji i testowania półprzewodników, z czego jednym w Europie. Polscy naukowcy też będą współpracować z Intelem.