Pieniądze z Elzabu wydoił Comp. Elzab nic już nie produkuje. Kasy są składane w Novitusie i oklejane logiem Elzabu.
Cały majątek Elzabu sprzedany lub stanowi zabezpieczenie licznych kredytów. Biurowiec - sprzedany. Hala produkcyjna - sprzedana. Pracownicy produkcji - zwolnieni w 2022 roku.
Każdy marzy o kursie 6 zł. Tylko kto da tyle za akcje spółki na skraju upadłości? Nie rozumiem Twojego optymizmu. Może wiesz coś, czego nie ma w raportach?
Tak jak pisałem będę wychodzić i tak mam stratę ogromną.
Wolę odzyskać niz wszystlo wywalić w błoto.
A i tak nie ma chętnych do kupna tego badziewiarskiegi papieru.
Comp tylko czeka abyście oddali mu za grosze, na groszówkach zarabia się najlepiej i tutaj przyjdzie czas na solidne wzrosty zobaczycie czy nie miałem racji.
Dnia 2023-06-01 o godz. 20:59 ~Czastopieniądz napisał(a): > Proponuję pomyśleć im szybciej będą grosze to wiesz co.....
po 1,6 kupie od ciebie każdą ilosc, jesli jest tak źle jak piszesz to sprzedaj inni też pewnie po tyle wezmą, a może chcesz kupić taniej bo nie masz akcji to cię rozumiem.
Czy jest zle, czy dobrze nie wiadomo. Z raportow wynika, ze caly majatek Elzabu sprzedano lub zastawiono. Pieniadze poszly na Comp Centrum Inmowacji - 59 mln zl i do spolki z Dubaju 15 mln zl Jaki byl sens tych dzialan nie wiadomo. Czy Elzab na tym zyska tez trudno powiedziec. Zarzad w raportach te inwestycje przemilczal.
Dnia 2023-06-02 o godz. 22:19 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > Ja ci sprzedam po 1.6 akcje > > 68000 sztuk chcesz kupic?
przekonaliście mnie, Comp zniszczył akcjonariuszy Elzabu sprzedając jego aktywa, tu już nic nie da się zrobić bo to celowe działanie jak na Harper, podobno zrobili to zgodnie z prawem posiadając skupiony prawie cały pakiet akcji, a ja głupi skupiłem 18 kartonów akcji i co teraz mi z tego kapitału zostanie, średnią mam aż 2,35 zł ale los gdy NIE MA SIĘ ROZUMU. Sorry Były Elzabowiec nie kupie od Ciebie Twoich akcji i chętnie bym sprzedał swoje po cenie po której kupowałem. Czy mogę znać Wasze ceny zakupu, czy macie aż tak wysokie jak ja.
No widzisz chętnie sprzedam w tej cenie a chętnych nie ma.Nawet wystawiając wszystko kursu nie zwale bo nie ma chętnych.A jak by ktoś kupił to zobacz jak bym ja zwalił kurs tym co mam na nie liczyłem ale pewje juz było by zero z przódu może 0.60 groszy?
Dnia 2023-06-03 o godz. 10:48 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > No widzisz chętnie sprzedam w tej cenie a chętnych nie ma.Nawet wystawiając wszystko kursu nie zwale bo nie ma chętnych.A jak by ktoś kupił to zobacz jak bym ja zwalił kurs tym co mam na nie liczyłem ale pewje juz było by zero z przódu może 0.60 groszy?
< no cóż masz słuszną rację liczyłem na potencjał tej spółki ale nie ma tu niestety żadnego potencjału, Comp załatwił wszystkich, to tak jak się wdepnie w takie gó..o. Szkoda kasy, łobuzy zrobili nas w ci.. . Niestety gdzie są pieniądze tam honoru brak. I co teraz proponujesz, ja mam ponad 18k sypać czy trzymać ???
Ja sprzedaje po trochu żeby chodź kurs utrzymać jak najwyższy i jak najwięcej wyciągnąć z tej straty.
Moja średnia jakoś 3 zeta po uśrednieniu.
Dla tego tak wyciągam po malutku żeby być tylo 100 koła w plecy.
Dnia 2023-06-03 o godz. 13:31 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > Ja sprzedaje po trochu żeby chodź kurs utrzymać jak najwyższy i jak najwięcej wyciągnąć z tej straty. > > Moja średnia jakoś 3 zeta po uśrednieniu. > > Dla tego tak wyciągam po malutku żeby być tylo 100 koła w plecy.
lepiej się nie chwal ile masz strat, na Harper-ze ludzi mają podobne straty jak tu i ich podobne załatwili, w Polsce obecnie jest bardzo dużo bogatych ludzi, powiedzmy w każdym nawet małym mieście tysiące i nikt nie chce kupować akcji takich akcji złodziejskich spółek poza nami desperatami. Domyślam się że Elzab istnieje jeszcze jedynie na papierze i chyba dobrze robisz sprzedając je powoli a systematycznie, pewnie kupiłem trochę od Ciebie ale teraz już zonk. Ja mam dość oddawania papierów ze stratą wiec ich również nie oddam za friko, pożyjemy zobaczymy ale wiem że nie wygramy z tymi łobuzami.
Lepiej trzymac. Za rok papier bedzie po 10 groszy. Kleska bedzie bardziej spektakularna. Elzab wynająl biura do końca 2024 roku. Do tego czasu firma musi sie zwinąc. Ewentualnie bedzie alokacja do Nowego Sacza.
Dnia 2023-06-05 o godz. 18:45 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > Po 10 groszy hihi na to jeszcze musi być chętny. > > Tu jest problem nie ma komu sprzedać nawet po 1.6 > > Już jest klęską
no ale dziś chyba sprzedałeś trochę towaru prezesowi Elzab. ja po tyle nie oddam i czekam na 2 zeta, z czasem przyjdzie zainteresowanie papierem
Dnia 2023-06-06 o godz. 12:02 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > Ja sprzedaję nie czekam wolę to wydać na siebie niż oddać prezesowi > > Jak tylko będą chętni sprzedam oferta z mojej strony aktualna
jak tam dużo już sprzedałeś, ponoć prezes elzabu nie chce już kupować, takie informacje krążą po Zabrzu
25 sztuk 39 zł jeszcze jakieś koszty transakcji
No sprzedałem po byku dzieje się tu w takim tempie to inflacja je zje szybciej ehhhhh.No tak jest teraz to juz mleko się rozlało i trzeba przyjąć porażkę na klate.
Jakie 1000 sztuk po 1.60
Zobacz dzis 72 sztuki po 1.56 zalecenie
Wystaw to zobaczysz jak będą kupować kupią z 20 sztuk zapłacisz za transakcję przeliczysz to zobaczysz za ile sprzedałem
Tak to aktualnie wygląda więc nie pisz że ktoś chce tyle sztuk.
Kupią ale pewnie jak beda po 0.50 gorszy
Dnia 2023-06-07 o godz. 07:09 ~MrWolf napisał(a): > Według mnie po tym co zrobili ze spółka dobrego dojdzie
mówisz że będzie spór z Compem o zagarnięty majątek , to dlatego cwanie zbierają akcyjki za psi grosz, ktos wystawił 11k straszaka po 1,63 i zbiera od naiwnych po 1,6
Dnia 2023-06-07 o godz. 22:30 ~ByłyElzabiwiec napisał(a): > W sumie to masz racje każdy ma rozum niech myśli. > > Każdego indywidualna sprawa co tam kogoś interesują moje przemyślenia
Nie twierdze że nie masz racji ale te akcje posiada wielu akcjonariuszy i tu będą jeszcze różne zagrywki , Ty masz prawie 70k więc możesz pozwolić sobie na korektę stanu posiadania, ja wczoraj dokupiłem 1000szt i mam 19k, liczę na sporą techniczną podbitkę więc może wtedy coś sprzedam.
mówcie co chcecie ale ja tutaj na elzabie i na harper widze szanse największego zarobku, bo akcje zdołowane do granic możliwości, kiedyś przyjdzie mocne odbicie