warunek mial byc spelniony w dniu WZA, przestan zmyslac
(iii) inwestorów, którzy nabędą Akcje Serii V o łącznej wartości co najmniej 100 000 EUR na inwestora, w tym może zostać skierowana do akcjonariuszy Spółki posiadających co najmniej 0,5% akcji Spółki (każdy indywidualnie) według stanu na koniec dnia rejestracji na Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie odbyte 12 czerwca 2023 r.
Ostatni komunikat o akcjonariuszach posiadających >5% - mlodzinski wykazał 7,19% - mniej o 1 pp.
Dzisiaj poszło następne 1%.
Może nie ma kasy na objecie akcji nowej emisji?
Dokładnie on sypie bo go ciśnie życie. Inne biznesy nie wypaliły i już od dłuższego czasu wywala akcje. Pewnie po umówionej cenie z dużym inwestorem handluje.
Podziekuj panu Sebastianowi lepiej ze sprzedal do funduszu ktory po emisji sie pewnie ujawni, a zaczal zbierac z rynku. Watpie zeby chcial uczestniczyc w emisji, ma w cholere tego, skoro sprzedal to nie bedzie odkupowal za 50% wiecej i ma w cholere tego, chodzaz niewiadomo jak jego portfolio wyglada.
Jezeli popytasz w kregach biznesowych to bedzies wiedzial, ze raczej ma sie dobrze finansowo
Widzę że jesteś dobrze zorientowany co w kręgach biznesowych mówią. Mam jednak dla Ciebie dobrą radę byś jeszcze się skupił na języku polskim , wiem podstawówka jest ciężka ale dasz radę.
Dlaczego czujesz potrzebe obrazania i zmiany tematu? Tak, popelnilem wiele bledow w pisowni, skladni, itd. Sam zauwazylem, nie ma opcji edytowania. Ale tresc jest jasna na szczescie, wiec mozesz merytorycznie dyskutowac albo probowac kogos opinie dyskredytowac przez bledy ortograficzne. Z reszta niech pierwszy rzuci kamien... (chcesz przegladnac swoje posty?)
Przy tej emisji jest właśnie jeszcze kwestia sprawowania kontroli nad Spółka, bo poza Grankiem i Mlodzinskim (nota bene szwagier Granka co jest dla mnie dziwne ze wyprzedaje akcje skoro ma infa z pierwszej ręki) jest jeszcze Leonardo (tez wyprzedawali akcje w ostatnim czasie). Żeby się nie okazało ze po emisji fundy niemieckie przejmą stery nad spółka i Granek przez lock-up zostawił sobie furtkę wyjścia ze Spółki w najbliższym czasie.
Ja nie muszę pytać ją sprawdziłem Ty też możesz zobacz jak się mają wszystkie jego Spółki i jak wygląda jego inwestycja na Koziej w Krakowie. Ma duże potrzeby gotówkowe które już od dawna lata kasa że sprzedaży akcji. Robił pakietowe po 60zl i 90zl i rzucał bezposrednio na giełdę. To można sprawdzić w komunikatach Spółki kiedy schodził poniżej 10% progu. Także Obserwatorze żadna to spiskowa teoria w przeciwieństwie do twoich wymysłów.
Wiem że jego biznes kuleje bo pisałem o tym już dawno temu ale cała ta emisja jest mocno naciągana te pseudo zabezpieczenia, pierwszeństwa objęcia limity i lock up który właściwie nie istnieje bo może sprzedać w wezwaniu. Poprzez giełdę prezes chyba jeszcze nic nie sypał przez te parę lat. Wg mnie mają ofertę przejęcia i chcą jeszcze dorobić na koniec.byc może jeszcze wmieszany jest w Trigon by rozbujał kurs
To ze Ty o tym pisales, to musi byc prawda?! Kolejny raz przedstawiasz opinie swoje, jako fakty.
Nieruchomosc o ktorej mowa jest warta ~10mill, przez niesamowita lokalizacje.
Ale skupmy sie na biznesach: jako Young counsulting jest wiekszosciowym wlascicielem oddzialu mBanku w Nowym Saczu. Nie trzeba szukac zbyt dlugo i zrozumiesz, ze to wystarczyloby na absolutnie wszystko.
Firma Timate, gdzie jest CEO, obsluguje ogromne przemyslowe firmy.
Nie dowiemy sie dokladnie, ale na kazdy Twoj argument jest kilka kontr ktore mowia inaczej.
Dobrze, ze jestes i czuwasz, kwestionujesz. Nad stylem moze popracuj i wtedy nie tylko mnie zachecisz do researchu :)
A oczywiście nieruchomość super ale ile w nią wsadził a ile moze wyjąć ? Strata w dosłownie i w przenośni murowana :) Tak samo jak straty we wszystkich jego spółkach z Timate na czele.Inwestycja w XTPL to był jego dotychczas najlepszy strzał.
Nie ma sensu nasza rozmowa. Interpretujesz po swojemu, kompletnie nie rozwazajac druga strona. Bierzesz tylko informacje, ktora mozesz podpiac pod swoje teorie, nawet jezeli oznacza to oderwania od rzecziwistosci.
Jest wlascicielem tej posiadlosci conajmniej 5 lat, jak sie zachowal rynek nieruchomosci? Jakim cudem mozesz stwierdzac, ze ktokolwiek w tym okresie lub dluzszym trzymajac budynek/dzialke moglby stracic?!
Nie mowiac, jak wygodnie bylo zignorowac fakt oddzial mBanku prawda?!
Dalej przedstawiasz swoja opinie jako fakty, a daleko do nich. Wrzuc na luz.
Moge sie zapytac tak niezaleznie ile posiadasz akcji XTPL (jaki% portfela, jak nie czujesz wygodnie z kwotami), ze tak emocjonalnie nienawidzis kazdego zwiazanego z firma, ze az musis to wylewac w ten sposob?
Gdzie tu nienawisc? To zimna ocena biznesowa istotnego akcjonariusza spółki. Pan Sebastian wydaje sie byc bardzo sympatyczny i personalnie absolutnie do niego nic nie mam. Co do nieruchomosci to w wielkim skrocie ile wlozyl a ile moze wyjac uwzgledniajac nawet wzrost wartosci nieruchomosci? Na tym sie znam akurat i widac golym okiem ze na razie to biznesowa porazka. Odzdzial mBank pomijam bo to swieza sprawa i jako taka nie moze podlegac ocenie. Moze to dobry biznes moze klapa na razie zapewne wiecej ssie niz przynosi. Dziwny ten twój długi i emocjonalny komentarz czyzbyc miał związek z S.M.? Moj Portfel to około 0,35% akcji.
Ciekawa dyskusja… jeden mówi o wielkości majątku a drugi o potrzebach gotówkowych… a to dwie odrębne kwestie… to że ma duży majątek nie znaczy że nie potrzebuje gotówki. A powodów może być milion.