Cig. Nie zmienia to nic, balon bez zysku nie będzie miał gorszego zysku w następnym kwartale i roku więc może rosnąc.
Vercom balon czy nie, nie oceniam ale przy kapitalizacji 1.5mld zysk za 2022 wynaszacy 20mln :)
Balonik +8,5%
Champion -1%
Balonik kapitalizacja na bananie1mld przy realnym majątku 160mln i zysku 0!!!
Champion kapitalizacja 1.6mld realny majątek ponad 2mld a zysk tylko w 1q prawie równy całemu majątkowi balonika cig
Jak można arctic porównywać do vercom czy r22 to dwie skrajne rozne branże. Dla sektora gdzie działa vercom czy r22 c/z powyżej 20 to norma. Mam 3 powyżej wynienione spółki bo sa bardzo dobre i zdrowe i dywrsyfikuja portfel na rozne obszary biznesu..
Ja już też wyszedłem po 24.40. Idę na jakiegoś balona... Bo tu będą upierd..... Na GPW tak jest ze perełki nie są szanowane. Ale miło wspominam 4 zł na każdej akcji dzięki że ktoś znalazł się po drugiej stronie transakcji.
Widzę, że tutaj same rekiny biznesu, które wywalają jeszcze przed odcięciem dywidendy, brawo. Takich nam tu więcej trzeba. Prawdziwa jazda to tu dopiero będzie po dywidendzie pod wyniki.
Jak tan dalej odbieracie akcje od leszczy? Jakoś nie widać zbyt wielu chętnych po 23.65 :) A śmieliście się z gościa że oddał po 24.40.
Kiedyś i wy zrozumiecie że są spółki dobre ale nie dające zarobić i spółki bez wartości ale dające zarobić. Dziś np. medicalg - spółka nic ostatni rok wzrost 300% a ile zysku wygenerowała owa firma, oprócz dodruku akcji ?
To faktycznie jest już komiczne, spółka wypłaca 13% dywidendy i jest jedną z kilku najbardziej siadających spółek z całego swigu, nie mam akcji, sprzedałem jakiś czas temu, zerkam czasem tu ale obserwując takie jazdy jak dziś to zastanawiam się nad sensem inwestowania na giełdzie. Jeśli nie wyniki, jeśli nie dywidenda to co ? O taką spółkę to powinna być przepychanka do kupna a nie do sprzedaży :)
Robercie tylko espi!!!!
Popatrz na cdprojekt :)))
Nie zysk, nie dywidenda tylko dobre espi.
Tu dziś jeszcze na minus, norma na bananie, dywidenda to okazja do upychanie a nie akumulacji.
To chore ale tak jest.