Nawet słowo wyjaśnienia co znowu nie pykło się nam, akcjonariuszom nie należy ? Może po prostu nie oszczędzać tak tylko zatrudnić jednego chłopa na etacie co nic innego nie będzie robił jak tylko pilnował by raporty były na czas sporządzone i publikowane ?
Nie mają czasu zajmować się jakimiś raportami. ,,Cały czas pracują dla dobra spółki i akcjonariuszy'' jak to pisał prezes. Czy to nie była celowa manipulacja?
Lepiej to uczciwie cokolwiek napisać a nie olewać akcjonariuszy. Ja wolę widzieć kiepskie wyniki niż nie wiedzieć na czym stoimy, byłby słaby raport ale byłby, nie byłoby na fb przynajmniej komentarzy, które odstraszają potencjalnych klientów. Dla mnie to jakaś dziecinada.
Dnia 2023-06-06 o godz. 21:57 ~olo napisał(a): > Lepiej to uczciwie cokolwiek napisać a nie olewać akcjonariuszy. Ja wolę widzieć kiepskie wyniki niż nie wiedzieć na czym stoimy, byłby słaby raport ale byłby, nie byłoby na fb przynajmniej komentarzy, które odstraszają potencjalnych klientów. Dla mnie to jakaś dziecinada.
Dlaczego zakładasz uczciwość? I dziecinadę w ich działaniu? Może dobrze wiedzą co robią. Niejedna spółka zniknęła z banana zostawiając akcjonariuszy z zerem na rachunku. A odstraszeniem klientów za bardzo bym się nie przejmował, wszelkie próby wywarcia presji na zarząd mają sens, nawet wpisy na fb. Bo zarząd nie jest uczciwy względem Ciebie. Chociaż lepsze efekty daje wsparcie SII i wspólne działanie indywidualnych, na 4mass przyniosło dobry skutek.
Myślę że posiedzimy tu do stycznia, później wszyscy się rzucą do sprzedaży zerujac kurs. Co dalej? Trzeba pamiętać że mają kredyty i to dość świeże więc upadłość mało prawdopodobna. Jest też ostatni kontrakt który będzie rozliczony jeszcze w tym roku. Co o tym myśleć?
Skąd wiadomo, że mają świeże kredyty? Z tego co publikowali w sprawozdaniu za 21 to właśnie niedawno im się skończyły. Może czegoś nie doczytałem ale nie widziałem żadnego info o przedłużeniu umów kredytowych.