Dnia 2023-06-09 o godz. 15:56 ~Znawca_prawdy napisał(a): > Przecież nie poprawi już zysków nie jest to możliwe. Zresztą jak kurs rośnie to się sprzedaje
xD
1. Dlaczego niemożliwe jest systematyczne poprawianie zysków prze firmę, która systematycznie i organicznie się rozwija?
2. Jak kurs rośnie, to się wsadza ręce pod du..3ę i się obserwuje ;)
To będzie drugie Dino - wiele lat zadowolenia przed nami :D
Nie wiem czy DINO. Dino to inny model biznesu. Tu jest ryzykowny cykliczny biznes-handel paliwami. Dino to defensywny łagodny biznes. Takie to są róznice
Tu jest handel paliwami. Porównałbym bardziej do Orlenu tylko na mniejszą skalę. Nigdy do Dino, Dino to zupełnie co innego. Po prostu nawet zarząd mówił że zyski nie do powtórzenia. Może być taka sytuacja że ani nie wzrośnie ani nie spadnie
Kłamiesz. Zarząd mówił, że w 2023 "zyski z 2022 będą trudne do powtórzenia", a rozwój firmy spowoduje, że w 2024 i 2025 powinny być już na poziomie 2022 lub wyższe. Dino sprzedaje jedzenia, Unimot sprzedaje paliwo. To nie jest nic innego, bo Unimot jest na początku rozwoju sieci stacji, tak jak kiedyś było Dino.
Jeśli pewne 70 zł to co tu robisz? Ponad 35% kapitału możesz zaoszczędzić i nie korzystasz? Albo jesteś niespełna rozumu lub ..... napisz co tobą kieruje bo nie mogę pojąć. Sprawdź wskaźniki finansowe spółki które po ostatnich przejęciach są w zupełnej sprzeczności z tym co piszesz.
Tzn. ja uważam że może dojść do korekty na 70 zł. Ale spektakularne wzrosty firma ma za sobą. Wskaźniki to jedno. Owszem są bardzo nisko. Ale firma żeby urosła musi dojść do wzrostu zysku. Inaczej C/WK może spaść nawet do 0.4 a C/Z nawet do 2 i nadal nie będzie drożeć bo nie poprawi zysków. Jestem tu bo chcę wam pomóc
Dopisz jeszcze o upadku meteorytu w okolicy nowo przejętych po "okazyjnych cenanach" aktywów. Unimot miał jeden biznes teraz ma trzy. Pytanie oczywiście jak to wykorzysta ale giełda to inwestycja w przyszłość a spółka ma tą przyszłość. Jak chcesz pomóc ? Rzucając jakieś dane teoretycznego bankruta. Tu każdy jest strażnikiem własnego kapitału i powinien opierać się faktach a nie dziwnym altruizmie obserwatora z boku. Jak nie spadnie to kasy zakładam, że nie oddasz?
Dnia 2023-06-13 o godz. 12:00 ~ja napisał(a): > Dopisz jeszcze o upadku meteorytu w okolicy nowo przejętych po "okazyjnych cenanach" aktywów. Unimot miał jeden biznes teraz ma trzy. Pytanie oczywiście jak to wykorzysta ale giełda to inwestycja w przyszłość a spółka ma tą przyszłość. Jak chcesz pomóc > ? Rzucając jakieś dane teoretycznego bankruta. Tu każdy jest strażnikiem własnego kapitału i powinien opierać się faktach a nie dziwnym altruizmie obserwatora z boku. Jak nie spadnie to kasy zakładam, że nie oddasz?
Dnia 2023-06-13 o godz. 11:37 ~Znawca_prawdy napisał(a): > Tzn. ja uważam że może dojść do korekty na 70 zł. Ale spektakularne wzrosty firma ma za sobą. Wskaźniki to jedno. Owszem są bardzo nisko. Ale firma żeby urosła musi dojść do wzrostu zysku. Inaczej C/WK może spaść nawet do 0.4 a C/Z nawet do 2 i nadal nie będzie drożeć bo nie poprawi zysków. Jestem tu bo chcę wam pomóc
Przestań się produkować, żadna z Twoich negatywnych wizji się jak do tej pory nie sprawdziła. Nie kupiłeś za 70zł, nie kupiłeś za 90zł, nie kupiłeś po 113zł, nie załapałeś się na dywidendę. Teraz liczysz, ze ktoś Ci odda akcje poniżej ich wartości...