• Solidne fundamenty Autor: ~Txy [83.29.135.*]
    Pan prezes znów zrobił dziwną rzecz i postanowił puścić raport, który niewiele nam daje informacji. Było pewne, że będzie dużo wyższa dywidenda. Jednak wydaje mi się, że gdyby wyniki nie były rekordowe takiego raportu by nie było, skoro 4 kwartał jeszcze się nie skończył. Wiem, że to wróżenie z fusów jednak tak działa teoria gier i na tym też można zarabiać. Jakie są wasze odczucia do solidnych fundamentów ? W drugim kwartale patrząc po cenach w sklepach doszło do podwyżek cen (może niektórych produktów) w sieciach typu biedronka czy kaufland. Delko jako mniejszy podmiot w działalności detalicznej na pewno też te ceny podniósł. Pewnie podwyżki w biedronce itd tez wynikają z podwyżek producentów i hurtowników. Może też to wynikać z prawdopodobnego końca VAT 0% do końca połowy roku i wyrównania cen. To by mogło mieć na pewno pozytywny impuls na wyniki. Konsumenci też może chcą wykorzystać sytuacje i nabyć towary po niższych cenach, dzięki 0 stawce.
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Trik [77.222.243.*]
    Komunikat dziwny, bo wiele z niego można było wyczytać w ostatnim raporcie. Może to jakaś próba powstrzymania spadku kursu albo wyjaśniania, dlaczego dywidenda będzie dopiero - jak rozumiem - za mniej więcej rok, bo zakończą po zmianie trybu księgowania rok obrachunkowy z końcem 2023, pewnie walne w maju-czerwcu 2024 a dywidenda jeszcze trochę później. Dobrze rozumiem?
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Txy [83.29.135.*]
    Kończą rok w czerwcu. Czyli po 30.10 będzie walne.
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~brzoza [213.25.24.*]
    Zgadza się, a wypłata pewnie pod choinkę.
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~prof [77.222.243.*]
    tak było do tej pory, ale teraz skończą rok rachunkowy na koniec 2023, więc wypłata dywidendy pewnie tak jak typowo w innych spółkach - w połowie 2024. Z tym, że za 18 miesięcy.
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Zorro [31.0.83.*]
    Skąd wy się zrywacie????
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Elwira [31.60.234.*]
    Co za niebywała bezczelność!? Kto śmie tak pompować kurs??? Przecież to było już na 9tce i miało mi sfrunąć wprost do zastawionych sideł na 8ce! Bo tam się przyczaiłam.Taki miałam sen!!! To musi się spełnić! Nie pozbawicie mnie okazyjnego zakupu! Doczekam się! Predzej czy później doczłapie do mojej ceny. Choćbym czekając miała rozbić wigwam na peronie!!!
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~welo [185.49.29.*]
    Loony zbiera
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Elwira [31.60.234.*]
    Panie Łuny! Co Pan wyrabiasz? Już taką ładną jednocyfrówkę Pan wykręcił wyzrzucając walorki i zrobił mi apetyt na 8kę. A teraz Pan znowu zasysa i odbiera mi Pan ostatni promyk nadziei na niedrogi zakup! Jakże to tak!? Zaklinam Pana, że jeśli wyczaruje mi Pan 8kę, oddam Panu moje dziewictwo. A żem dziewica, to niejeden na tym forum może zaświadczyć.
  • Re: Solidne fundamenty Autor: ~Jacek [37.225.2.*]
    Kończą rok obrotowy (18 miesięcy) 30 czerwca 2023

Czyli dywidenda będzie opóźniona 6 miesięcy, ale za to ma być za okres 18 miesięcy.

Wychodzi mi, że wypłacą dywidendę w okolicach grudnia.
[x]
DELKO -0,17% 5,99 2026-05-28 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.