Obejrzalem nagranie. W jakimkolwiek miejscu nagrania nie ma przeslanek do spadkow. Powiem wiecej sa przeslanki do wzrostow na przyszlosc. Ktos mocno sie postaral zeby zrobic nam taki minusowy kociol na akcjach Aillerona. Niestety szulernia ma duza kase i robi z nami co chce.
Przyszlosc - kupowac akcje, ale ze swiadomoscia, ze thebile rozumieja "spowolnienie wzrostu" jako spowolnienie w znaczeniu SPADEK przychodow. Pathologia, a nie inwestorzy. No coz, taki mamy na GPW klimat :/
Ja też obejrzałem całość i stwierdzam, że w krótkim okresie może być minimalnie gorzej niż zakładałem ale i tak dużo lepiej niż założył analityk z Noble. Ciąży caly czas kontrakt z pekao a pamiętajmy że dwie konferencje wynikowe temu bylo prawie obiecane, że sprawa będzie zakończona, teraz chłopa który to obiecał nie ma w zarządzie i ja łączę te dwa fakty. Może być tak, że kurs spadnie minimalnie, może to wywoła pogłębienie bo ludzie wierzą w AT dodatkowo sporo osób wchodziło na poziomie 20-21 wiec mogą nie pogodzić się ze strata, słabe ręce oddadzą. Oczywiście w dłuższym okresie sytuacja powinna się poprawić, po pierwsze może być info o podpisaniu aneksu do kontaktu pekao wtedy wystrzał gwarantowany, jeśli tak się nie stanie to za 2-3 kwartały zakończą się prace nad tym projektem i przestanie wpływać na wyniki. Dodatkowo fintech i tak rośnie więc w końcu sam wyjdzie na plus, co do SM ewentualna akwizycja powinna pomóc, tutaj pojawił się niepokój bo wcześniej mówili że na pewno będzie w 2023 przejęcie, teraz już tej pewności nie mają ale ja to odczytuje bardzo dobrze, po prostu nie będą przepłacać i czekają na okazje szczególnie widząc trend spadkowy na rynku. Pozytywne jest też to, że mimo zawirowań na rynku IT (wielkie zwolnienia w meta, Google itd.) SM bez akwizycji urósł o 26% organicznie. Niektórzy inwestorzy nie rozumieją tego, że forma bije rynek ale też ich rozumiem liczyli na szybki zysk a tutaj wczodzi się na lata, myślę że poniżej 10zł nie spadnie a taką mam średnią po zakupach z ostatnich dni, wiec ja śpię spokojnie ale mam perspektywę inwestycji na 2-3 lata minimum i żadne zwały kursu mi rąk nie urwą co najwyzej dobiorę jak będę dysponował wolnymi srodkami inwestycyjnymi. Pozdrawiam wytrwalych.
Poza wszelką dyskują jest że AI jest w bardzo dobrej sytuacji finansowej, rozwojowej, dywidendowej i bedzie generował zyski dla akcjonariuszy. dla których okresowa korekta, spadek kursu jest problemem to proszę sprzedać akcje i zapomnieć. Dla mnie również jest to spółka na co najmniej 2-3 lata i tylko dokupuje na spadkach , ale każdy ma inny horyzont inwestycyjne. Zgadzam się z przedmówcą w zupełnośći. sie ma
Czego nie rozumiesz? Ja siedzę na spółce kiedy byla po 6-7zł potem dobieralem po 11 a teraz trochę po 20, średnia przebila o kilka groszy 10zł, kiedyś nazywaliśmy tą spółkę mułem bo konsolidacja trwała wieki ale rozsadni ludzie mieli argumenty aby trzymać i caly czas te argumenty widzę, nie odpowiadam, że zbierałem w dołku covidowym po 3,60 a był taki ale wtedy wystarczyło kupić cokolwiek aby zrobić 30-40% więc brało się płynne spolki z w20