Ktoś coś merytorycznie? O publikacjach, patentach, badaniach? Perspektywach? Czy tylko ganianie się po forach i udowadnianie sobie.. no właśnie, nawet chyba sami zainteresowani nie wiedzą czego..
Spokoju życzę. I kultury.
Widzę, że moderator usuwa merytoryczne wątki, czyżby zmowa z farmą trolli ? Powtórzę w skrócie, ktoś kto dzisiaj zebrał 10 kg bez ucieczki, chyba zauważył coś czego inni nie są w stanie dostrzec w raporcie :) Jak zaznaczył Prezes w raporcie, potencjał komercjalizacyjny obecnych opatentowanych rozwiązań ocenia się nawet w wysokości 0,5 mld zł zysku rocznie, no ale wiadomo, to wszystko musi się poskładać tak jak u prof. Garsteckiego w ScopeFluids. Ta spółka jest ryzykowna i trzeba to podkreślić, więc nie każdemu jest dedykowana.
Mam ogólnie i readgene i SCPFL . Spółki kupione nie na spekulacje ,a pod przyszłość, która moim zdaniem jest tu i tu dobra. SCPFL wypłaciło dużą dywidendę i ma perspektywe na kolejną , jeżeli spełnią się warunki sprzedaży ( już sprzedali produkt ) Read gene jest dopiero przed tym. Zysku 500 mln zł na readgene rocznie to trzeba się liczyć z dywidenda , która bez problemu pokryje obecny poziom kursu .
Celne porównanie, dorzucę do tego tylko to, że działają w otoczeniu wpływów niemieckich, a Niemcy potrafią dostrzec i wykorzystać wyniki takich spółek. Najnowszy wykaz publikacji naukowych podanych w raporcie jest imponujący !! Nie zdziwi mnie podpisanie jakiejś umowy z Niemcami, która potem pozwoli opatentować metody zerejestrowane w Polsce w UP, u niemieckiego odpowiednika, ale to tylko moja hipoteza. Obecna kapitalizacja jest śmieszna, ale nie należy pakować pod korek, bo biotechy zawsze mają podwyższony poziom ryzyka.
Dnia 2023-06-01 o godz. 20:02 ~AkcjonariuszRDG napisał(a): > Widzę, że moderator usuwa merytoryczne wątki, czyżby zmowa z farmą trolli ? Powtórzę w skrócie, ktoś kto dzisiaj zebrał 10 kg bez ucieczki, chyba zauważył coś czego inni nie są w stanie dostrzec w raporcie :) Jak zaznaczył Prezes w raporcie, potencjał komercjalizacyjny obecnych opatentowanych rozwiązań ocenia się nawet w wysokości 0,5 mld zł zysku rocznie, no ale wiadomo, to wszystko musi się poskładać tak jak u prof. Garsteckiego w ScopeFluids. Ta spółka jest ryzykowna i trzeba to podkreślić, więc nie każdemu jest dedykowana.
WYLAZŁ Z NORY NAGANIACZ NA 4 ZŁ. OSTATNIO JEST MAŁO AKTYWNY. SPÓŁKA JEST RYZYKOWNA? PRZECIEŻ KREŚLIŁEŚ ŚWIETLANĄ PRZYSZŁOŚĆ. A CO PISAŁEŚ NIEDAWNO JAK OBNAŻYŁEM TWOJE SLABE WYPOCINY? KUPOWAĆ.