One-2-one podpisuje nowe umowy. Ten podpis elektroniczny to strzał w 10.
W piątek dane i to na 100% bardzo dobre.
Umowa z TVP, Polkomtelem, teraz KIR-em. Coraz lepiej. Kupować póki tanio!!!
A nie obawiasz się przewidywanego spowolnienia w branży medialnej i reklamowej? Ostatnio takie wątkli pojawiły się przy wycenie Agory, a to chyba z tego typu klientów spółka żyje.
Myślę, że spowolnienia w reklamie Agory nie można porównywać do kampanii reklamowych produkowanych przez spółki zależne 0ne-2-One.
Na świecie może być kryzys, ale firmy reklamować się będą i to może bardziej niż przy dobrej koniunkturze, aby sprzedać swój produkt. Grupa o-2-o tworzy reklamy, a nie je zamieszcza tak jak Agora.
Ponadto, po Polkomtelu w kolejce czeka Orange i PTC - Era, aby podpisać umowy na mobilny podpis. To będzie przyszłość!!!!
Wyniki za III kwartał powinny być dobre, a za IV to będzie już super, super, super dobrze.
Przecież kryzys nie wpłynie na ilość wysyłanych sms-ów na "durackie" konkursy obsługiwane przez firmę.
Dodam, ze inne społki grupy radza sobie całkiem nieżle. Ruszyła właśnie nowa strona internetowa spółki zależnej Comtica - http://www.comtica.pl - patrząc na case studies wygląda to całkiem nieźle
Trochę się nie zrozumieliśmy. Ja wiem, że O2O nie jest reklamodawcą jak Agora, ale obawiam się po prostu, że w dobie kryzysu wydatki firm na reklamę spadną, a tym samym ubędzie zleceń grupie O2O. Poza tym przy dużych przychodach O2O zyski są relatywnie niskie - a trudno się spodziewać poprawy rentowności w trudnych czasach.
Zdaję sobie też sprawę, że O2O działa na polu nowych mediów (tv, mobile, internet), które wcale nie muszą się kurczyć i w tym też moja nadzieja :) Poza tym działają w wielu kierunkach. Na szybkie i wymierne zyski z Mobitrust na razie bym nie liczył - IPO pewnie zostanie przesunięte, bo wypadłoby raczej marnie teraz.
Z raportu opublikowanego na stronie www spółki (wczoraj w innych źródłach były pewne rozbieżności - inaczej opisane kolumny) wynika, że III kwartał był cieniutki. Przychody 10.840.000 PLN, zysk netto zaledwie 46.000 PLN. Widzisz coś niepokojącego? ;) No i to info o radiu ZET - kiedyś ktoś tu na forum dawał do zrozumienia, że coś jest na rzeczy i miał rację, niestety.
Masz rację. Też przejrzałem raport opublikowany na stronie o-2-o i potwierdzam Twoje informacje. Najgorsza jest informacja o Radiu ZET, która może mieć wpływ na wyniki finansowe za kolejne okresy rozliczeniowe. No to wiejemy.
Zobacz raport i komentarz do niego - w jego treści jest wzmianka o Zetce i o tym, że nie obsługiwali części konkursów i może to mieć wpływ również na przyszłe wyniki.