Już na zawsze będziecie mieli łatkę oszustów i złodziei. Bardzo nieetyczne ruchy. Po co jesteście spółką publiczną, tylko by publicznie okradać? Jujka Rubeńczyk Chojnacki Nie musicie kraść, możecie sprawę załatwić po gentelmeńsku. W czym jest problem?
Idzie za tym kasa wiec dodruk to Chyba ciut za mocno.
Jedno jest pewne maja ochote wyjsc z NC, widac to ewidentnie. Powinni miec jaja I zaproponowac wezwanie na ta resztowke ktora pozostala na gieldzie
Niezły wał. Przejęcie bezwartościowej spółki za 47 mln akcji, czy prościej przekazanie darmowe akcji Jujkom, Rubeńczykom i Srebnickiej. Normalnie czerwona bolszewia bez honoru!
Ogólnie ten ruch z emisją nie powinien jakoś mocno dziwić. Raczej naiwnością byłoby oczekiwać, że dwóch gości, którzy dotychczas mieli w spółce około 20% udziałów będzie rozwijać i zwielokrotniać wartość spółki dla 80% drobnych akcjonariuszy. Taki układ też nie byłby szczególnie atrakcyjny, bo w zasadzie jaką J i R mieliby motywację żeby nie wyprowadzać z firmy pieniędzy tylko pracować na jej wartość? A spółka jest warta 8 mln zł, więc właściwie każdy mógłby ją kupić w całości. Dlatego najpierw pojawił się inwestor, a teraz ukształtuje się docelowa struktura akcjonariatu, w której proporcje się odwrócą - główni akcjonariusze będą mieli zdecydowanie więcej akcji niż drobni. Pod kątem budowania wartości w perspektywie kilku lat to nie jest pewnie złe. Niewiadomą są jedynie intencje głównych akcjonariuszy. To powinno być wyjaśnione np. w formie publikacji strategii dla firmy na kolejne lata i poinformowania jakie właściwie mają plany, cele. Nie ma się też co oszukiwać, że to ostatnia emisja. Na obecnym etapie spółka ciągle potrzebuje dodatkowych środków i będzie potrzebować - warto zobaczyć w sprawozdaniach jak szybko rosną zapasy itp. Żeby skokowo zwiększyć produkcję muszą też cały czas inwestować, a zyski będą dopiero później. Co do ruchu z przejęciem, to wiadomo o co chodzi. Dla spółki to nie stworzy żadnej szczególnej wartości (lub stworzy bardzo niewielką jeśli spółka korzystała z usług tej firmy).
Propozycja obu emisji jest tak absurdalna i raczej nie da się ich sensownie wytłumaczyć, że zastanawiam się czy czasem nie jest to zagrywka by oddać akcje do właściwego koszyczka. Na razie zbyt wielu się nie kwapi by sypać ale koszyk pewnie będzie wystawiony. Bardzo nieczysta zagrywka, rodem z poprzedniej epoki - na rympał. Smród zostanie.
i bardzo dobrze, niski ff spółce nie służył, bo akcjonariat był słabiutki. skupienie większości akcji u głównych w dłuższej perspektywie jedynie pomoże. ja zostaję aż do wycofania spółki z giełdy. róbcie sobie, co chcecie.
Moje zdanie jest takie że jest tutaj drugie dno. Pytanie gdzie ono jest i kiedy do niego dobijemy. Bo to że spółka się rozwija i ma coraz więcej odbiorców to fakt nizaprzeczalny.
Dnia 2023-06-05 o godz. 11:54 ~aaaa napisał(a): > i bardzo dobrze, niski ff spółce nie służył, bo akcjonariat był słabiutki. skupienie większości akcji u głównych w dłuższej perspektywie jedynie pomoże. ja zostaję aż do wycofania spółki z giełdy. róbcie sobie, co chcecie.
Takie rzeczy można załatwić uczciwie, a nie na chama jak to próbujecie zrobić. Chcecie ściągnąć spółkę z NC? Skupcie akcje z rynku, zróbcie wezwanie. W tej chwili nawet splunąć mi się na was nie chce.
Powiem szczerze, że takiego bezczelnego wała to już dawno nie widziałem. Kwoty nie duże bo i spółka mała ale poziom bezczelności przekracza wszelkie granice. Wygląda na to że to żyłka R.