Ponizej 6,00 zl NN sprzedawalo duze ilosci z ukrytego zlecenia. Wczoraj o 7 % drozej byly duze zlecenia kupna i nikt nikogo nie ubieral. Masz slabe rozeznanie.
Taaaaa wszystko gra panowie,prawda? Niestety Adam ma racje.NN wychodzi powoli,bo gdyby wywalali,na każdej sesji,akcje za 700 tys zł,to byłby spadek ceny -5% co sesje,czyli w 10 dni -50%.NN ucieka stąd i przechodzi na inne spółki. NN nie chce tak ostro sprzedawać,więc spadki są na zasadzie kapiącego kranu.Dlatego ten kran cieknie,ale powoli.
co z bzdury piszecie to jest zbijanie kursu , zwykła korekta po wzroście ewentualnie zbicie do ceny po której ktoś chce się wymienić akcjami , ubieranie w akcje wygląda inaczej , zobaczcie na obroty , akcje są tanie , spółka z perspektywami a to że fundusz sprzedaje to oczywiście zwiększa podaż ale ta spółka jest wyjątkowo mało płynna więc nawet dobrze , a sprzedawanie przez fundusz o niczym nie świadczy tym bardziej że oni obracają nie swoimi pieniędzmi nieraz widział jak fundusze sprzedają na minimach
Sam piszesz bzdury i dobrze to wiesz. Naganiacze na Twiterach naganiali przez wiele dni na Feerum,a teraz milczą.Sprawdzilbym,czy nie mają powiązań z NN,był kiedyś gościu na Twiterze co naganiał na kupno pewnej spółki,z 5 lat temu.Później wyszło szydło z worka,że ten "Twiterowicz" pisał to z biura pewnego TFI.Domyśl się reszte.
Pomyliłem się,gdyby NN sprzedawał akcje za 700 tys zł na jednej sesji,to było by codziennie -8 lub -9%. Na szczęście wywalają za 80 czy 120 tys zł,a nie za 700 tys zł.
masz wiedzę o spółce jakąkolwiek , przeczytałeś raport , NN informuje kiedy sprzedawał i w jakich ilościach nie robi tego systematycznie , z takimi ignorantami to szkoda dyskutować
fundusz sprzedaje wystawiając straszaki i zaniża kurs często paroma akcjami , klasyka żeby upchać akcje i to po dobrej cenie , nie ośmieszajcie się , o spółce się mówi bo jest zdołowana , najgorsze przetrwała a klimat dla nie robi się dobry i tyle w temacie , skoro jest temat zboża , silosów to logiczne że uwaga pada na FEERUM
faktem jest że sprzedawało podane są dwa dni 29.05 i 15.05 i zobacz jak wyglądał kurs , między tymi okresami NN nie sączy akcjami jak piszecie wybiera dni gdzie jest większa płynność i nie zbija kursu bo to bez sensu , teraz mamy korektę po silnym wzroście i tyle , zwalenie optymistów , a NN pomogło ostudzić entuzjazm , ale to nie zmienia faktu że spółka jest dobra kupowałem po 5 sprzedawałem powyżej 7 teraz odkupuję i takie jest moje zdanie ja zakładam kurs powyżej 10 zł , aczkolwiek na giełdzie różnie jest więc częścią pakietu gram żeby zbierać takie korekty , tą spółkę trzymam długoterminowo ze względu na perspektywy , miałem ją już wcześniej wyrzuciłem po niepowodzeniach w Afryce potem powstrzymywałem się z uwagi na wojnę ale te okolice 5-7 są dobre do zakupów , obrotów tu nie było , spółka przynosi dochód a perspektywy ma świetne więc o co chodzi , fund sprzedaje nie dlatego że spółka jest zła oni mają pokręcono politykę i tym bym się nie sugerował oczywiście to wstrzymuje wzrosty i wpływa na łatwość zbijania kursu ale długofalowo tu zawsze nie było płynności większa płynność zwiększy zainteresowanie spółką
umiesz czytać NN poinformował dokładnie w których dniach sprzedawał , poza tym nikt tu nikogo nie ubrał , akcje są tanie jak będą po 5,2 chętnie dokupię , ja nikogo nie ubieram ani nie mam takiego zamiaru , częściowo zrealizowałem zyski teraz odkupuję stopniowo nie wiem dokąd spadnie ja trzymam na dłuższy horyzont bo w spółkę wierzę , jeśli ktoś kupił po 7 też zarobi chwilę po cierpi jak przy każdej korekcie , nie wiem tydzień jesteś na giełdzie , akcje wzrosły prawie 50% więc korekta normalna rzecz , jedni kupują i zamykają komputer na jakiś czas inni jak ja częścią grają żeby nie przechodzić tych zygzaków bez zarobku , jeszcze inni wchodzę spekulacyjnie pod ruch i szukają okazji gdzie indziej , fundamentalne pytanie jest czy spółka jest dobra i ma perspektywy a chwilowe zadymy na kursie to niuans w tym wszystkim , ja nikogo nie namawiam na sprzedaż ani na zakup na giełdzie gram 30 lat i mam wiele spółek czasami wpadam na forum bo nieraz można coś ciekawego się dowiedzieć co się przeoczyło ale bardziej żeby zobaczyć na nastroje , kiedy forum traci nadzieje to dobrze , aczkolwiek trzeb oddzielić naganiaczy co nie jest łatwe , kurs dla mnie jest obojętny w tym momencie oczywiści wolę żeby rosło ale jak spadnie dokupię , ważne jak oceniam przyszłość spółki bo to zawsze odda czasem wcześniej czasem później
Niezależnie co napiszecie o "przyszłości Spółki" i jej fundamentach to nie ma znaczenia dla dzisiejszego rozdania.
Przy stoliku siedzi NN który z 12% pakietem rozgrywa sobie tylko znana partię. Z jakiejś przyczyny postanowił wykorzystać mocne zainteresowanie spółką i skrócić swoją pozycję - fundamenty, biorąc pod uwagę wyniki i aktualna wycenę nie mają tu absolutnie nic do rzeczy niestety.
Jak NN skończy sypać są szanse na odreagowanie, ale pod warunkiem, że NN skończy, dość agresywne podawanie papieru