• Ciekawostka. Autor: ketchup1 [188.147.5.*]
    Jesli osiągną 95 procent to cena przymusowego wykupu będzie 82 zł. Jeśli osiągna 95 procent i zrobią przymusowy będę musieli wyrównać tym wszystkim którzy zapisali się po 78.69 do tych 82. Więc najprawdopodobniej oni i tak wrócą do tej ceny za kilka dni.
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~ale [212.244.241.*]
    Na to wygląda. Dla Hydro to groszowe sprawy. Z tegorocznego zysku alumetalu mają pokrycie na "drobne wydatki".
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Jezeli wlasciciela nie obowiazuje 82zl to innych tez chyba nie.

Udalo ci sie wczorej zapisać w wezwaniu ?
  • Re: Ciekawostka. Autor: ketchup1 [188.147.5.*]
    Właściciela nie obowiązuje bo takie umowy podpisał. Można. Ale przymusowy zawsze musi być po najwyższej cenie jaka płacili w ciągu ostatnich 12 miesięcy . No a czy będzie czy nie to zobaczymy mi się wydaje że tak , fundusze oddadzą.
    Wydaje mi sie ze nie beda mieli pnad 90% akcji. Bedzie mala podaz na rynku i kurs moze isc do gory jak w Sygnity.
    Potem bedzie sie liczyc tylko srednia 3 miesieczna ktora moze byc duzo wyzsza. A niech poprawia sie wyniki to moze byc znowu dobra inwestycja i kolejne wezwanie za 6 miesiacy.
    A Ty serio na Kęty wszystko przezuciles
    Nie. Pisalem ze wczorej fundusze przeszly z Alumetalu na Kety ze tyle uroslo.

Przymusowy wykup wiem ze ma byc po 82zl. Ale pisales o wyrownaniu ceny dla tych co sprzedaja po 78.70
    No tak mówi ustawa. Ja właśnie mam już nowe pomysły
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~xxx [89.64.117.*]
    Możesz zdradzić jakie ?
    Myślałem że kupię ciech jeszce po 51 52 skup po 54.4 plus 5 zł dywidendy razem w kilka dni prawie 10 procent ale to upadło. Tak patrzę na ten alumetal po tej cenie i ryzyka już nie ma żadnego a te 82 mi się wydaje mocno realne więc tez myślę żeby kupić za więcej i poczekać co się stanie
    Ja laduje Alumetal do wora ciezko kupic duzo ale ponizej 78 duzo wpadlo nawet.
    Spadaj to mój biznes xp...... To co wczoraj pisałeś to też może byś dobry pomysł i się powoli przymierzam
    Powyzej 78 troche drogo zeby kupowac ponizej 78 juz lepiej sie oplaca na 3 tyg kupic.
    Art 79c to ta kwestia wyrównania ceny tym co się zapisali po niższej. Też tam jasno jest napisane że nie dotyczy tych co uzgodnili ze sobą inna cenę i mają powyżej 5 procent. Więc jak ktoś się interesuje 5 procentami to może to być fajny biznes bez ryzyka .
    Ja uwazam ze podniosa znowu do 82zl i zaplaca wszystkim tak samo nie beda potem zwracac ludziom kasy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.5.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.47.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie ma obrotu na kontraktach na Kęty mało otwartych pozycji ,nie ma to znaczenia dla ceny ket
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~trewq [83.24.163.*]
    Też to podobnie widzę i częściowo wróciłem na pokład, ale czaję się też w krzakach, może dorzucą niżej. Nie wykluczam, że mogą podnieść cenę do tej z pierwszej transzy- jeszcze przed zakończeniem wezwania. Mogą też uzbierać 95%. Stosunek zysku do ryzyka wg mnie znowu jest ok.
    No jestem tego samego zdania co wy .
    No właśnie . Albo za 5 dni 5 procent albo 5 procent trochę później albo 0 to można jeszce ugrać . Na tym nieszczęsnym zakończeniu przygody z alumetal , choć i tak swoje dał zarobić pod koniec lipca jeszce dywidenda.
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~tar10 [178.42.225.*]
    ketchup1
    weź Panie poratuj bo nie ogarniam
    siedzę z papierem ciułanym od kilku lat
    23.06. muszę wyjechać i nie będzie dostępu do informacji ani ewentualnie możliwości pogonienia papierka
    sprzedać dziś po 78 ?!
    kliknąć wewanie (mBank) - i wtedy kiedyś mi kasę wypłacą
    czy co mozesz poradzić
    z góry dzięki
    Zalezy czy potrzebujesz już pieniądze. Poczekaj na ostatni dzień przed wyjazdem i wtedy decyduj.
  • Re: Ciekawostka. Autor: ~tara10 [178.42.225.*]
    zalezy jak najdrożej sprzedać :))

no nic czekamy jeszcze przyszły tydzień

dzięki za pomoc
    ps. może mała podpowiedź gdzie dalej przerzucić gotówkę
[x]
ALUMETAL 0,12% 81,30 2023-08-02 15:49:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.