Nie traktujcie tego jako rekomendacji ale... Wydaje się, że po publikacji jutrzejszego raoprtu w najbliższym czasie mogą mieć miejsce jakieś bardziej konkretne ruchy na kursie. W końcu oficjalnie zamkniemy pewien etap działalności i rozpoczniemy inny (ciekawszy). Kumaci wiedzą o co kaman... W najbliższym czasie może nas czekać ESPI, w którym pojawi się jakieś info, które przybliży nas do tego w jaki sposób "karty w Zarządzie zostały rozdane" i co się będzie działo z dalszym rozwojem spółki.
Pewnie większość akcjonariuszy na to czeka , ale czy tak będzie. Już najwyższy czas żeby poinformowali co kombinują. Każdy sam będzie mógł na podstawie informacji podjąć decyzje co robić dalej .
Dnia 2023-05-30 o godz. 08:14 ~Adam napisał(a): > Pewnie większość akcjonariuszy na to czeka , ale czy tak będzie. Już najwyższy czas żeby poinformowali co kombinują. Każdy sam będzie mógł na podstawie informacji podjąć decyzje co robić dalej .
a co ma być raporcie rocznym, czego nie wiemy z raportów kwartalnych?
Dnia 2023-05-30 o godz. 11:47 sandman76 napisał(a): > Dnia 2023-05-30 o godz. 08:14 ~Adam napisał(a): > > Pewnie większość akcjonariuszy na to czeka , ale czy tak będzie. Już najwyższy czas żeby poinformowali co kombinują. Każdy sam będzie mógł na podstawie informacji podjąć decyzje co robić dalej . > > a co ma być raporcie rocznym, czego nie wiemy z raportów kwartalnych?
Otóż to, wszystko wiadomo z raportów kwartalnych.
A najprawdopodobniej przy okazji jutrzejszego raportu nie podadzą nic innowacyjnego, gdyż to jeszcze nie czas.
Sandman, orientujesz się, dlaczego właściwie firmy muszą obligatoryjnie sporządzać raport roczny w kontekście tego, co powyżej ? Bo to jest chyba takie "masło maślane" z tymi rocznymi raportami ?
Panowie, nie grzejcie się... To, że z raportu nic nie wyniknie wiem bez Waszych odpowiedzi. Chodzi mi o zupełnie coś innego, coś czego NIE ODCZYTACIE w raporcie. Jeśli wiecie o co kaman to dobrze, jeśli nie - smuteczek...
Ja uważam, że "na kursie" idą długo wyczekiwane zmiany.
Dnia 2023-05-31 o godz. 09:29 ~BasAstral napisał(a): > ciekawe czy w istotnych zdarzeniach napisza cos o współpracy z Amełykanami i pracy profesorka nad ekoherbicydem po tylu latach ?
Być może w istotnych zdarzeniach połażą nacisk na zbliżający się wielkimi krokami kolejny termin w związku z ich zapowiedzią:
"......W 2023 r. grupa zamierza zostać liderem biotechnologii przemysłowej w regionie Europy Środkowej....."
Witam wszystkich cierpliwych. Wydaje się, że jeśli do tej pory nie pozbyliście się "kwitów" to w niedługim czasie będziecie pozytywnie zaskoczeni :-) Wskaźniki schłodzone, rynek skrajnie pesymistyczny, drobnica wyprzedana, ze spółki ZERO pozytywnych informacji... Nic tylko koniec świata... Ale to już było, to jest PRZESZŁOŚĆ a "giełdunia" dyskontuje coś innego ... Dlatego w niedługim czasie czeka nas zmiana wajchy.
Nie mam śliny , wszystko wyplułem na klamce Maliniak który pisał ze cyrki będę jak biegły rewident przyjrzy się kwitą . Znowu się ośmieszył , ale to pewnie u niego rodzinne.
Niestety po raporcie w dalszym ciągu NIC nie wskazuje na zmianę trendu... Kurs w dalszym ciągu jest pilnowany i osuwa się pod własnym ciężarem...
W związku z tym część kapitału jaki miałem zaangażowany w ten papier spieniężyłem (oczywiście ze stratą) natomiast "na pamiątkę" zostawiłem sobie maleńki pakiecik.
Szkoda bo kiedyś spółka wydawała się perspektywiczna jednakże obserwusjąc poczynania zarządu odnoszę wrażenie, że aktualnie robią wszystko co mogą, aby kurs był jeszcze niżej...
Wytrwałym życzę POWODZENIA ponieważ wiem, że tutaj mnóstwo ludzi jest powieszonych na hakach. Jeśli nawet zaczną się wzrosty to bardzo dużo osób będzie próbowała sprzedać akcje w granicach ceny zakupu. Dlatego uważam, że 1 zł w najbliższym czasie jest absolutnie nierealne. W związku z tym postanowiłem nie kopać się z koniem i w tym przypadku odpuścić, szkoda zdrowia...
Dnia 2023-06-06 o godz. 06:25 ~KOŃ napisał(a): > Niestety po raporcie w dalszym ciągu NIC nie wskazuje na zmianę trendu... Kurs w dalszym ciągu jest pilnowany i osuwa się pod własnym ciężarem... > > W związku z tym część kapitału jaki miałem zaangażowany w ten papier spieniężyłem (oczywiście ze stratą) natomiast "na pamiątkę" zostawiłem sobie maleńki pakiecik. > > Szkoda bo kiedyś spółka wydawała się perspektywiczna jednakże obserwusjąc poczynania zarządu odnoszę wrażenie, że aktualnie robią wszystko co mogą, aby kurs był jeszcze niżej... > > Wytrwałym życzę POWODZENIA ponieważ wiem, że tutaj mnóstwo ludzi jest powieszonych na hakach. Jeśli nawet zaczną się wzrosty to bardzo dużo osób będzie próbowała sprzedać akcje w granicach ceny zakupu. Dlatego uważam, że 1 zł w najbliższym czasie jest absolutnie nierealne. W związku z tym postanowiłem nie kopać się z koniem i w tym przypadku odpuścić, szkoda zdrowia... > > Zysków będę szukał gdzie indziej...
Jak widać można pożegnać się w sposób kulturalny, bez naganiania na spółkę, na którą się akurat weszło :) Powodzenia na innych spółkach!