Dlatego gdy się zorientowałem zacząłem wyprzedaż od 8,5 do 7 zł wyzerowałem się. Na akcjach jestem na 0 a dywidenda 40k wpadła, więc jest ok. Przemo oczywiście będzie kupował akcje z docelowym zdjęciem Cognora. Ale on to jednak rozłożył na lata i widać że nie ma ciśnienia na przepłacanie. Cognor to świetna spółka, ale teraz czyli w okresie przed spowolnieniem w najlepszym przypadku, spółka surowcowa to nie jest dobre aktywo, chyba że jakoś ktoś ich powiąże ze sztuczną inteligencją :). KPO po ostatnim poszło do lasu, więc pytam co ma napędzać kurs?
To nie tak, ja Ci życzę 12 a nawet 20 i lekka zgaga będzie jeśli tam dojdzie, ale bez przesady, podejmuję decyzję na podstawie wiedzy, doświadczenia i trendu, który akurat tutaj nie jest twoim przyjacielem. Jak nie mam racji to trudno stracę nie poraz pierwszy, sugeruję tak ogólnie nie przywiązywać się za bardzo względem jednego podmiotu bo to ciężkie dla łba. Akurat dla Cognora opory AT to najbliższa przyszłość.
W piątek 3 wiedźmy, będzie mała przesiadka z WIG20 na dolara, a Cognor jest w tym momencie spółką, która na mini panice straci więcej niż jej się należy, jeśli mój scenariusz się sprawdzi i zobaczymy zmianę kodu na 5,95 z przodu to wsiadam ponownie, myślę że akurat wtedy to już z Przemkiem.
Dnia 2023-06-05 o godz. 19:14 ~Observer napisał(a): > Sprzedałeś to nie zawracaj głowy. Jak ruszy to zanim włączysz koputer i się zalogujesz będzie 12 a Ty będziesz mieszał wszystko z błoterm.
12 zl? za 10 lat to może juz giełdy nie być hehehe.......