• No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~olo [89.200.164.*]
    zwiększyłem pozycję o 300% a tu taka akcja...i żadnego info ze strony spółki a już kolejny dzień mija ? Gdzie ten ekspert z Londynu ? Opił się guinnessa i zaspał ? W co tu jest grane ? Coraz bardziej przekonuję się do tego, że spółce nie po drodze z GPW, chce zdołować kurs, zrobić skup po 9 gr i zwinąć interes.
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~Wwl [80.238.118.*]
    Czekamy na wezwanie do sprzedaży
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~Janek [89.64.59.*]
    Niech robią wezwanie ale min. po 75 gr. bo na tyle się wycenili gdy przejmowali Techinvgr. Co dobrego Oni wnieśli do tej spółki? Na ile szacowali zyski? 20 mln rocznie? Lepiej niech sprzedadzą swoje udziały po 20 gr innym, kto umie prowadzić biznes i wie co to giełda i drobni akcjonariusze.
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~kier [37.249.83.*]
    na ich FB dali im popalić
    wszyscy powinni też swoje dopisać
    niech się cieszą ze swojej głupoty
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: yarecky_inv [5.173.73.*]
    O, cieszę się, że mój fejsbukowy komentarz został dostrzeżony :P
    Zachęcam również innych do pisania. Oczywiście bez obelg, czy jakichś innych zmyślonych zarzutów, żeby się nie narażać na zarzut naruszenia dobrego imienia firmy.
    Natomiast nie ma przeszkód, żeby pisać prawdę, która jest wystarczająco zawstydzająca dla spółki. Może się ku.. obudzą. Bo na fejsbuku piękne hasła, piszą jak to jest cudownie w firmie, jak firma prężnie działa, a pod tym płaszczykiem pozornego sukcesu dymają akcjonariuszy. To jest plucie w twarz.

Na marginesie, trzeba przemyśleć, czy nie można w takiej sytuacji postawić jakichś zarzutów/wystosować jakichś roszczeń wobec zarządu spółki. Są w ksh przepisy dot. działania na szkodę spółki, niedopełnienia obowiązków, itd. Tzn. na pewno w spółce z o.o., ale muszę jeszcze sprawdzić jak to wygląda w odniesieniu do S.A. Bo nie może być tak, że za zaniedbania zarządu cierpią de facto jedynie mniejszościowi akcjonariusze.
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~asdf [80.238.117.*]
    Proponuję szukać pomocy (odpłatnej) Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Im więcej osób zbierzemy tym lepiej. Ja w to wchodzę, bo tu rzeczywiście odbył się duży przekręt.
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~Janek [89.64.59.*]
    Też jestem za pozwem, inaczej dalej będą nasz ignorować.
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~Wwl [80.238.118.*]
    Przyłączam się
  • Re: No teraz to jestem zaskoczony Autor: ~asdf [80.238.117.*]
    I również polecam pisać na ich koncie FB, nic nas to nie kosztuje, a zawsze jakaś forma wywarcia presji.
[x]
ERATONRG -23,31% 0,10 2025-02-17 17:00:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.