• Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~dolar25 [89.64.59.*]
    Rozpoczęliśmy masową produkcję filamentów poliwęglanowych na bazie nanokrzemionki i nanosrebra dedykowanych dla branży:

- medycznej, automotive, horeca oraz spożywczej

Już wkrótce nasze filamenty będą dostępne w sklepach naszych partnerów!

• Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Wegnar [5.184.205.*]
    Komunikat na fejsie ma małą wartość... Czekamy na espi.
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Myślący [31.2.60.*]
    ESPI też może mieć małą wartość. Już jedno ukazało się w maju 2021r,. Po tym espi zdecydowałem się zainwestować trochę kapitału w akcje tej spółki.

Raport bieżący nr 15/2021
    Data sporządzenia: 2021-05-20
    Zarząd Yoshi Innovation S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej "Spółka", "Emitent") mając na uwadze działalność prowadzoną przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech Sp .z o.o., z siedzibą w Chorzowie (dalej: „Spółka zależna”), a także w związku z pozytywnymi wynikami testów przemysłowych poliwęglanowego granulatu bakteriostatycznego z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra (dalej: „Granulat”), wytwarzanych w/g wynalazków chronionych patentami będącymi własnością Spółki zależnej, informuje o podjęciu przez Spółkę zależną decyzji o rozpoczęciu produkcji masowej Granulatu, z wolumenem do 80 ton miesięcznie, w podmiocie zewnętrznym. Granulat ma zastosowanie w medycynie, weterynarii, branży automotive oraz branży spożywczej.

Rozpoczęcie produkcji masowej Granulatu przez Spółkę zależną jest częścią przyjętej strategii na lata 2021-2023, a także może mieć wpływ na wyniki finansowe Grupy kapitałowej Emitenta.

Osoby reprezentujące spółkę:
    Marcin Sprawka– Prezes Zarządu
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Jan [5.173.49.*]
    Czekamy
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Tadzik [185.54.56.*]
    To w końcu ile razy oni już tą produkcję rozpoczynali. Normalnie jaja sobie robią z ludzi. Rozumiem że skoro w 2021 rozpoczęli to musieli zaprzestać skoro teraz informują że znowu będą rozpoczynać. Swoją drogą to nie sztuka produkować. Pytanie czy będą chętni na kupno
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Ixi [185.234.241.*]
    Myślę że skoro masowa produkcja to zbyt przynajmniej na jakiś czas mają zapewniony. Nie produkuje się nie mając możliwość sprzedaży.
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Wegnar [80.49.205.*]
    Zgadza się, jednak nadal ma większą niż jakiś wpis na FB...
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Lauri [83.7.86.*]
    Ja pod wpływem ich postów na Fb zainwestowałem dużo kasy, i nie ukrywam, że miałem też plan sprzedać drugi raz całość, gdy wisiało w okolicach 11 groszy, bo miałem przeczucie, że znów spadnie, ale niestety stałem się Rogaczem, bo zacząłem trochę wierzyć w posty slava
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Myślący [193.141.109.*]
    Tadziu w 2021r uruchomili produkcję na masową skalę  granulatu bakteriostatycznego z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra, a teraz uruchamiają produkcję filamentów bakteriostatycznych z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra. Szczerze mówiąc to sam nie wiem jakimi właściwościami chemicznymi różnią się między sobą granulat od filamentu, poza wyglądem.
    To, że uruchamiają produkcję nie oznacza wcale, że będą z tego zyski. Z produkcji granulatu nie było żadnych zysków, a przecież rozpisywali się jakie do duże zainteresowanie jest granulatem nie tylko w kraju ale i za granicą.
    Wisieć na haku od ponad dwóch lat to nie jest miłe uczucie. Chwilami miałem chęć sprzedać ze stratą i zainwestować w inne spółki.
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~czujny [89.70.200.*]
    Granulat to materiał do klasycznych wtryskarek, a filament do drukarek 3D
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Myślący [193.141.109.*]
    Czujny dziękuję za informację.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.54.56.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~OK [91.212.223.*]
    Dnia 2023-05-27 o godz. 21:19 ~Myślący napisał(a):
    > ESPI też może mieć małą wartość. Już jedno ukazało się w maju 2021r,. Po tym espi zdecydowałem się zainwestować trochę kapitału w akcje tej spółki.
    >
    > Raport bieżący nr 15/2021
    > Data sporządzenia: 2021-05-20
    > Zarząd Yoshi Innovation S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej "Spółka", "Emitent") mając na uwadze działalność prowadzoną przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech Sp .z o.o., z siedzibą w Chorzowie (dalej: „Spółka zależna”), a także w związku z pozytywnymi wynikami testów przemysłowych poliwęglanowego granulatu bakteriostatycznego z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra (dalej: „Granulat”), wytwarzanych w/g wynalazków chronionych patentami będącymi własnością Spółki zależnej, informuje o podjęciu przez Spółkę zależną decyzji o rozpoczęciu produkcji masowej Granulatu, z wolumenem do 80 ton miesięcznie, w podmiocie zewnętrznym. Granulat ma zastosowanie w medycynie, weterynarii, branży automotive oraz branży spożywczej.
    >
    > Rozpoczęcie produkcji masowej Granulatu przez Spółkę zależną jest częścią przyjętej strategii na lata 2021-2023, a także może mieć wpływ na wyniki finansowe Grupy kapitałowej Emitenta.
    >
    > Osoby reprezentujące spółkę:
    > Marcin Sprawka– Prezes Zarządu

80 ton samego granulatu na miesiąc a do tego dochodzi filament pewnie podobnie....Filament jest w cenie od 100 do 200 PLN za 1 kg...Teraz sobie to wszystko pomóżcie i zobaczycie jaka to jest skala działalności....

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~czujny [89.70.200.*]
    Przez dwa lata produkcji mają chyba już tego hałdę jak pod kopalnią:) A ile faktycznie wyprodukowali? Nie wiesz? To ci podpowiem. Całe "0"
    Dnia 2023-06-23 o godz. 12:12 ~czujny napisał(a):
    > Przez dwa lata produkcji mają chyba już tego hałdę jak pod kopalnią:) A ile faktycznie wyprodukowali? Nie wiesz? To ci podpowiem. Całe "0"

Może czekali na połączenie......I są w fazie rozruchu.....Rok 2023 sie nie skońzył, a strategia była też na rok 2023....
    Czekali dwa lata? Gdzie są te tysiące ton granulatu, który wyprodukowali przez te dwa lata??? Może leży u nich w biurze na Pułku Piechoty? Przestań pisać bzdury, jeśli nie masz zielonego pojęcia o spółce.
  • oK Autor: ~OK [91.212.223.*]
  • Re: oK Autor: ~czujny [89.70.200.*]
    Facebook:))) Brawo "inwestorze":))) Półtora roku temu pisali o zainteresowaniu Europy, USA i Chin ich produktami:))
  • Re: oK Autor: ~OK [91.212.223.*]
    Spółka Polymertech nie była spółka giełdową także nie miała dostępu do ESPI... ,,inwestorze"
    Teraz może to nadrobić i takie INFO....
    Nie chce mi się już .....Kończę tą gadkę....
  • Re: oK Autor: ~Jan [5.173.28.*]
    Były ciężkie czasy.Możliwe,że idą lepsze.
  • Idą lepsze czasy Autor: ~MuchaSlavomir [45.84.123.*]
    Mimo że Facebook to nie ESPI to jednak można założyć że spółka tym razem naprawdę rozpoczyna produkcję. Dowodem na to powinno być jak piszą pojawienie się produktów u partnerów. Powinny iść za tym umowy oraz komunikaty ESPI proszę zwróćcie uwagę że ostatnie ESPI zmienia reguły gry teraz już zakończono formalne połączenie i każda istotna informacja Musi zostać podana w systemie ESPI. Ja śmiem stwierdzić że mamy od kilku dni i zapewne w tym tygodniu istotny skup oddanie akcji oraz komunikaty o zwiększeniu udziałów przekroczeniu progów. Wygląda że filamenty Polynertech będą dostępne na rynku co zmieni nastawienie inwestorów o 180 stopni co przełoży się na kurs grubo powyżej magicznych 21 groszy.. Myślę że nie doceniacie tego wpisu na FB a zwłaszcza jego drugiej składowej o dostępności filamentów u partnerów która brzmi wyjątkowo optymistycznie i jest zapewne w niedługim okresie czasu Weryfikowalna a ten kto pierwszy znajdzie w necie ofertę sprzedaży tych filamentów spowoduje wzrost kursu o kilkanaście procent i tak będzie dzień po dniu.... Pozdrawiam posiadaczy myślę że nasz czas nerwow rozczarowania głębokiej frustracji powinien minąć bo od czasu publikacji info na FB minęło tyle czasu że niedługo powinny być namacalne dowody u wspomnianych Partnerów
  • Re: Idą lepsze czasy Autor: ~Noo [83.1.177.*]
    Won skompromitowany mitomanie
  • Re: Idą lepsze czasy Autor: ~OK [91.212.223.*]
    Dnia 2023-06-26 o godz. 06:12 ~MuchaSlavomir napisał(a):
    > Mimo że Facebook to nie ESPI to jednak można założyć że spółka tym razem naprawdę rozpoczyna produkcję. Dowodem na to powinno być jak piszą pojawienie się produktów u partnerów. Powinny iść za tym umowy oraz komunikaty ESPI proszę zwróćcie uwagę że ostatnie ESPI zmienia reguły gry teraz już zakończono formalne połączenie i każda istotna informacja Musi zostać podana w systemie ESPI. Ja śmiem stwierdzić że mamy od kilku dni i zapewne w tym tygodniu istotny skup oddanie akcji oraz komunikaty o zwiększeniu udziałów przekroczeniu progów. Wygląda że filamenty Polynertech będą dostępne na rynku co zmieni nastawienie inwestorów o 180 stopni co przełoży się na kurs grubo powyżej magicznych 21 groszy.. Myślę że nie doceniacie tego wpisu na FB a zwłaszcza jego drugiej składowej o dostępności filamentów u partnerów która brzmi wyjątkowo optymistycznie i jest zapewne w niedługim okresie czasu Weryfikowalna a ten kto pierwszy znajdzie w necie ofertę sprzedaży tych filamentów spowoduje wzrost kursu o kilkanaście procent i tak będzie dzień po dniu.... Pozdrawiam posiadaczy myślę że nasz czas nerwow rozczarowania głębokiej frustracji powinien minąć bo od czasu publikacji info na FB minęło tyle czasu że niedługo powinny być namacalne dowody u wspomnianych Partnerów

Dokładnie tak....Sytuacja zmieniła się o 180 stopni....Były problemu z ruszeniem z produkcją, ale jak widać po info z Facebooka....produkcja ruszyła pełną parą.....
  • Re: Idą lepsze czasy Autor: ~Mark [5.184.193.*]
    Mam wrażenie po tym poście że sam jego autor z FB LP się tu podpisuje :)
    Dnia 2023-06-26 o godz. 09:12 ~Mark napisał(a):
    > Mam wrażenie po tym poście że sam jego autor z FB LP się tu podpisuje :)

Kto by nie pisał, pisze z głową i z sensem.
    Widać, że nie bardzo ludzie chcą sprzedawać akcje po tej cenie...To bardzo dobrze wróży.. i czekamy na INFA z ESPI....A powinny być niebawem tak sądzę...
    Śmiejecie się z tego facebookaa, a ja napisałem na Messengerze do Polymertech i dostałem szybką odpowiedź zwrotną......
    Jestem pod wrażeniem.....
    Zapytałem si, kiedy można spodziewać INFO o szczegółach sprzedaży filamentów...
    I taką dostałem odpowiedź:
    Witam. Jak tylko zakończymy proces negocjacji technologicznych i handlowych poinformujemy komunikatem o stanie spraw. Pozdrawiam.
    Poprosiłem o ramy czasowe i odpowiedź po niżej:
    Będziemy informować na bieżąco, jak tylko uzyskamy zwrotną informację od partnera.

Także jest dobrze... i uważam , że na dniach możemy spodziewać takiego INFA.....
    Dnia 2023-06-23 o godz. 12:03 ~OK napisał(a):
    > Dnia 2023-05-27 o godz. 21:19 ~Myślący napisał(a):
    > > ESPI też może mieć małą wartość. Już jedno ukazało się w maju 2021r,. Po tym espi zdecydowałem się zainwestować trochę kapitału w akcje tej spółki.
    > >
    > > Raport bieżący nr 15/2021
    > > Data sporządzenia: 2021-05-20
    > > Zarząd Yoshi Innovation S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej "Spółka", "Emitent") mając na uwadze działalność prowadzoną przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech Sp .z o.o., z siedzibą w Chorzowie (dalej: „Spółka zależna”), a także w związku z pozytywnymi wynikami testów przemysłowych poliwęglanowego granulatu bakteriostatycznego z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra (dalej: „Granulat”), wytwarzanych w/g wynalazków chronionych patentami będącymi własnością Spółki zależnej, informuje o podjęciu przez Spółkę zależną decyzji o rozpoczęciu produkcji masowej Granulatu, z wolumenem do 80 ton miesięcznie, w podmiocie zewnętrznym. Granulat ma zastosowanie w medycynie, weterynarii, branży automotive oraz branży spożywczej.
    > >
    > > Rozpoczęcie produkcji masowej Granulatu przez Spółkę zależną jest częścią przyjętej strategii na lata 2021-2023, a także może mieć wpływ na wyniki finansowe Grupy kapitałowej Emitenta.
    > >
    > > Osoby reprezentujące spółkę:
    > > Marcin Sprawka– Prezes Zarządu
    >
    > 80 ton samego granulatu na miesiąc a do tego dochodzi filament pewnie podobnie....Filament jest w cenie od 100 do 200 PLN za 1 kg...Teraz sobie to wszystko pomóżcie i zobaczycie jaka to jest skala działalności....
    >

Jakby faktycznie była taka produkcja to mamy 960 ton na rok co daje 960 000 kg x 100 PLN = 96 000 000 PLN - koszty produkcji = Czysty zysk.........niech marża będzie 20% co daje 19 mln zysku......
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bajkidladzieci [193.176.84.*]
    To co juz wyliczyles dodaj jeszcze c/z = 10 i mamy zlotowke na kursie.
    Dnia 2023-06-26 o godz. 12:09 ~Bajkidladzieci napisał(a):
    > To co juz wyliczyles dodaj jeszcze c/z = 10 i mamy zlotowke na kursie.

Przy takim zysku to C/Z = 1 ...kolego
    "Do 80 ton miesięcznie". Na tą chwilę wyprodukowano "0", całe, okrągłe "0". Przemnóż teraz wszystko jeszcze raz przez to "0". Jaki teraz wyszedł ci zysk?:)
  • oK Autor: ~OK [91.212.223.*]
    Dnia 2023-06-26 o godz. 13:23 ~czujny napisał(a):
    > "Do 80 ton miesięcznie". Na tą chwilę wyprodukowano "0", całe, okrągłe "0". Przemnóż teraz wszystko jeszcze raz przez to "0". Jaki teraz wyszedł ci zysk?:)

A Ty swoje....Umiesz czytać ze zrozumieniem???
    TO jeszcze raz przeczytaj.......

Polymertech
    26 maja  · 

Rozpoczęliśmy masową produkcję filamentów poliwęglanowych na bazie nanokrzemionki i nanosrebra dedykowanych dla branży:https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td3/1.5/16/25aa.png medycznej https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t10/1.5/16/2695.pnghttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td3/1.5/16/25aa.png automotivehttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t45/1.5/16/1f697.pnghttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td3/1.5/16/25aa.png horeca https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t89/1.5/16/1f6ce.pnghttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td3/1.5/16/25aa.png oraz spożywczejhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ta8/1.5/16/1f964.pngJuż wkrótce nasze filamenty będą dostępne w sklepach naszych partnerówhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t38/1.5/16/1f51c.png
  • Re: oK Autor: ~Ixi [185.234.241.*]
    To napisz wreszcie cwaniaku ile wyprodukowano
  • Re: Polymertech rozpoczyna masową produkcję filamentów!! Autor: ~Hehe [89.65.13.*]
    Ok
[x]
CTEGROUP 0,64% 0,06 2024-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.