Ja uważam choć to tylko moje zdanie że wynik będzie zbliżony do analogicznego okresu roku poprzedniego gdyż nie było szacunków wyników więc odchylenie nie powinno być duże . Zaznaczam że to jest tylko moje zdanie i nie należy się sugerować tym wpisem podejmując decyzję inwestycyjną . Pozdrawiam .
Niestety trafiłem. Ale przyznam szczerze obstawiałem 100-200 tys na -. Walnęli prawie bańkę straty raptem w 3 miesiące. Żeby chociaż mieli kasę na wypłatę tej skromnej dywidendy. Ten zarząd to amatorzy
Wyniki na koniec 2022 typowe dla firmy przygotowanej do przejęcia, a teraz... zwijanie się, czyli jakieś rozmowy nie poszły. To może być kosztowne na wykresie i w realu.
Aleś wymyślił, masz jakieś tam jeszcze w rękawie, jeszcze ktoś ma jakieś pomysły. Ładnie podaż i popyt się okopali przy tej wieści. To jakiś spisek. się wygłupił z tym 1800 Wiadomo co będzie jak cena będzie uwalana, i tam zarobku nie ma. Cel do góry ale odpowiednie ręce musza trzymać papier w odpowiedniej ilości. Na razie kurs będzie żył rekomendacja dywidendy zobaczymy czy sie uprawomocni. Jeszcze trochę to zrobię wrogie przejecie.
Na plus spadek zobowiązań i magazynu przy różniących cenach stali w 1Q .
Zerknij cię na wykres ceny stali od marca.
Naprawdę myślicie że zarząd nie wiedział jakie będzie miał wyniki w 1Q rekomendując dywidendę?
Pachnie chęcią zebrania resztek akcji od ulicy - zobaczymy
Jak widać - niestety - miałem rację. Stagnacja w połączeniu ze złymi wynikami za 1Q przyniosła lukę w fali spadkowej. Nowy zarząd i sposób zarządzania, albo KLĘSKA przed ZUK, według mnie. Kto się nie rozwija, ten się cofa, a "drukowanie wyniku ekonomicznego" na sprzedaży hal i redukcji pracowników produkcji jest oznaką intelektualnej i menedżerskiej bezradności zarządu.