https://www.bankier.pl/wiadomosc/Boryszew-przewiduje-solidna-EBITDA-w-23-m-in-dzieki-poprawie-w-segmencie-automotive-wywiad-8550006.html Pytanie nie brzmi CZY ale KIEDY przebijemy 10 PLN? Myślę, że do końca sierpnia powitamy kurs dwucyfrowy!
Dzisiaj opuściłem akcjonariat, życzę wszystkim spełnienia pokładanych nadziei.
Wyniki - brak reakcji na spółce Przyjęcie strategii- brak reakcji na spółce Zbliżająca się dywidenda - brak reakcji na spółce Dawała mi zarobić w 2009, 2010r. WIG20 piękny okres. Czas Impexmetalu, Krezusa, Skotana i innych perełek na GPW. W tej chwili wygląda jak piękna panna, co może wspominać tylko młodość w wieku 89 lat. Równie zaradna i ruchliwa. Kurs można dzwignąć i uwalić pakietem za 100k zł, free float bez pola manewru, nikt poważny tego nie ruszy. Kurs sztucznie utrzymywany przy życiu kupowaniem na fixie 2 akcji po 6.20-6.21, żeby na wykresie nie wyglądało fatalnie. Mam nadzieje, że to ja byłem coolerem i od jutra kurs wystrzeli jak szalony na 20zł, czego wszystkim życzę. ;)
Po czasie widzę, że podjąłem słuszną decyzje. Kiedyś to była świetna spółka, teraz to już trup, ale nadal trzymam kciuki za Was. Oby coś się zmieniło, bo chętnie wrócę, ale musi być obrót, bo przy 150-500k obrotu to 3 osoby moga tu kurs na jednej sesji uwalić albo dźwignąć :D
Widze swoja wypowiedz z przed roku, kompletnie sie nie sprawdzila. Tak, male zainteresowanie Boryszewem to jedna z przyczyn niskiego kursu. Wolumen jest słaby, chociaz ostatnie tygodnie jest ciut lepiej - było 3-30k teraz to okolice 50-100k. Oczywiscie to nadal mało wiedzec ze akcji jest ~200 milionow.