• Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~TomBrady [147.182.156.*]
    Wariant 1

Sposób przeprowadzenia wezwania wskazuje na brak dogadania z Funduszami.
    KI chce kupic akcje od małych po to aby szachować fundusze. Te brakujące 11% to jest tyle ile potrzeba do zmiany statutu zakładając show up taki jak na ostatnich walnych.
    Rozliczenie wezwania to 28.06 - wiec mozna zgarnąć dywidendę i sprzedac akcje - łącznie 60 PLN.
    Fundusze nie sprzedadzą - wiedza, że maja mocne karty w ręku. Czesc ulicy sprzeda.
    KI zwiększy troche udział ale nie do poziomu 70%.
    Beda jeszcze rozmowy z funduszami i w kolejnych tygodniach zobaczymy nowe ogłoszenia o zakupie.
    Fundusze też wrzuca zaraz zadanie zwołania Walnego ze zmianami w RN.
    W tym wariancie nie sprzedajemy.

ALBO

Wariant 2

W ciagu tygodnia fundusze dogadają nowa cenę. KI zwiększy cenę i liczbę kupowanych akcji tak aby odkupić od wszystkich funduszy w jednej transakcji. I wtedy bedzie komunikat funduszy. Wowczas warto sie do nich przyłączyć albo poczekać na squeeze out.

Czyli rekomenduje poczekanie na decyzje funduszy - bedzie komunikat w tej sprawie.

• Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~Lol [46.229.151.*]
    Czekamy, w jedności siła.
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~s123 [217.96.252.*]
    propozycja śmieszna, nie ma szans, żeby przebił 70%
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    moze byc tak, ze oddam akcje w wezwaniu, ale Mlody nie zdobedzie 70% i dywidendy nie wyplaci, ale moje akcje sobie zatrzyma ? to jest lecenie w ciula, 54.25 + 5.75 = 60zł. Mógł podnieść cenę w wezwaniu do 60zł, ale że tego nie robi tzn. że coś kombinuje.
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~axaa [89.64.47.*]
    Dnia 2023-06-16 o godz. 10:02 ~Inwestor napisał(a):
    > moze byc tak, ze oddam akcje w wezwaniu, ale Mlody nie zdobedzie 70% i dywidendy nie wyplaci, ale moje akcje sobie zatrzyma ? to jest lecenie w ciula, 54.25 + 5.75 = 60zł. Mógł podnieść cenę w wezwaniu do 60zł, ale że tego nie robi tzn. że coś kombinuje.

Całkowicie masz rację.Dlatego JA zmonetyzowałem dziś zyski!
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    lol. ja nie sprzedaję bo Ciech jest wart dużo więcej niż 55-60zł. Gdyby dywidenda była pewna to bym sie zastanowil, zobaczymy co fundusze na to. IMHO Kulczyk będize musiał zrobic wezwanie po te 70zł, wtedy fundy się wysypią.
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~Lol [46.229.151.*]
    Wycena 70 była przed lawiną zwrotów z US. Potrzebna jest nowa wycena z uwzględnieniem wszystkich zwrotów oraz rezerw, które czekają na rozwiązanie.
  • Re: Nowe Wezwanie - Analiza Autor: ~s2135 [170.61.236.*]
    dokladnie tak zrobi
[x]
CIECH -0,38% 53,00 2023-11-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.