Młody miszczuniu giełdowy.Każdy kto brał akcje w ostatnim czasie łącznie ze mną wiedział że ta opcja nastąpi.Więc już taniej nie będzie bo sprzyjało to tanim zakupom.Teraz czekamy na nowe rozdanie a wtedy raport i tak tanio jak było teraz już nigdy nie będzie.Mam nadzieję że nie będzie to przewlekłe.Już nieraz mi społki zawieszali,więc spoko.Jak odwieszali potem to z przytupem.Nie sądzę żeby teraz brał jakiś leszcz co nie brał zawieszenia pod uwagę.I tyle w temacie.
I jeszcze jedno psychologicznie jest ładnie zostawione na plus 10 procent.Bardziej doświadczeni i oczytani gracze wiedzą o co kaman.Ślicznie jest na okres zawieszenia ustawiony wzrost.Będzie widziany codziennie
GPW podejmując decyzję o zawieszeniu obrotu akcjami okazała się zwykłym naganiaczem spadkowym, podebnie zresztą jak CDP, Zarząd oraz RN. Oni wszyscy się NIE ZNAJĄ. Moonlit to najlepsza spółka na świecie i nic oraz nikt tego nie zmieni!!!
Jak słusznie zauważyłeś wszyscy wyłali sygnały spadkowe.Ale tych ludzi już w Monlit nie ma.Zupełnie naturalną rzeczą jedt to że przyjdą następni.Nawet pokrycie zobowiązan Moonlita jest pewnie tańsze i mniej kłopotliwe aniżeli wchodzenie na giełdę.Może nawet Playway kogoś wprowadzi.Teraz jest zawieszenie i możemy sobie na luzaku pisać swoje scenariusze na przyszłość.Nikt tego nie nazwie naganianiem:)
A ile było spółek, gdzie raport nie pojawiał się latami i później byli wywalani z GPW. Pytanie, czy to czeka moonlita. Tak, że nie przesądzajcie o tym, że magicznie ta spółka wróci po inną nazwą. Może tak być, ale nie musi.
Bardzo rozsądna wypowiedż.Może wróci a może nie-zgadzam się z tym.Wlożyłem tutaj tyle kaski ile jestem w stanie przeboleć jakby nie wróciła.Ale jeśli wróci to nagroda będzie wysoka procentowo.I tutaj jest kwestia proporcji każdego z nas.Czy jesteśmy gotowi podjąć takie ryzyko.Doskonale rozumię tych co sprzedali.Jak wróci i się wysoko otworzy nie będę im wytykał sprzedaży.Rozumię wszystkie watpliwości bo są one uzasadnione.Jednak dla mnie odrobina hazardu bo tak można nazwać kupno Moonlita jest jak najbardziej akcentowalna.Tutaj mamy jak w ruletce.Obstawiamy jeden kolor czerwony lub czarny i albo wszystko tracimy albo zyskujemy.Tylko w ruletkę obstawiamy impulsywnie i emocjonalnie a tutaj był czas przemyśleć.Choć emocje pozostaną przez cały czas zawieszenia.
W tej dyskusji zwracam uwagę na pewien szczegół dotyczący decyzji GPW i zawarty w treści § 3: https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/45467399,gpw-w-sprawie-zawieszenia-obrotu-na-rynku-newconnect-akcjami-spolek-w-zwiazku-z-nieprzekazaniem-raportu-rocznego-lub-skonsolidowanego-raportu-rocznego-za-rok-2022 Tak więc wskaźnikiem sytuacji jest aktualnie arkusz zleceń. https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji Ponadto zawieszenie dotyczy rynku regulowanego, a to oznacza, że poza tym rynkiem w gabinetach notariuszy może dochodzić do przepływów tych akcji.
Bzdury wypisujesz. Napisałem o ewentualności i to wszystko. Chcesz odpowiedzi na swoje bzdurne pytanie, to obdzwaniaj codziennie wszystkich w kraju notariuszy.
a wiesz, w sumie masz racje, jest zawsze szansa że ktoś szalony będzie chciał sobie kupić klawiaturę której używali w Moonlicie za miliard dolarów bo ma sentyment a kiedyś w Berlinie mieszkał i ogólnie tak. Taka szansa zawsze istnieje jest turbo niska, pomijalna ale istnieje. Wiec moim zdaniem zacznij już to wypisywać.
Wiele rzeczy widziałem na giełdzie i w necie ale takiego przypadku jak Twój nigdy.
Obstawiam dwie opcje albo masz mega dużą pozycje albo jesteś jakoś powiązany. W sumie to już jest jedyna rzecz jaka mnie tutaj ciekawi bo spółka do piachu.
WSZYSTKIE negatywne scenariusze póki co się sprawdzały. Spółka nie ma zarządu, nie ma pracowników, nie jest nawet notowana teraz. Wszystkie twoje spekulacje z mchu i paproci o nowych projektach były psa warte.
Czego ty jeszcze oczekujesz?
Serio napisz - ile masz akcji? Bo teraz to już nie ma znaczenia dla kursu :D
Spokojnie czekam na wyklarowanie się jakiejś sytuacji. Nie ma o czym pisać, ale regularnie polewacie tutaj zaczepne bzdury i prowokujecie do odpowiedzi. Tak więc to w was jest problem.
Dareczek widać do szkoły nie było po drodze, więc tu musisz harować na szczaw: piszemy rozumiem i akceptowalna. Nie wróżę jednak zwrotu z tej „inwestycji”.
Za wytknięte błędy przepraszam.
Zwykle ich nie popełniam ale zdarza się.A co do zwrotu czy straty to jesteśmy postawieni przed faktem dokonanym.Zobaczymy
@akcjonariusz ty nawet w ewentualnej likwidacji znajdziesz pozytywy hehe:-) bo kurs nie spanie forum wyłączą i tym faktem odetna tzw. "spadkowych naganiaczy" od pisania i będziesz mógł w spokoju bez nerwów przez kilkanaście miesiecy podziwiać swoje akcje na rachunku
Kochani o co się kłócicie?Wisimy zawieszeni i wpisy czy to na spadek czy wzrost nic nie zmienią.W komunikacie społki jest jasno napisane że podadzą raport jak nastąpią istotne zmiany pozwalające prowadzić dalej działalność.Kto tak jak ja kupił po tym komunikacie wiedział co robi.Więc do póki nie będzie komunikatu przyjmijmy do naszej wiedzy że wszystko straciliśmy.Jeśli będzie raport znaczy że zarobiliśmy.Na razie proponuję zasadę 3 razy Z!!!ZAKUPIĆ-ZAKOPAĆ-ZAPOMNIEĆ.