Kolejna spóka kosmiczna wchodzi na giełdę, co ciekawe współpracuje z Creotechem przy projektach Piast i Eagle Eye, więc sukces spółki Creotech to też sukces spółki Scanway, tutaj macie wywiad: https://youtu.be/__Wdyb6EuHg
Obserwowałem IPO i dzisiejszy debiut Scanway. Cena zdecydowanie za wysoka, jak na taki startup, który ledwo przynosi jakieś przychody, a co dopiero mówić o zyskach.
Chyba dzisiejsze zainteresowanie debiutem, ktoś wykorzystuje, na kolejną turę wywalenia akcji Creotechu w cenie 200+
Scanway kupię po 20zl sztuka... poczekam, myślę że długo nie zejdzie... to nie creotech, ale może kiedyś im dorównają... creotech 300+ warty ma dzisiaj jak nic.
Trochę nie ma co na tym etapie tych dwóch spółek porównywać. Scanway z mega wyceną wjechał na NC na plecach Creotech. Skala działalności jest póki co znacznie mniejsza. Nie wiem kto im zrobił taką krzywdę i namówił do kapitalizacji w okolicach 60 milionów. Gdyby wchodzili z kapitalizacją w przedziale 30-40 milionów byłbym spokojny o stabilne wzrosty. Inna sprawa, że może drugi raz też im się uda na plecach Creotech wznieść w kosmos. I to dosłownie. Czego obu firmom życzę.