Ale tu cicho, podejrzanie cicho. Czekam z niecierpliwością na jakąś ciekawą informację. Elemental dawaj niusa. Hydro też zapewne jest ciekawy Waszej kontroferty.
Toteż tak zrobiłem.Ale teraz już jest na takie ruchy za póżno. Trzeba czekać na efekty wezwania Hydro.Jeśli kupią powyżej 50%+1 to Elemental sobie może pogwizdać! A czy jest zgoda KNF na zakup akcji przez Elemental?
A powiedz mi jakie ma znaczenie doświadczenie - wystarczy, że ma kasę. Inną sprawą jest prawdopodobieństwo zysku z inwestycji - tu wiedza ma znaczenie, czasem pomaga, ale też nie zawsze.
Rok temu złożyłem zapis w wezwaniu, na moje szczęście nie doszło do skutku. Akcje mam do dziś, są droższe o 18 % plus sowita dywidenda prawie 20% ceny z tamtego wezwania. Teraz się nawet nie zapisuję - czekam.
Dopóki nie informacji ze zlozono zapisy na ponad 50% akcji fundusze nadal zadza w Alumrtalu i dywidenta bedzie wyplacana co roku syta nawet przy zyskach w granicach 125 mln mamy dywidente 10%.
Kurs wyrażnie "idzie" na 79...pln/A więc?Rynek pp wie że Hydro dogadał się z kimś(funduszami) i ma ponad 50% akcji Alumetal. Ale.Zobaczymy.Obserwuję NIE WCHODZĘ!
Fundusze kieruja sie cena moim zdaniem nie moga sprzedac taniej akcji jezeli by Elmental zaproponowal by wiecej to nie jest osoba prywatna ze sie dogada, to jest kasa klientow i by mogli byc oskarzeni ze sprzedali taniej.
Bardzo mala spolka. Straty ma od 3 lat ale wartosc ksiegowa ma duza. Po pierwsze nie ma jak kupic akcje za mala podaz jest ,a karnet pusty. Ale jak oglosza skup bez jakis zapisow ze moga sie wycofac to warto sobie skubnac troche przez jakies dzin moze akurat ktos bedzie chcial wyjsc i sprzeda wiecej akcji.
Bez odpowiedzi na wezwanie ze strony funduszy Hydro nie przekroczy 50 % i pewnie będziemy mieli ciekawą sytuację, bo będą mieli tylko 42 % a jeśli Elemental kupi akcje od funduszy to będzie ciekawa rozgrywka, także odpowiadanie na wezwanie nie bardzo ma sens.
Akcji w Solar chca kupic za 4 mln zl wiec moga podbic cena na wyzsza nie bedzie ich to drogo kosztowac. Narazie siedze w Alumetalu na 110% wiec Solar musi poczekac moze nie oglosza tak szybko skupu.
No wezwanie ma być a nie skup. Takie z art 91 delistingujace . Są dwa fundusze które nie oddały w skupie . Jest że tak powiem z czego podnosić. A ryzyka nie ma . Też jestem tu załadowany ale coś tam zawsze można skubnac.
Jakby podniesli cene to z klikadziesiat procent nawet na malej ilosci akcji mozna zarobic sporo jak by sprzedawali to mozna podkupic troche akcji 5.20 dobra cena do kupna.