Orzeczenie TSUE w sprawie kredytów frankowych spowoduje wzrost kosztów długu. Dodatkowo FED pauzował ale w lipcu może podnieść stopy %. EBC podniósł o 0.25.To wszystko wskazuje, że kolejne rolowanie obligacji albo zaciąganie pożyczek przez spółkę będzie na droższych warunkach.
Robi się b. ciasno.
Może to jest recepta? Ciąć stratę zanimim nie zjedzie niżej. Przecież nie ma problemu by zeszło poniżej 10gr wiele sp wycenianych jest poniżej ceny nominalnej
Zakładam taki scenariusz... pojdzie info w stylu wchodzimy na Europę środkowa , będzie podbitka wtedy duża, 0.30 plus , wtedy wyskakuje. Do tego czasu poniżej 0.1 biorę wszystko i uśrednię na 25 groszy, sprzedam całość na 20 proc zysku. Inaczej nie widzę opcji wyjścia
Chcę zebrać od 1.5 do 2 mln akcji i spokojnie poczekać. Grubasy też muszą kiedyś wyjść i do tego pociągu trzeba się zabrać, ale nie zrobisz tego po 0.54, nie ma opcji, na tyle ta spółka się już nie skapitalulizuje , stawiam 0.35 , w porywach na 0.4, a więc 25 proc straty trzeba albo skonsumować, albo zniwelować
TAK, tylko ja mam obawę, że zanim grubasy zaczną ciągnąc do góry, by wyjść, to miną 2-3 lata, bo tak spod palca napisać, że idą na inne rynki się nie da, a złożyć nowy biznes nie jest łatwo.
Może być inny scenariusz, że grubasy poczekają, aż to padnie na 3-5 gr, pozbierają na zjeździe ile się da i przegłosują wezwanie po 10 gr (nominał). Ten "maltański "fundusz" chyba po to jest, by w odpowiednim momencie sprzedać pozasesyjnie
Prof -:))) nie rozczulaj sam nie kupujesz i dziwisz sie, że inni nie biorą? Przypomnę, że 2x nie wykupili obligów, stawka rośnie, warunki rolowania pewnie się zaostrzają, za moment zabraknie kasy na obsługę zadłużenia i wówczas pojawi się emisja ratunkowa, albo inne cudo