Piszesz o mnie ? Czy wprowadziłem kogoś w błąd pisząc że DC24 wycenia Saule Technologia na 50 mln euro ?? Na złotówki niech każdy to sobie sam przeliczy i porówna z kapitałem własnym Saule Technologia wynoszącym w bilansie po I kw 2023 = 701 mln zł
Tak. O Tobie. Wprowadzasz ludzi w błąd i mimo, że kilka razy pisałem, że wycena Saule Technologies (obecna) a Saule SA (główna na 900 mln) to są dwie różne wyceny.
Spółka Saule Technologies SA jest spółką holdingową, działalność operacyjna prowadzona jest w spółce zależnej Saule SA.
Ama może ja się nie znam ale:
DC24 wycenia akcje Saule Technologia notowane na GPW na 50 mln euro (ok 245 mln zł)
Czyli po przeliczeniu na zł w cenie ok 2,80 zł na akcję
Wartość księgowa Saule Technologia notowanej na GPW w bilansie na koniec marca 2023 to 701 mln zł czyli po 8,46 zł na akcję.
My na GPW kupujemy dzisiaj akcje Saule Technologia w cenie ok 3,25 zł za akcję
DC24 kupi akcje Saule Technologia notowane na GPW z nowej emisji po 2,11 zł za akcję zgadza się ?
Przecież wartosc ksiegowa ponad 700 mln to sciema. Dobry księgowy zrobiłby nawet ponad 1 mld. Właściwa wycena to 50 mln euro o czym DC dokładnie wie. Więc akcje obejma po 2,11 zł. I do takiego kursu a nawet poniżej powinno spasc Saule. Pokażmy DC że niech kupi z emisji akcje w takiej cenie jak my a nie o ponad 50% niższej i potem będą je nam upychac bo zarobił już na starcie ponad 50%
Haha, po pierwsze dc24 narazie kupił akcje od JC (może i po 10 zł za akcje, dowiemy się jak będzie Espi), po drugie akcje nowej emisji to na rynku będą jak dobrze pójdzie min za 2 lata, po trzecie nikt ci nic nie puchnie bo i tak cię nie stać