• ABB to zawsze zły omen Autor: ~sfd [5.184.122.*]
    Trzeba rozumieć, że tu już się boczniak zaczyna i wyprzedaż akcji w ABB co roku.
    Fundy kupią, jak będzie dywidenda, ale na wzroście ceny akcji się nie zarobi.
    Inwestycja stała się właśnie całkiem nieatrakcyjna.
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~Jozue [93.157.78.*]
    Totalna bzdura. Wszystko zależy od ceny w jakiej pójdą akcje w ABB.
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~Ac_dc [94.254.226.*]
    Patrząc na xtb gdzie też niedawno było ABB to może być okazja by kupić taniej i zarobić
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~Heh [5.173.57.*]
    Prezes po kilkudziesięciu latach sprzedaje część , zostaje mu jeszcze 50% i o tą część tez będzie dbał . Na jego miejscu też bym tak zrobił . Dobry jacht nie jest zly. Pytanie za ile sprzedał ,jeśli 35zl lub więcej ,to dla mnie będzie dobra informacja
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~Hho [31.61.181.*]
    Myślę, że będzie więcej niż 35
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: cineknt [185.53.145.*]
    Rodzina Wittchenów miała 75% akcji. Teraz będzie miała 60%, a nie 50%.
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~aaaa [5.173.146.*]
    Ludzie mają krótką pamięć. W listopadzie było ABB na benefit. Zobaczcie, gdzie kurs jest dzisiaj
  • Re: ABB to zawsze zły omen Autor: ~realista [89.25.128.*]
    nie uważam aby to ABB było czymś z gruntu negatywnym ale te sytuacje nie do końca są porównywalne;

Wittchen'a też w październiku kupowalem po 16,5, więc w międzyczasie kurs zachował sie podobnie jak na beneficie. Po prostu J. Witthchen okazał się bardziej cierpliwy i pozwolił kursowi zdyskontować pozytywny trend w Spółce.

Spienięża cześć majątku; wycena spółki robi się bardziej dojrzała i on to rozumie.
    Poza tym, każdy kto analizuje wyniki społki widzi, że wzrost sprzedaży tak naprawdę ciągnie cały czas jedynie produkt, z którym Wittchen wcale nie jest tak powszechnie utożsamiany, czyli walizki.

Wyroby skórzane i dodatki tego typu rosną słabo, wolniej od inflacji.

Reasumujac: ABB krzywdy wg mnie nie zrobi ale nieporównanie ciężej bedzie teraz wyjść powyżej szczytów na poziomie 45 pln
[x]
WITTCHEN 0,00% 16,80 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.