• Short zatankowany Autor: ~Q1 [83.10.7.*]
    pora klepać nowe minima ... i tak pomału do ceny IPO.
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Mim [37.47.84.*]
    Konkrety a nie pitu pitu y ? Dlaczego
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Mario [89.64.102.*]
    To spójrz na wykres i kurs jak co chwila się osuwa. Obecnie nie ma zadnej cenotwórczej informacji.

Firma zrezygnowała z rozwoju i nowych projektów a to oznacza kiszonkę na kilka lat bo będą jedynie wyciskać jak cytrynę to co maja. Nie ma w tym ani nowości ani innowacji a jedynie odcinanie kuponów.

A to ze będą mieć pieniądze? Hehe spójrzcie na takie firmy jak Bumech czy Bowim (branża węglowa) oni maja większe przychody od kapitalizacji firmy i setki milionów złotych zysku. I co z tego jak wskaźnik C/Z jest mniej niż 1. Czy ktoś się na ich akcje rzuca z tego powodu? Nie.

Kasa w gamingu będzie teraz obserwować CDP i dodatek do cyberskunksa a TSG jak pisałem będzie odcinać kupony i się optymalizować co nie jest ciekawe i perspektywiczne dla inwestorów czy funtów
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Ciekawy [46.204.109.*]
    Kwiczycie spadzie
    Czyli mega wzrosty niebawem
    Tak sobie tłumacz i tup nóżkami. Ja tylko napisałem otoczajaca mnie prawdę. Skoro ktoś pisze to co myśli na forum bankiera a ty wierzysz ze będzie odwrotnie to gratulacje strategii inwestycyjnej
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Tomas [37.47.222.*]
    krzys91 zamilcz już
  • Re: Short zatankowany Autor: ~3xxNiebawem [78.11.246.*]
    Przykro mi Mario ale takie spadziowanie jest słabe. Wymyśl coś lepszego
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Torr [54.72.99.*]
    bzdura, kurs się osuwa? raczej dryfuje w przedziale od 14 kwietnia w widełkach 80 - 86, głupoty gadasz
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Lychy [217.96.154.*]
    Wyższy poziom abstrakcji widzę, zaczynamy porównywać gaming do węgla:)

Nie napisałeś najważniejszego, węglówki wracają do poziomów przed covidem... Powiesz jakie wtedy miały wyceny i dlaczego? Bowim od 2020r ma nadal wzrost o 150%, kiedy przed covidem zarabiał na waciki albo raportował straty rok do roku. Bumech od 2020 rok ma nadal 800% wzrostu, kiedy wcześniej również zarabiał na waciki lub raportował straty...

Nie porównuje bezpośrednio branż a bardziej przekonanie inwestorów bo byłem na tych spółkach i realizowalem. I prownanuje bardziej wskaźniki i analizę fundamentalna pod względem „excela”. Mało tego, ja również mam akcje TSG i chciałbym na nich zarobić ale widzę ze nie zarobię.

Pierwszy raz wchodziłem za 100, później za 90 i niedawno za 80. Nie mam dużego minusa pod względem procentu. Czekam aż spadnie na 70 bo to bardziej prawdopodobne niż 120 a przede wszystkim bliżej i szybciej.

Co spółka nagle miałaby zaraportować żeby to ruszyło kilkadziesiąt procent w górę ? No właśnie może dywidenda i to jedyna na ten rok możliwa sytuacja do wyjścia bo nic nowego, innowacyjnego, zaskakującego nie spodziewamy się a to giełdę lubi a nie optymalizacje i zyski.

Paradoksalnie na dobrych danych finansowych to robi się wyjścia i realizacje wiec wtedy zazwyczaj kursy dołują.
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Lychy [217.96.154.*]
    Nie porównujesz branży, a porównujesz wskaźniki spółek węgiel i gaming... Wskaźniki spółek które nie mają ze sobą nic wspólnego. Spółki węglowe zyskały tylko i wyłącznie na hossie surowcowej spowodowanej covidem i później wojną. Zobacz jakie te spółki uzyskiwały zyski przed covidem... Jakie mają szanse spółki węglowe by utrzymać wyniki z lat covidowych ? Odpowiem Ci żadne... Jak znowu nie wydarzy się coś co przerwie łańcuchy dostaw, to powoli ceny węgla będą spadały, aż końcu wrócą do tych przed covidem.
    Spółki gamingowe mają tą zaletę że nie potrzebują łańcuchów dostaw i bardzo szybko są wstanie pozyskiwać nowych klientów.
    Aktualnie wystarczy by spółka robiła takie same wyniki jak w 1q 2023 i po odcięciu kosztów siwego i redukcji zatrudnienia jest w stanie robić 100mln zysku netto rocznie. Przy potencjalnej poprawie wskaźników więcej.
    Jesteś przekonany że spółka będzie po 70zł to czemu nie sprzedajesz? Gdzie tu sens i logika.
    Bo jestem zapakowany, na szczęście mam powietrze i inne spółki a poza tym to ryzyko teraz a ja ryzyko lubię minimalizować. Zakładałem ze odbije z nowym prezesem i strategia i wtedy miałem paluszek na enterze. A teraz przeczuwam na 80% ze albo będzie kotłować się miejscu z małym plusem i minusem albo jeszcze osunie się.
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Pora [5.173.180.*]
    Przychodzi pora pochylić się i unizyc ubrańcy
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Perdyl_na_koloni [46.112.96.*]
    Powolutku w dół
  • Re: Short zatankowany Autor: ~Rolek [46.112.78.*]
    Powolutku
[x]
TSGAMES 1,19% 84,90 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać