Wydaje się, że zejście do poziomów 3X,XX fajnie schłodziłoby wskaźniki i odsiało spekulantów od papieru. Na tych poziomach pięknie byłoby coś podkupić ale prawdopodobnie nie jest to realne...
Raczej nierealne. Dzisiaj zbierali pomimo dość dużej podaży. Sam bym z 2k jutro wciągnął po dobrej cenie ale wydaje sie że na starcie o wartość podatku tj. 1,2 zł najmniej pójdzie do góry. No nic zobaczymy.
Dobra spółka super biznes kasa płynie, co to za różnica czy kupisz za 39.90 czy 40.50? Sprzedaż za kilka miesięcy dużo wyżej.
Łapać dołki i górki można ale to totolotek bardziej niż inwestowanie.
Aby doradzać trzeba mieć licencję i nie robi się tego za darmo. Ja dokupiłem, i nie jest to porada inwestycyjna. Spółka ma potencjał na 100 zł, mało mnie więc interesuję czy kupię teraz za 39, 41, czy 44 zł.
Ja także dzisiaj dokupiłam. Potencjał do wzrostów oceniam na kilka kwartałów a nie kilka dni. Jestem spokojna. Wystarczy chwilę poczekać. Z trendem się nie dykutuje. Pozdrawiam myślących!
Gdzie były rok temu te wszystkie wróżki i mądrale od zachowań notowań akcji, gdy papiery te chodziły po 10 zł ?!!
Jaką wartość ma teraz wasza prognoza, że kurs spadnie np. do 38 zł? I tak tego nie kupicie, bo będziecie mieć cykora, że być może spadnie jeszcze niżej i moglibyście wtedy zaliczyć stratę. A tę znosi się znacznie gorzej niż uszczerbek na sowitych zyskach. I to głównie owi spóźnialscy wysypywać się będą z akcji, ucinając swoje rosnące straty.
Trzeba było mieć odwagę wejść w te papiery, gdy nad Spółką wisiało widmo bankructwa i wtedy próbować przepowiadać przyszły jej kurs. Kto dobrze rok temu przewidział, dziś jest wygranym i ze spokojem przyjmuje naturalne korekty notowań bez emocjonowania się ich zasięgiem.
Poczytaj moje posty grubo z przed roku. Jak sie dokopiesz to w dyskusji z MAX napisalembile mam, po ile i co moim zdaniem.... Fakt wojna na Ukranie zmienila duzo, fla OTL wyłącznie na duży plus.
Pozdrawiam cierpliwych, bo giełda to przeplyw kapitału...
od szybkich do cierpliwych...
Wszyscy mamy cel zeby zarobić, nigdy nikogo nie naganiwm ani nie troluję.. czytam, analizuje i czasem sie dziele tym co myślę,
Popelniam duzo błędów, ale wliczam to w koszt nauki oraz psychologii, to wazne.
Na OTL juz nie napisze nic, hejka
I co @kiepska? Masz swój wywróżony poziom z trójką z przodu. Kupujesz, czy masz cykora? Tylko nie pisz po fakcie, jak to się obkupiłaś, gdy kurs ostro zawróci w górę. Masz, czy wciąż czekasz?
Ewidentnie ktoś dziś uparcie wywala spore pakiety, ale z drugiej strony na 40 zł wszystko jest zbierane. Ciekawe jak to się zakończy? Czy wywalającemu skończą się szybciej akcje do wywalania, czy kupującemu hajs do kupowania? :)
Dzisiaj trochę kupiłam, a teraz przerwa i dopiero w lipcu mam ciąg dalszy. Jakbym miała obstawiać to jeszcze będzie okazja na trochę taniej, bo i WIG taki nietęgi. Ale to poezja, a poezji nikt nie zji. :D