Jesli osiągną 95 procent to cena przymusowego wykupu będzie 82 zł. Jeśli osiągna 95 procent i zrobią przymusowy będę musieli wyrównać tym wszystkim którzy zapisali się po 78.69 do tych 82. Więc najprawdopodobniej oni i tak wrócą do tej ceny za kilka dni.
Właściciela nie obowiązuje bo takie umowy podpisał. Można. Ale przymusowy zawsze musi być po najwyższej cenie jaka płacili w ciągu ostatnich 12 miesięcy . No a czy będzie czy nie to zobaczymy mi się wydaje że tak , fundusze oddadzą.
Wydaje mi sie ze nie beda mieli pnad 90% akcji. Bedzie mala podaz na rynku i kurs moze isc do gory jak w Sygnity. Potem bedzie sie liczyc tylko srednia 3 miesieczna ktora moze byc duzo wyzsza. A niech poprawia sie wyniki to moze byc znowu dobra inwestycja i kolejne wezwanie za 6 miesiacy.
Myślałem że kupię ciech jeszce po 51 52 skup po 54.4 plus 5 zł dywidendy razem w kilka dni prawie 10 procent ale to upadło. Tak patrzę na ten alumetal po tej cenie i ryzyka już nie ma żadnego a te 82 mi się wydaje mocno realne więc tez myślę żeby kupić za więcej i poczekać co się stanie
Art 79c to ta kwestia wyrównania ceny tym co się zapisali po niższej. Też tam jasno jest napisane że nie dotyczy tych co uzgodnili ze sobą inna cenę i mają powyżej 5 procent. Więc jak ktoś się interesuje 5 procentami to może to być fajny biznes bez ryzyka .
Też to podobnie widzę i częściowo wróciłem na pokład, ale czaję się też w krzakach, może dorzucą niżej. Nie wykluczam, że mogą podnieść cenę do tej z pierwszej transzy- jeszcze przed zakończeniem wezwania. Mogą też uzbierać 95%. Stosunek zysku do ryzyka wg mnie znowu jest ok.
No właśnie . Albo za 5 dni 5 procent albo 5 procent trochę później albo 0 to można jeszce ugrać . Na tym nieszczęsnym zakończeniu przygody z alumetal , choć i tak swoje dał zarobić pod koniec lipca jeszce dywidenda.
ketchup1 weź Panie poratuj bo nie ogarniam siedzę z papierem ciułanym od kilku lat 23.06. muszę wyjechać i nie będzie dostępu do informacji ani ewentualnie możliwości pogonienia papierka sprzedać dziś po 78 ?! kliknąć wewanie (mBank) - i wtedy kiedyś mi kasę wypłacą czy co mozesz poradzić z góry dzięki