KHNP w Warszawie. Fot. Ministerstwo aktywów państwowych. / Biznes Alert KHNP w Warszawie. Fot. Ministerstwo aktywów państwowych.
KHNP wysłało delegację do Warszawy, by rozmawiać z ministerstwem aktywów państwowych oraz Polską Grupą Energetyczną o szczegółach budowy atomu w Pątnowie, dzielnicy Konina. KHNP ma technologię APR1400 i mogłaby zapewnić od dwóch do czterech bloków jądrowych w miejsce działającego tam Zespołu Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin firmy ZE PAK. PGE i ZE PAK mają spółkę PGE PAK Energia Jądrowa do prowadzenia projektu we współpracy z Koreańczykami. ZOBACZ RÓWNIEŻ Dąbrowski: lobby Gazpromu w Unii Europejskiej utrudnia wsparcie magazynów energiiKochański i Partnerzy: Polski atom napędzi inwestycje infrastrukturalne dzięki specustawie Trwa spór KHNP i Westinghouse o kontrolę nad technologią APR1400 opracowaną przez Combustion Engineering, która została przejęta przez Amerykanów. Westinghouse mający budować atom na Pomorzu twierdzi, że ma licencję na tę technologię i do eksportu jej do Polski wymagana jest zgoda Departamentu Stanu USA. Koreańczycy odrzucają tę interpretację i twierdzą, że "zkoreanizowali" rozwiązanie Combustion Engineering.
Dnia 2023-01-29 o godz. 15:58 ~hwds napisał(a): > Mogę się nawet założyć, że jeśli napiszę list do Koreańczyków to macie już po deal'u
Dnia 2023-01-29 o godz. 16:05 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a): > Ja tam mogę się założyć :-) > Ba... nawet jestem tak pewien że mogę postawić dolary przeciwko żołędziom. Obawiam się tylko że i nawet tych żołędzi nigdy od Was nie zobaczę...
Dnia 2023-01-29 o godz. 16:11 ~hwds napisał(a): > Okej mówisz i masz. > Tylko żeby potem nie było płaczu, bo już tutaj słyszę jęki. > Człowieku tak mi mów
Dnia 2023-01-29 o godz. 17:38 ~hwds napisał(a): > E tam, taki dziadowski zakład, > > Proponuję milion dolarów versus milion żołędzi, ale KEMOT musi przeciąć zakład w formule face to face
Dnia 2023-02-01 o godz. 19:41 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a): > A więc zakład przyjęty! > Jeśli uda się Panu przekonać KHNP żeby zrezygnowali z inwestycji w Pątnowie i informacja o tym fakcie pojawi się do czasu najbliższego ZWZA (około pół roku), wygrywa Pan zakład i na tym właśnie ZWZA wypłacę Panu 1 mln $. > Jeśli jednak do tego czasu KHNP nie zrezygnuje ze współpracy, to wygrywam wtedy ja i to Pan wręczy mi 1 mln żołędzi na ZWZA. > > Jeśli Pan sobie tak bardzo tego życzy, to Pan KEMOT będzie mógł przeciąć zakład między nami również na tym ZWZA. > Czas start, a ZWZA przewidujemy jakoś czerwiec-lipiec.
Dnia 2023-04-28 o godz. 10:00 ~hwds napisał(a): > Słuchajcie towarzyszu Jakubas, list do koreańczyków nie poszedł ale w każdej chwili może pójść i może być tam podpisane kilkaset osób. Bardzo dokładnie opiszemy wszystkie sytuacje żeby się dobrze inwestorzy zastanowili z kim chcą je prowadzić i jak kończyły inne firmy deutsche telecom i vivendi na długie lata w sądach, myślisz że to pomoże Wam robić biznesy? > > To że na razie jeszcze jesteście na powierzchni to jeszcze nie świadczy że będziecie.
I co tam Panie "Jarząbek"? Czas się Panu kończy, okazuje się że Koreańczycy nie chcą ustąpić Amerykanom i nie rezygnują z prowadzenia biznesów z nami nawet po Pańskich "pismach". WZA odbędzie się 30.06 mało już czasu Panu zostało, radzę się pośpieszyć.
Dnia 2023-06-02 o godz. 20:01 ~hwds napisał(a): > Prawda jest ważniejsza niż deal
Zdaje się że tą "prawdę" mieli poznać również Koreańczycy, czyżby Pan chciał zataić tak istotne "fakty" przed Koreańczykami? Bardzo niehonorowo Pan postępuje wprowadzając Koreańczyków świadomie na minę, aczkolwiek honoru Pan nie ma, więc w ogóle mnie to nie dziwi. Dziwi mnie natomiast że poświęca Pan ten milion $ i to po co? a może to właśnie dla Koreańczyków ważniejszy jest deal ze mną, niż ta Wasza "prawda".
Dnia 2023-06-02 o godz. 20:50 ~KEMOT napisał(a): > TROLL SOLORZA PISZE O HONORZE ............... ?????? PRZECIEŻ SOLORZ I HONOR WZAJEMNIE SIĘ WYKLUCZAJĄ !!!!!!!
Nigdzie nie napisałem że ja go mam, ale ponoć Wy jesteście bardzo honorowi i domagacie się honorowego traktowania.
Pan hwds to ponoć w ogóle wzór honorowości, a jednak nie chce się zachować honorowo i ostrzec Koreańczyków przed robieniem biznesów ze mną? Zobaczymy czy za niecały miesiąc również zachowa się honorowo i przyniesie te milion żołędzi na WZA które przegra, okaże się ile warty jest ten jego honor.
Dnia 2023-06-30 o godz. 19:46 ~Benio napisał(a): > Panie Zygmuncie a czy hwds zachował się honorowo na tym WZA i dał panu te żołędzie które bez cienia dyskusji przegrał?
a czy "pan Zygmunt" to był na WZA czy sie obawial ??
I znowu wysyp doopkow żołędnych (waletów trefl) i ich glupowatymi "zakładami" które nikogo nie obchodza.... Na walnym prezes gorywoda przyznał, chyba przez nieuwagę, ze zgromadzona gotówka (prawie 3 mld zł) jest szykowana ..."równiez na atom", czyli ......na atom, robiac ideootóf z forumowych waletów niskopłatnych, którzy jeszcze sa na etapie załosnych gimbo-pijjerfuf o kredytach bankowych na inwestycje atomowe soloarza... Trzy miliardy to jednak o wiele za mało i trzeba bedzie tutaj dołozyć pewnie te 5mld (dzisiaj juz pewnie z 10 mld z odsetkami) "schowanej" dywidendy z PTC, ale ponieważ ta kasa jest w połowie francuska, więc jej poszukiwanie jest równie trudne jak skarbu templariuszy w polsce.....chociaz !!!!.....niektóre tropy prowadzą do "zakładu fryzjerskiego" w Siedlcach i tam pewnie słuzby skarbowe tez pewnie dotra, a na razie wstrzymały likwidację Anokymny i szukają w tej rodzinie obdarowanego przez "ojca chrzestnego", a to im sie trochę zejdzie, bo to duza rodzina ... Wbrew pozorom, duża kasa smierdzi zawsze jak wydzielina kaszalota i psy w końcu zawsze złapia własciwy trop... tak to wyglada ....